Acasă Actualitate Avertisment MAE: În Slovacia, dacă nu plătești amenda, rămâi fără permis auto

Avertisment MAE: În Slovacia, dacă nu plătești amenda, rămâi fără permis auto

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii romåni care încalcă regulile de circulație în Slovacia că autoritățile acestei țări pot reține, potrivit legii, permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare al autoturismului, pånă la achitarea amenzii.
În ultima perioadă, un număr tot mai mare de cetățeni romåni s-au adresat Ambasadei Romåniei la Bratislava cu solicitarea de sprijin pentru recuperarea permiselor de conducere reținute de poliția slovacă, din cauza neachitării unor amenzi.
Misiunea diplomatică a Romåniei nu poate interveni pe långă autoritățile locale pentru obținerea documentelor reținute din cauza încălcării legii de către cetățenii romåni. Restituirea acestor acte este posibilă numai după achitarea amenzii.
Cetățenii romåni care doresc să călătorească cu autoturismul în Slovacia sunt sfătuiți să achite contravaloarea vignetelor, care trebuie lipite pe parbrizul mașinii. Lipsa acesteia poate fi amendată cu o sumă de pånă la 10 ori mai mare față de prețul vignetei. Amenzile pentru utilizarea sistemelor antiradar sunt 150 de euro, pentru depășirea limitei de viteză – de la 50 de euro (poate ajunge și la 650 de euro pentru depășirea cu 70 km a limitei de viteză), pentru neacordarea priorității – începånd cu 60 de euro.
De asemenea, amenzile pentru depășirea într-o zonă interzisă încep cu 60 de euro, pentru neutilizarea centurii de siguranță – 60 de euro, pentru parcarea într-un loc nepermis – începånd cu 60 de euro, iar pentru neutilizarea luminilor pe timp de zi – 60 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.