Acasă Actualitate Avocata lui Cioacă: Elodia a fost căutată de procurori în baza informațiilor...

Avocata lui Cioacă: Elodia a fost căutată de procurori în baza informațiilor de la clarvăzătoare

DISTRIBUIȚI

Avocata lui Cristian Cioacă a spus, vineri, la Curtea de Apel Pitești, că procurorii au căutat cadavrul Elodiei Ghinescu în baza informațiilor de la clarvăzătoare invitate în emisiuni de televiziune, în timp ce fostul polițist a susținut că așteaptă "de atâtea luni" să i se spună de ce este arestat.
Potrivit avocatei fostului polițist, Maria Vasii, rechizitoriul în cazul uciderii Elodiei Ghinescu, fosta soție a lui Cristian Cioacă, a fost întocmit "în baza informațiilor de la clarvăzătoare" care spuneau că au văzut cadavrul acesteia într-un anumit loc, iar procurorii trimiteau echipe în zona respectivă pentru a face căutări.
"Este vorba despre mai multe clarvăzătoare care au fost invitate în mai multe emisiuni de televiziune. După aceste emisiuni, domnii procurori trimiteau echipe de zeci, sute de jandarmi care căutau în locurile respective. Aceste declarații există la dosar, le-am copiat și am examinat procesele-verbale de căutări. Pe baza acestora am reușit să identificam toate locurile în care au ajuns jandarmii care au căutat luni de zile doar pe baza informațiilor de la clarvăzătoare. Rechizitoriul și parte din cheltuielile pe care statul le-a făcut au fost în baza informațiilor de la clarvăzătoare, care spuneau că au văzut-o într-un loc sau altul, că i-au văzut cadavrul undeva, iar procurorul a trimis jandarmii în acele locuri. Parte din cheltuielile la care a fost antrenat bugetul statului s-au făcut în baza unor recomandări făcute de clarvăzătoare sau de vrăjitoare. Într-un stat de drept, clientul meu ar trebui să fie pus în libertate și ar trebui să fie judecat potrivit regulilor de drept și nu potrivit unor speculații care nu au nicio justificare", a declarat Maria Vasii.
De asemenea, Cristian Cioacă a spus că, până în prezent, la procesul lui "s-a discutat doar pe presupuneri".

"Aștept de atâtea luni să mi se spună de ce sunt aici și ce am făcut. Până acum s-a discutat doar pe presupuneri, iar presupuneri poate face oricine", a spus Cioacă, în sala de judecată.
În replică, avocata Crina Radu, care o reprezintă pe Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a declarat că așteaptă ca instanța să mențină arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă, deoarece prin administrarea probelor nu au apărut documente care să justifice punerea în libertate a acestuia.
"Dacă instanța ar face o apreciere obiectivă a ceea ce există la dosar, spun eu că nu s-au schimbat temeiurile avute în vedere la luarea măsurii arestului preventiv. Prin administrarea probelor nu a intervenit nimic nou care să justifice punerea într-o eventuală libertate a lui Cristian Cioacă", a declarat Crina Radu.
Ședința de judecată a durat o oră, iar instanța a rămas în pronunțare asupra recursului formulat de Cristian Cioacă privind judecarea lui în libertate.
În 1 mai, magistrații Tribunalului Argeș au respins cererea lui Cioacă de revocare a arestării preventive, fostul polițist făcând recurs.
Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibași.
În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.
Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".
Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor.
"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș", notează procurorii în rechizitoriu.
Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.
Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel București, care a admis recursul procurorilor față de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal București.
Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei.
Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.
Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.
În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.
Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.