Home Actualitate Bănicioiu minte medicii că-i scoate de sub statutul de funcționar public

Bănicioiu minte medicii că-i scoate de sub statutul de funcționar public

DISTRIBUIŢI

Ministrul Nicolae Bănicioiu a anunțat pe facebook cu tupeul ce-l caracterizează că „să nu uităm că Ministerul Sănătății a propus modificarea legii Sănătății pentru scoaterea medicului de sub statutul de funcționar public!” ceea ce e desigur o minciună. Adică degeaba s-ar modifica Legea Sănătății pentru că din punct de vedere penal, medicii sunt „funcționari publici” conform definiției din Codul Penal unde oricine este plătit din bani din fonduri publice este definit ca funcționar public. Totodată există și o Decizie a Curții Constituționale în acest sens care este definitivă și obligatorie și orice altă excepție prevăzută în orice act normativ va fi declarată neconstituțională. Dar PSDiștii sunt învățați să mintă pentru că ne cred proști pe toți. Iar salariile medicilor la care dăm fuga să ne salveze viețile sunt rușinoase! Este inadmisibil cum sunt tratați acești oameni care sunt supuși unui stres imens pentru că, pe când la un contabil o cifră greșită poate însemna cel mult o amendă, la un medic poate însemna moartea unui om!

O să ajungem să ne operăm singuri după indicații de pe internet dacă nu le oferim statutul pe care îl merită!

Bănicioiu a mai scris că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluții de majorare a veniturilor medicilor.

„Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și sunt convins că vom găsi soluții pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune în care vom reuși și cred că am arătat în acești ani că îmi respect angajamentele!”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

El își exprimă convingerea că „împreună — toate puterile statului” vor găsi o soluție pentru medici.

„Chiar dacă Înalta Curte a decis că medicii sunt funcționari publici, sunt convins că împreună — toate puterile statului — vom găsi o soluție pe care medicii o merită, pentru că fără un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca națiune”, spune Bănicioiu.

El subliniază că, de când este la Ministerul Sănătății, în fiecare zi a „observat, analizat și dezbătut problema salariilor medicilor și a personalului medical”.

„Am văzut în aceste zile reacția medicilor și voi face tot posibilul că meseria aceasta să primească respectul cuvenit. Ca medic, sunt alături de colegii mei, care lucrează zi de zi pentru binele tuturor pacienților, în condiții și cu salarii care nu reflectă importanța medicilor și a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, știu câtă muncă și dăruire trebuie zi de zi, ora de oră, depuse de colegii mei pentru a-și îndeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat și am reușit, cu sprijinul premierului Victor Ponta și al colegilor mei, să deblocăm posturi, să redeschidem spitale închise de cei care acum vin cu soluții miraculoase, dar care nu au făcut nimic cât au fost la guvernare. Am reușit să majorăm veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de făcut. Să nu uităm că Ministerul Sănătății a propus modificarea legii Sănătății pentru scoaterea medicului de sub statutul de funcționar public!”, mai scrie Nicolae Bănicioiu.

Tot pe Facebook a fost creat un grup de discuții, intitulat „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, unde doctorii solicită, între altele, eliminarea statutului de funcționar public al medicului și salarii decente.

Pe 3 decembrie anul trecut, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că un medic angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate are calitatea de funcționar public și, în consecință, el poate fi inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție. Instanța supremă dădea această decizie după ce fusese sesizată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru rezolvarea unei probleme de drept într-un dosar penal, în care un medic chirurg a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.