Acasă Actualitate Bărbatul care susține că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaș s-a predat...

Bărbatul care susține că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaș s-a predat la Poliție

DISTRIBUIȚI

 

 

Un bărbat care susține că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaș, dintr-un autobuz parcat în fața Ateneului Român, s-a predat, miercuri dimineață, la Secția 1 Poliție, au declarat oficiali din Poliție pentru Mediafax. Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, le-a spus polițiștilor de la Secția 1 că, pe 31 mai, a furat dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român acordeonul și taragotul lui Dumitru Fărcaș. Bărbatul a mai afirmat în fața anchetatorilor că a crezut că în cutia cu instrumente muzicale s-ar fi aflat parfumuri, au precizat surse apropiate anchetei. Acesta a arătat că era singur când a furat taragotul și acordeonul lui Fărcaș, însă polițiștii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Român și au stabilit că la furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate, potrivit surselor citate. Celelalte două persoane suspectate în acest caz sunt căutate de judiciariștii de la Poliția Sectorului 1.

 

Deosebir de afectat de pierderea instrumentului săi preferat, Dumitru Fărcaș a declarat că, pentru el, acel taragot are o mare valoare sentimentală întrucât cântă cu el de circa 50 de ani. După furt, hoții au vândut taragotul lui Dumitru Fărcaș unui bărbat care le-a oferit o sută de lei. Inițial, acea persoană a declarat că ar găsit instrumentul într-un parc din zona Basarab. Surse din Poliție au precizat că anchetatorii au recuperat și acordeonul furat. Acesta din urmă a fost recuperat de la un bărbat care a declarat că l-a cumpărat de la persoane căutate, în prezent, de oamenii legii. La fel s-a întâmplat în cazul taragotului. Bărbat care a spus inițial că a găsit instrumentul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab a fost audiat de două ori de Poliție și a recunoscut, în cele din urmă, că l-a cumpărat cu o sută de lei.

 

Potrivit surselor citate de Mediafax, anchetatorii Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1 au descins, marți, la două adrese situate pe strada Câmpia Libertății din Sectorul 3, însă acțiunea nu a dat roade întrucât persoanele vizate nu au fost găsite acasă. Interpretul Dumitru Fărcaș și-a recuperat, marți dimineață, taragotul care i-a fost furat la București, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un polițist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliție Județean. Reamintim că Dumitru Fărcaș a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. Atunci, surse din Poliție au declarat că taragotul și acordeonul furate din microbuz valorează circa șapte mii de euro. Dumitru Fărcaș, împreună cu alți artiști veniseră la Ateneul Român pentru a participa la spectacolul aniversar „Zamfir – 50 de ani pe scenă”. Hoții au acționat după ce membrii grupului de interpreți au coborât din microbuz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.