Acasă Actualitate Băsescu dă de pământ cu amanții lui Vîntu

Băsescu dă de pământ cu amanții lui Vîntu

DISTRIBUIȚI

Lumea văzută de la București

Pe vremea când lucram la defunctul ziar „Ziua“ (ajuns „Săptăluna“) și remarcam înciudat cum patronul din umbră al publicației, Sorin Ovidiu Vîntu, sprijină rețelele noului KGB în România, diverși binevoitori îmi serveau rapid textul că așa e Vîntu: „lucrează sub acoperire“. Cică, de fapt, Vîntu e un naționalist autentic, iar faptul că Patapievici și Tismăneanu sunt sinecuriștii lui la falimentara gazetă de perete „Idei în dialog“ este doar pentru că-i place să-și bată joc de „intelectualii lui Băsescu“. Desigur, rămân valabile și „vițe-versele“, legate de capcanarea lui Băsescu de către „intelectualii lui Vîntu, Patriciu și Voiculescu“, dacă e să ne uităm de unde li se îngrașă conturile lunar, anual și chiar din deceniu în deceniu, din 1989 încoace, începând cu Dinescu și sfârșind cu Pleșu.
Până una alta, Vîntu și tovarășii săi de Coaliție de la Kaz-GRIVCO-FNI au opțiunile definite, și după 20 de ani, tot pe directivele trasate de Iliescu-KGB. Doar nu degeaba afirma Vîntu despre beneficiarul crimelor din decembrie ‘89, într-un interviu mai vechi, că este „singurul politician pe care continui să-l iubesc“. Acum, nu știm cât de naiv în dragoste poate fi Vîntu dacă, deși Iliescu se scăpase în public că fiul său nelegitim este „un prostănac“, patronul Realitatea TV considera, în același interviu, că „Geoană este o mare inteligență folosită în scopuri neproductive“. Cunoscându-l pe Vîntu, cred că ne aflăm în fața unei adevărate aporii, care poate fi descifrată mai curând prin reciproca sa, adică exact pe dos. N-ar fi singurul caz similar și paradoxal din PSD: dacă Geoană va da cu sprijinul lui Iliescu noua lovitură de stat din decembrie, primarul „Vanghelie care este el“ va ajunge în curând să-l rivalizeze „productiv“ pe Bill Gates. La avere, evident.
Băsescu, cu o inteligență nativă rivală celei malefice a lui Vîntu, nu pierde însă prilejul să-i demaște pe conspiratorii din decembrie, mascați în revoluționari de carieră și plasați abil de KGB în ambele „sfere“ ale societății, „politice“ sau „civile“: de-o parte Iliescu, cu al său FSN, de alta Dinescu și tovarășii de drum din GDS. Aflat la Timișoara, orașul-martir unde KGB-ul și-a dat mâna cu serviciile secrete comuniste ale ungurilor și iugoslavilor, Băsescu le-a trântit-o în față noilor conspiratori: „Am sentimentul că nu mă confrunt cu Mircea Geoană. El e paravanul, în spatele lui sunt oameni ca Iliescu, Voiculescu, Vîntu, Patriciu, Hrebenciuc și, bineînțeles, este «garantat Vanghelie». Eu nu-l voi învinge pe Mircea Geoană, ci pe Ion Iliescu, pe el am să-l bat pe 22 noiembrie și am să-l lecuiesc de putere“.
Întâmplător, pe lângă Iliescu și Geoană, pe listă se mai găsește un amant ideologic, și nu numai, de-al lui Vîntu: Hrebenciuc, tartor și pre și post-decembrist, de care prietenul securiștilor trădători se laudă că îl leagă „o veche amiciție“, spre deosebire de cea cu Năstase, care este „o strânsă amiciție“. Din acest amantlâc „revoluționar“ total nu putea să lipsească „poetul-portofel“, Mircea Dinescu, soțul Mașei și ginerele cuplului kominternist Liudmila Longhinovskaia și Albert Kovacs, care se spune că l-a debutat pe poetul Sorin Ovidiu Vîntu în presa literară comunistă de dinainte de 1989.
Actualul agent de influență al lui Vîntu de la Realitatea TV, cu e-misiune de intoxicare-dezinformare, care singur recunoaște că se trage din maimuță, a fost sancționat pe măsură de Băsescu, la mitingul său de la Cetate: „Să te duci să vorbești la televizor, Dinescule, nu aici!“
Să sperăm că după Moș Nicolae singurele televizoare de unde vor mai vorbi prostituatele intelectuale și politice ale lui Vîntu și chiar șeful haremului vor fi pe… circuit închis. Respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.