Acasă Actualitate Bazaconie, gogomănie, neghiobie – așa zisa apartenență a lui Ion Creangă la...

Bazaconie, gogomănie, neghiobie – așa zisa apartenență a lui Ion Creangă la masonerie

DISTRIBUIȚI

Zilele trecute s-a stârnit o mega cacofonie masonică pe tema așa zisei apartenețe a lui Nică a lu’ ?ê?£tefan a Petrei la secta lui Vanghelie, Năstase, Ponta, ?ê?£ova, Hrebenciuc, Patriciu etc – altfele spus la masonerie. Mereu în goană după legitimitate, unii masoni mai mult sau mai puțin proeminenți s-au grăbit să anunțe triumfători că Ion Creangă ar fi fost și el mason deoarece un document recent scos la luminî, aflat în arhivele Muzeului Literaturii Române Iași ar pune într-o lumină nouă activitatea secretă a lui Ion Creangă.
Liviu Antonesei, scriitor ieșean s-a repezit să afrime că: “Acest document arată, fără îndoială, ca un jurământ de tip masonic. Eu sunt convins de acest aspect în proporție de 99,95%. Important este, mai ales, prin faptul că ne arată că ceea ce știam noi, la suprafață, despre Junimea, era dublat de o activitate dacă nu secretă, atunci cel puțin discretă“
Documentul găsit la Iași este un angajament semnat de mai mulți membri ai Societății literare Junimea, mulți dintre ei componenți recunoscuți ai Francmasoneriei. „Jur pe onoare și conștiință/ Mă leg pe suflet și pe Dumnezeu/ Să lucrez din toată inima pentru ridicarea neamului românesc/ Să respect și să execut toate hotărârile luate de comitetul din care fac parte. Și să păzesc secret absolut./ Așa să-mi ajute Dumnezeu și Sfânta Cruce“, este mesajul scris pe documentul olograf.
Ion Creangă, alături de Mihai Eminescu se numărăr printre marii oameni de cultură români din secolul al XIX-lea care nu au făcut parte din Masonerie, o modă înfierată de altfel de Eminescu cu asprime. Disprețul întemeiat al ziaristului Mihai Eminescu față de membrii sectei masonice avea ca punct de plecare lipsa reperelor creștine și orientarea cosmopolită a membrilor societățile masonice ale timpului. Simpla analiză a documentului prezentat de cercetătorii de la Iași evidențiează lipsa oricăror caracteristici tipice unui înscris de tip masonic.  Nici formulările nu corespund – masonii cred într-un Mare Arhitect a lui pește prăjit, și o trag tare cu egalite fraternite, când de fapt lojile s-au creat tocmai pentru a trage spuza pe tortul lor, în niciun caz pentru egalitate sau alte formule găunoase.

Nevoia de legitimitate a sectanților masoneriei
Masonii de la noi sunt disperați să-și inventeze legitimități și să-și acopere de lustru șorțulețele ridicole. În timpul regimului Năstase masoneria a ieșit la vedere deoarece tot vârful guvernului le aparținea. Pe 30-31 Mai 2003, demnitari masoni din Europa și Statele Unite s-au adunat la București pentru a celebra cea de a 10-a aniversare a francmasoneriei de rit scoțian în România, la cea mai mare aniversare masonică care a avut loc în istoria recentă a Europei continentale. Aproape 2.000 de oaspeți au participat la evenimentele care au avut loc cu această ocazie, o întreagă aripă a impozantului Palat al Parlamentului devenind pentru două zile cel mai mare Templu Masonic din lume.
Seara, delegațiile străine, alături de membrii Supremului Consiliu pentru România au fost invitați la Palatul Prezidențial Cotroceni, unde i-a primit Președintele României, Ion Iliescu. În cuvântarea ținută, Președintele Iliescu a vorbit despre rolul masoneriei în lume și despre importanța ei particulară în dezvoltarea României moderne. Oaspeții au apreciat gândurile Președintelui Iliescu, cel care, la începutul anilor '90 a recunoscut rolul vital al francmasoneriei în procesul democratizării și dezvoltării României.
 Discursul a fost urmat de o impresionantă festivitate de premiere în cadrul căreia Îl. Kleinknecht a primit de la Președintele Iliescu cea mai înaltă decorație românească, Steaua României în Grad de Mare Ofițer. Numeroase personalități din domeniile economic, cultural, politic și militar au luat parte la ceremonie.
 Rețeaua masonică de la vârful PSD nu se ocupa doar cu ceremonii fastuoase ci mai avea și alt gen de activități, ca între frați de Lojă. Ei adunau geamantane cu bani din afacerile murdare ale baronilor PSD care cotizau cu bani cash. Baroni care de abia acum încep să afle drumul către pușcărie, după ce a apărut o nouă generație de procurori, ce nu fac parte din rețeaua masonică care a sufocat Justiția română la vârf și cărora li se rupe de jurăminte secrete sub șorțulețe. Cu niște ani în urmă stârnea senzație un montaj video realizat înaintea decesului senatorului Iorgovan, “părintele Constituției”, care îi acuza direct pe masonii din fruntea PSD de aparteneță la mafie.
Nivelul corupției din partid a determinat reacția vahementa a lui Iorgovan, un om al legii, fostul președinte al Comisiei de redactare a proiectului de Constituție a României (Adunarea Constituantă). În martie 2006, Antonie Iorgovan declara într-o conferință de presă: "Demisia lui Năstase este o demisie întârziată. Ar fi trebuit să se producă mai de mult. Demisia lui Năstase este începutul sfârșitului pentru anumiți oameni și un anumit mod de a face politică în PSD și în alte partide. Năstase și gașca lui sunt expresia de cumetrie dintre politică și mătușa Tamara. Criteriul de apartenență la această gașcă a fost în primul rând homosexualitatea, în al doilea rând – masoneria și în ultimul rând – infracționalitatea. Cum pot fi numite persoanele care se ocupă cu traficarea funcțiilor, dacă nu infractori?, a spus Iorgovan. “Criteriul de promovare în gașca era homosexualitatea. Acesta nu ar fi fost relevant din punct de vedere politic, dar e relevant pentru că au ascuns aceste lucruri”, a punctat Iorgovan.
 El a indicat și nume: "Unii din membrii Guvernului condus de Năstase, precum Ilie Sârbu (la acea vreme vice-președinte al PSD și fost ministru al agriculturii), Eugen Bejenariu (senator PSD), Șerban Mihăilescu (fost secretar general al guvernului Năstase), Gabriel Oprea, iar în teritoriu este încrengătura de la Caraș-Severin, în frunte cu Ion Mocioalcă. Mai sunt cei cărora li se spunea Miki Șpagă sau Șpagaton (fostul ministru al turismului Dan Matei Agathon). "
 Într-un interviu dat emisiunii "Teoria conspirației" cu tema "Masoneria în România" la postul de televiziune TVR1. Antonie Iorgovan a afirmat că "Francmasoneria este în afara Constituției, în afara spiritului democratic și în afara valorilor care înalță ființă umană".
Desigur și în trecut se găseau mafioți și ticăloși vânzători de țară, pe care Mihai Eminescu i-a pus la index în repetate rânduri. Prietenul său Ion Creangă nu ar fi putut fi în niciun caz atât de apropiat de Eminescu dacă ar fi fost mason iar Eminescu nu ar fi tolerat un mason alături de el.

Masonii – persistenți falsificatori ai istoriei

Nerozia asocierii lui Ion Creangă cu masoneria nu este unicat. Așa-zișii istorici ai masoneriei au lansat o întreagă teorie a întemeierii francmasoneriei în Țările Române agățându-se de numele unui martir al neamului românescși al ortodoxiei, unul dintre cei mai de seamă domnitori ai epocii. “Istorici” masoneri pretind că în anul 1733, secretarul lui Constantin Brancoveanu, Anton Maria Del Chiaro ar fi fost cel care a adus primele șorțulețe și compase înfipte în fund. Evident bat câmpii lejer deoarece după cum știm, prima lojă s-a întemeiat la Londra, în 1717. Constantin Brâncoveanu a fost omorât la 15 August 1714, așadar cu trei ani mai devreme. După el s-au instalat domnii fanarioți, care au venit cu alți secretari și cu alte obiceiuri. Del Chiaro nu era un puști în 1714, chiar dacă în 1718 a publicat cartea cu titlul Revoluțiile Valahe. Dar nici titlul, nici conținutul cărții nu au absolut nici o legătură cu doctrina cominternului.
Se de către pseudo istoricii masoni că un anume italian Carra care ar fi trecut prin Galați la 1734, ar trebui să fie una și aceeași persoană cu Anton Maria del Chiaro (care aproape sigur era trecut în lumea cealaltă la 1734). Și uite așa, un italian care vizitează Țările Române este confundat în mod voit cu secretarul voievodului, iar Sfîntul Mucenic Constantin Brâncoveanu, ucis de spurcații turci sub ochii ambasadorilor Apusului, declarat mason. Nesimțire și obrăznicie grosolană.
Mentalitatea gnostică, tipică masonilor, le conferă o  lipsă crasă de scrupule în a-și atribui tot ce se întîmplă valoros și de a mistifica adevărul. Mint cu nerușinare nu doar în privința lui Brâncoveanu sau Ion Creangă, mai nou. Spre exemplu, Leon Geuca episcop de Husi, mitropolitul Dionisie Lupu, episcopul Amfilohie si episcopul Gherasim Clipa sunt declarați masoni doar pentru că știau italiană ori franceză, ori ambele (unii dintre ei au și tradus și chiar publicat cărți din aceste limbi). Dar nesimțiții ăștia îi fac masoni pentru un lucru foarte firesc în epocă: Episcopii erau aproape în exclusivitate aleși dintre călugării de neam boieresc, iar în epocă boierii aveau obiceiul să-și învețe odraslele limbi străine. Dar de la a cunoaște o limbă străină pînă la a fi într-o lojă este distanță uriașă. Gherasim Clipa traduce în 1787 o carte a unui abate francez pe nume Perault, numită Taina Francmasonilor și Taina Mopșilor, tocmai pentru a-i da pe față pe indivizii din această specie josnică, așa cum și spune în prefață, adică să știe cititorul cărții cum să-i recunoască.
Tot pseudo-istoricii masoneriei afirmă că "După unele surse Horea si Tudor Vladimirescu au fost francmasoni." De parcă dacă ar fi fost, ar fi mai fost omorîți, unul de curtea imperială austriacă, unde sectanții masoni se infiltraseră de o bucată de vreme (chiar așa zisa istorie masonice confirmă: "în Transilvania, miscarea francmasonică a parvenit pe filieră austriacă."), iar celălalt de grecii eteriști, declarați masoni.
Mai scriu așa-zișii istorici masoni: "Premizele creării si întemeierii unei veritabile francmasonerii moderne românesti, încep la Paris în anul 1820, când în loja "Ateneul Străinilor" sunt inițiati fiii de boieri trimiși la studii în străinătate". Aha! Apoi urmează o listă de fii de boieri și pașoptiști notorii. Dar e o problemă chiar și aici, anume că nici unul din cei din listă nu a ajuns student la Paris înainte de 1835. Practic acesta este anul în care se poate vorbi de prima lojă românească, și aceea la Paris.
Un lucru e sigur: la 1793, când un oarecare ieromonah pe nume Agathon îl defaimă pe Sfântul Paisie de la Neamț, numindu-l înșelat și farmazon, cuvântul din urmă era în conștiința monahală și aproape sigur a tuturor creștinilor de atunci drept o ocară rușinoasă. Așadar, deși se auzise despre acești indivizi, un lucru e sigur: până la 1848 (anul întoarcerii pașoptiștilor de la studii) nu există nicio informație serioasă despre existența vreunei loji masonice în Țările Române.
Cu obstinație, sărăcanii de masoni s-au străduit să-și vopsească o fațadă de onorabilitate, folosindu-se până și de Nică a lui ?ê?£tefan a Petrei, tocmai cel care o viață a râs de neghiobi, nerozi, nătărai, năuci, retarzi, netoți, prostovani, gogomani. Se pare că n-a ajuns râsul lui Creangă la adresa nătângilor și n-au fost suficiente nici vitriolantele articole ale lui Eminescu la adresa faramazonilor. Gașca lui C.A Rosetti “hidoasa pocitură / Ce‘n cap clocește acolo sămânța lui de ură”                               conform descrierii lui Eminescu – l-a terminat pe marele ziarist, după recomandarea lui P.P Carp – “mai liniștiți-l pe Eminescu”. Rosetti, ministru de Interne la vremea aceea ilustra pe deplin profilul masonilor ce puseseră mâna pe țară, descriși astfel de Emnescu: “Oameni de stat cari nu pot justifica nici săvârșirea școalei primare, advocați fără știrea lui Dumnezeu, pictori orbi și sculptori fără de mîni, generali cari nu știu citi o hartă, subprefecți ieșiți din pușcărie, legiutori recrutați dintre stîlpi de cafenele, jucători de cărți și oameni cu darul beției, caraghioși care înaintea erei liberale vindeau bilete la cafe chantant, iată banda ocultă care guvernează azi Români” (art. Icoane vechi și icoane noi, în Timpul, nr. 11, dec. 1877, Opere, X, p.19 și 110)
…Nu le-a plăcut și i-au închis gura. Asta-i istoria adevărata a farmazonilor lu’ pește. Niște “uzurpatori, demagogi, capete deșerte, leneși cari trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boierași și fudui” – atunci ca și acum…

George Roncea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.