Acasă Actualitate BCR incepe maine plata ajutoarelor financiare pentru investitorii FNI

BCR incepe maine plata ajutoarelor financiare pentru investitorii FNI

DISTRIBUIȚI

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) a autorizat Banca Comerciala Romana sa inceapa, maine, 1 noiembrie, platile catre investitorii FNI indreptatiti la plata ajutorului financiar.

Planificarea platii ajutorului va fi afisata la sediile BCR unde au fost depuse cererile, iar plata se va efectua in ordinea depunerii acestora.

-Au fost primite 40.660 de cereri de acordare a ajutorului financiar si ne aflam in plin proces de verificare a dosarelor. Dupa verificarea retragerilor, am identificat 60 de persoane care au rascumparat diverse sume de la FNI si care doreau sa obtina si ajutorul financiar acordat de Guvern. Suma totala solicitata cu titlu de ajutor financiar se ridica la 286 miliarde de lei, reprezentand o medie de 7 milioane de lei pe investitor, iar, dupa cum se stie, suma maxima acordata este de 10 milioane de lei-, a declarat, recent, presedintele AVAB, Ionel Blanculescu.

AVAB atentioneaza investitorii care nu se incadreaza in conditiile prevazute de Legea 333/2001 sa nu se prezinte sa ridice ajutorul pentru ca, potrivit legii, institutia va sesiza organele de urmarire penala, iar sumele incasate necuvenit vor fi recuperate de la cei in cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.