DISTRIBUIȚI
untold

Diferențele între Cluj și București sunt multe și mari. Deși Firea se bate cu pumnul în piept că ea face și drege, Capitala e un oraș aproape ucis: traficul e infernal, concerte aproape deloc, Firea toacă banii Primăriei pe fertilizări și ajutoare pentru tinerii căsătoriți și pentru nou-născuți. Azi, Firea a anunțat că a lansat în dezbatere publică Regulamentul privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului București pentru activități nonprofit de interes local în domeniul cultură.
„Realizat la intitiativa Primarului General, Gabriela Firea, Programul de finanțare nerambursabilă își propune să sprijine inițiative și acțiuni ale persoanelor fizice și juridice fără scop patrimonial din Municipiul București, dar și să îmbunătățească calitatea serviciilor acordate cetățenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunității.

Astfel, în ceea ce privește cele trei domenii, Municipalitatea își propune să aloce fonduri pentru categorii de proiecte care vizează o serie de obiective cum ar fi:

Cultură

Creșterea accesului cetățenilor la actul cultural și a gradului de implicare a acestora în acțiuni culturale;

Sprijinirea tinerelor talente;

Promovarea cooperării culturale la nivel local, păstrarea și promovarea patrimoniului și tradiției culturale;

Promovarea valorilor culturale locale în circuitul cultural național/ internațional;

Creșterea nivelului de informare cu privire la valorile tradiției, istoriei, științei și artei locale;

Promovarea produselor culturale oferite de organizații și instituții în rândul cetățenilor etc.

Printre activitățile eligibile în acest domeniu se numără: punerea în scenă sau prezentarea unor spectacole de teatru, muzică, dans și film, organizarea de expoziții de artă/ carte/ istorice/ documentare, organizarea de seminarii, conferințe, simpozioane, dezbateri, întâlniri cu personalități științifice și culturale, organizarea de târguri, vernisaje, festivaluri cu specific cultural sau organizarea de trasee turistice.”

Ați văzut Duoamnă mai cultă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.