Acasă Actualitate Bogdan Chirieac: Geoană fură banii de campanie și-i duce la soacră-sa

Bogdan Chirieac: Geoană fură banii de campanie și-i duce la soacră-sa

DISTRIBUIȚI

Așa cum am promis, revenim cu partea a treia din stenogramele ticăloșiei, unde Bogdan Chirieac vorbește fără perdea despre viața politică din România, făcând totodată și câteva dezvăluiri extrem de grave. Chirieac declară, nici mai mult nici mai puțin, decât că Mircea Geoana, candidatul PSD la președinție fură banii de campanie, zeci de milioane de euro, și îi dă socrei sale, Margareta Costea, pentru a-i pune la păstrare că, deh, vin vremuri grele. Acuzația, extrem de gravă, a lui Chirieac,  este argumentată prin  eșecul anticipat al lui Geoană în alegeri, de care acesta ar fi conștient, considerând probabil că nu e cazul să mai irosească banii pe o campanie din care oricum va ieși pierzător.  Din dorința de a se da informat și de a-l impresiona pe Macovei, Chirieac dezvăluie și de unde a strâns Geoană zeci de milioane de euro: din vânzarea locurilor  în Parlament și în Guvern, având în vedere că în 2008 au fost alegeri parlamentare, în urma cărora PSD a ajuns la marele ciolan. Potrivit declarațiilor lui Chireac, Geoană s-a înfruptat din plin din borcanul cu miere al puterii, a adunat ca o furnicuță și banii obținuți din vânzarea funcțiilor și n-a  împărțit cu alții, motiv de mare supărare. Pentru aceste lucruri, Chireac susține că Mircea Geoană, vânzătorul de locuri în Parlament și Guvern, va plăti cu vârf și îndesat, urmând o campanie de presă dură în care „i se va băga p..a până-n epiglotă“.
Bogdan Chireac, cel care ne vorbea recent de deontologie și morală, chiar și după apariția în presă a stenogramelor, încearcă să acrediteze ideea, pe parcursul discuțiilor cu Macovei,  că-l are la mână pe ministrul Cătălin Predoiu, despre care spune că „mi l-au făcută“, referindu-se la o înregistrare cu camera ascunsă apărută la Realitatea TV.
Probabil tot din dorința de a epata cu informațiile sale, Chirieac scapă și o informație care l-ar putea lovi puternic pe bunul său prieten Sorin Roșca Stănescu. Chireac povestește cum l-a amenințat Roșca la telefon pe președintele Traian Băsescu, pentru a-i apăra pielea prietenului Dinu Patriciu. Or, tocmai Roșca s-a lăudat recent că a câștigat în justiție procesul cu Evenimentul zilei, care-l acuzase de șantaj la președinte. Acum, în lumina noilor dezvăluiri, Evenimentul Zilei poate cere redeschiderea dosarului și-l poate chema pe Chirieac să declare adevărul despre Roșca, în fața instanței.

Noi știm că SRS acționează nu numai la ordinele mogulului Vîntu – invocat cu respect de executantul Chirieac – ci și la directivele vecinului și tovarășului său, oligarhul Patriciu, care îi mai este și naș. Carevasăzică, după cum unui-i „fra’su dracului“, altul e nașul „Nașului“.

Întrebarea este simplă: dacă cei doi „derbedei cu ștaif“ sunt atât de mari în grad în compartimentele lor speciale – sunt șefi, nu?! – cum trebuie să fie în această Rețea „boșii“ Clanului Șantajiștilor, șefii șefilor?! Așa mai înțelegem și noi ce vrea Traian Băsescu, prin demersul său de expunere a „nașilor“, „maeștrilor“, „profesorilor“ și, nu în ultimul rând, a „bunicuțelor“ mafioților. Lumea interlopilor politicii și informațiilor provoacă, pe drept cuvânt, scârbă.

Din această nouă conversație mai aflăm și cum s-a întâmplat când Roșca i-a promis „că-l face“, „îl termină“ pe președintele României, atunci când Băsescu „a vrut să-l fută pe Patriciu“. 

Un adevărat „insider“, Chirieac știe și cum a vândut șeful Senatului, al doilea om în stat, fotolii în Parlamentul și Guvernul României.

*****

Bogdan Chirieac: Și de ce mi l-au futut și pe Cătălin Predoiu?… N-am apucat să vorbesc cu Vîntu față către față. Chestia aia făcută de Realitatea cu intratul în vestiar peste el. Băi, nu se poate așa ceva.
Cătălin Macovei: Ei, nu se poate. Bine că n-a intrat la duș.
BC: Da, mă. Așa ceva, și înregistrare ilegală. Băi, nu se poate așa, băi, nu se poate așa ceva. Și Vîntu știa de chestia asta că i-am zis: „Băi, ce pula mea, mă, asta-i Realitatea?“ Face: „Să mă dai în judecată!“.
CM (întrebător): Aa?
BC: „Să mă dai în judecată!“
CM: Cine-a zis?
BC: Vîntu! Tre’ să ajung să vorbesc față către față cu el.

De dragul lui Patriciu, Roșca îl amenință pe Băsescu

CM: Roșca e jucător. Într-un fel, să știi că-mi place. Hai să fim sinceri. Omul știe să joace.
BC: Băi, și să știi că dac-ajungi… Să știi că eu am fost profund surprins de ce-a făcut atunci.
CM: Ți-am zis, cu doza lui de ticăloșie.
BC: El este, era în același timp foarte bun prieten și cu Băsescu, și cu Patriciu, în mod real. Și cånd Băsescu a vrut să-l fută pe Patriciu…
CM: Atunci s-au stricat, nu?
BC: Atunci s-a stricat. Atunci cånd l-a sunat pe Băsescu. Deci ei jucau table împreună la Snagov, la pula mea, înțelegi? Și l-a sunat la telefon spunåndu-i: „Traiane, să-mi bag pula, dacă te iei de Dinu, te fac!“. Iar Băsescu a ieșit în presă și-a spus că a fost amenințat de un jurnalist!
CM: Da, mi-aduc aminte episodul.
BC: Roșca Stănescu, pula mea, nu știu ce…
Bogdan Chirieac vorbește la telefon în limba engleză cu un „prieten din țările calde“, care îi solicită un CV pentru a putea fi cooptat în stafful său. Formează un număr de telefon unde îi răspunde „Dudișor“, asistenta iubită, pe care o roagă să-i trimită CV-ul său prin fax domnului Ernst Rohrer. (rezumat)

Geoană a strâns câteva zeci de milioane

BC: Greu cu gagicile. Măcar să fii bucuros că esți ok cu prietena. Pe mine m-a lăsat amanta iară. Aveam tot timpul discuții. Și apoi mă întreabă lumea de ce sunt așa de rău la televizor.
BC: A fost de un ridicol absolut Geoană cu chestiile alea, 50.000 de case pentru familiile tinere cu chirie. Dom’le, n-a făcut una.
(Apoi dă un interviu unei ziariste de la „Gazeta de Cluj“ despre referendum, în care afirmă că acesta nu are rost).
BC: Deci, Cătăline, începe o campanie anti-Băsescu și anti-Geoană. O să spui, bine, de ce anti-Geoană? De ce? Geoană știe că n-are nicio șansă și atunci toți banii pe care i-a stråns, și a stråns cåteva ZECI DE MILIOANE, îi duce la soacră-sa. N-ai văzut așa ceva. Bătråne, n-a plătit ni-că-ieri pe nimeni!
CM: De ce?
BC: Păi dacă tot pierde.
CM: Păi și nu țipă lumea, băi, banii, ți-am dat banii, ce faci?
BC: Asta se întåmplă, asta se întåmplă. Deci, pă televiziuni, pă ziare, nene, îi bagă pula pånă-n epiglotă (n.r.: Mic cartilagiu al regiunii superioare a laringelui. Situată la extremitatea superioară a laringelui, ea face parte din peretele anterior al acestui organ; baza limbii se găsește chiar deasupra și în fața ei.)

Vânzătorul de locuri în parlament și în ministere

BC: E un fenomen! Să fuți cel mai mare partid comunist, cel mai mare partid din Romånia, care-i partidul comunist, numai pentru bani. În condițiile-n care-ai stråns, Cătăline… Lasă-mă-n pula mea! Deci ai våndut locurile-n parlament!… Aicia la stånga?
CM: Da, încolo…
BC: Ai våndut locurile în parlament, ai våndut locurile în ministere, ți-ai luat banul, bătråne. Ai intrat pe toate „deal“-urile (n.r.: afacerile) și s-au așezat niște lucruri. Și frate, ai stråns bani. Ai luat cu șapte måini, ai luat cu pula mea…

Documente audio:

{mp3}16-11_partea3-1{/mp3}
{mp3}16-11_partea3-2{/mp3}
{mp3}16-11_partea3-3{/mp3}
{mp3}16-11_partea3-4{/mp3}
{mp3}16-11_partea3-5{/mp3}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.