Acasă Actualitate Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA pentru corupție

Bogdan Olteanu a fost reținut de DNA pentru corupție

DISTRIBUIȚI

Ajuns viceguvernator al BNR pe baza algoritmului politic, Bogdan Olteanu, a fost reținut noaptea trecută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit surselor citate, Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii ca guvernator al Deltei Dunării în 2008 a lui Liviu Mihaiu dar nu a recunoscut că a primit bani.

Suma traficată ar fi fost de 2 milioane de Euro iar banii au fost duși numerar de un om de-al lui Vîntu.

Bogdan Olteanu este nepotul fostei kominterniste Gisela Vass(foto dreapta). Bunica sa este cea care l-a educat și crescut. În perioada la care se face referire, Bogdan Olteanu era amantul Alinei Gorghiu iar jumătate din bani ar fi ajuns la Tăriceanu, pe atunci premier.

 Vântu a făcut denunțul pentru a obține înjumătățirea limitelor de pedeapsă în dosarul de spălare de bani proveniți din FNI pe care îl mai are pe rolul Curții de Apel București. În cel în care a obținut recent țase ani îl denunțase pe Rudel Obreja.

Comunicat DNA: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iulie 2016, a inculpatului

OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.