Acasă Actualitate Bugetarii de lux își apără privilegiile

Bugetarii de lux își apără privilegiile

DISTRIBUIȚI

Problema pensiilor speciale este că cei care le pot elimina sunt tocmai cei care le primesc.

De fapt, cei cu putere în statul român și-au folosit puterea nu pentru români sau a face bine României, ci pentru ei. Pe principiul cine împarte, parte își face.

De aceea CCR a declarat neconstituțională legea de eliminare a pensiilor speciale. Este vorba de legea care a rezultat din contopirea proiectului USR din 2017 cu un proiect PNL. Ce rost a avut contopirea? Să fie practic omorât proiectul USR. Astfel s-au introdus, în mod intenționat, prevederi care să omoare proiectul.

Am semnalat încă de atunci cele două probleme majore ale acestei legi. În primul rând, conținea părți neconstituționale, iar lupta era pierdută încă de la adoptare. Acest lucru s-a confirmat astăzi. În al doilea rând, chiar dacă cumva trecea, nici măcar nu elimina toate pensiile speciale. Efectiv 90% din pensiile speciale din România ar fi rămas în vigoare.

Din acest motiv am introdus un alt proiect de lege prin care să impozităm cu 90% toate pensiile speciale care depășesc nivelul a cinci pensii minime garantate, iar banii să fie redirecționați către combaterea epidemiei și redresarea ulterioară a economiei. Culmea e că fix a doua zi, PNL a depus amendamente similare, dar care iarăși ar fi scutit aproape 97% din pensiile speciale. Amendamentele au fost atât de prost scrise încât nici măcar nu au mai fost susținute în comisii. Totul a fost de ochii lumii.

Cazul pe care vreau să vi-l prezint astăzi este tocmai președintele CCR, domnul Valer Dorneanu. Cum ar fi fost ca dumnealui să accepte astăzi să își micșoreze veniturile de la stat, deja considerabile, cu peste 33.000 de lei lunar? Vorbim de mai mult de înjumătățirea lor. Care sunt șansele ca pe viitor să o facă?

Deputat USR Claudiu Năsui

2 COMENTARII

  1. ASEMENEA RECHINI turbati de inavutire si putere TREBUIE TRATATI CA ATARE………… ,potrivit nivelului de trai mediu din ROMANIA.
    Asemenea gozavii comise de ei CA ROMANI TICALOSI nu au existat PE pamantul romanec niciodata. Exploatatorii straini au fost mult mai blajini si milosi cu romanii.
    DREPT URMARE tradatorii de neam trebuie TRATATI CA ATARE.
    HAIDETI ROMANI SA NE RECAPATAM DREPTATEA si DEMNITATEA UMANA MOSTENITA!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!! Aplicand CU EFICIENTA MAXIMA reteta COREII DE SUD din anii 1990.

  2. Ar fi FOARTE BINE daca PNL si Iohannis ar MĂRI pensiile cu 8-10% anul acesta, restul in 2021. Astfel LATRAII PESEDISTI in frunte cu RTV si A3 nu ar mai putea URLA ca s-au taiat pensiile. Se stie ca PSD au dat o lege „la misto” , pensiile mărite cu 40% din septembrie, obtinind astfel doua lovituri dintr-un foc: 1. Cresterea popularitatii PSD. 2. Ridiculizarea PNL care , ajungand la guvernare, sa ia un bolovan in brate cat Casa Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.