Home Dezvăluiri Cum s-a anulat la Apele Române un concurs câștigat la proba scrisă...

Cum s-a anulat la Apele Române un concurs câștigat la proba scrisă cu media 9.50 ca să rămână pe post politrucul numit interimar

DISTRIBUIŢI

Pe 20 martie anul acesta, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa anunța organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post vacant corespunzător unei funcții contractuale de conducere de Șef serviciu în cadrul serviciului Inspecția Bazinală a Apelor, prima probă, cea scrisă, urmând să aibă loc pe 13 aprile. Postul este ocupat interimar din 18 martie de Avram Valentin (foto dreapta), numit politic, fără vreun concurs sau examen, de PNL-iștii care au preluat conducerea în Apele Române, vaca de muls până nu demult a PSD.
La concurs se înscriu trei persoane și sunt admise la verificarea dosarelor doar două. Avram nu se înscrie.
La proba scrisă se prezintă doar Rus Florina Ioana, inspectoare cu 18 ani vechime în domeniul gospodăririi apelor, iar pe site-ul rowater.ro se afișează Anunțul nr.4711 din 13.04.2020 prin care se comunica media obținută de aceasta, respectiv 95 de puncte din 100. Imediat, văzându-se în pericolul ca pe funcția sa de șef să vină o persoană prin concurs, Avram Valentin depune o contestație prin care cere suspendarea/anularea concursului deși conform HG 286/2011 doar candidații nemulțumiți pot face acest lucru. Așa cum am spus și mai sus, el nici măcar nu se înscrisese la acest concurs.

În contestația lui, acest Avram sesizează conducerea ABA Someș-Tisa că nu au fost respectate cele 30 de zile lucrătoare prevăzute de art.7, pct. 1 din HG 286/2011 între data anunțării concursului și data începerii acestuia.
Individul, deși ocupă o funcție de conducere într-o instituție publică, nu știa însă că Art. 7 a fost modificat de pct. 8 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 1.027 din 11 noiembrie 2014, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 854 din 24 noiembrie 2014 iar de peste cinci ani, termenul s-a transformat în 15 zile lucrătoare între data anunțării concursului (20.03) și data primei probe (13.04), termen care a fost respectat.
Aici, însă intervine Relu Adam, eminența cenușie din ANAR, Directorul de Resurse Umane, menținut și de PNL în funcție care admite ca președinte al Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, contestația habarnistului Avram propunând suspendarea concursului.
Cum nici președintele, niciunul din membrii și niciunul dintre membrii supleanți ai Comisiei de Concurs stabilite la începutul concursului nu au vrut să semneze decizia de suspendare a acestuia, luată de Relu Adam, s-a numit un nou președinte de comisie din instituție, prietenul lui Avram, Radu Flaviu (foto stânga) care a semnat imediat decizia de suspendare a concursului.

L-am întrebat pe directorul general al ANAR, Ervin Molnar de ce a fost acceptată contestația unei persoane care nu candidase la concurs și care au fost neregularitățile pentru care s-a suspendat concursul?
Molnar a refuzat să ne spună care au fost motivele pentru care concursul s-a suspendat dar ne-a spus că sesizarea privind eventualele nereguli în desfășurarea unui concurs poate fi făcută de orice persoană interesată.
A doua zi după ce am trimis aceste întrebări, pe site-ul rowater.ro s-a postat anunțul unui nou concurs pentru aceeași funcție, concursul aflat în desfășurare rămânând suspendat. Despre cel din 18 martie nu s-a mai anunțat nimic pe site, funcționara care a obținut media 9.50 putând să-și înrămeze rezultatul concursului că la altceva nu-i va folosi dacă nu va contesta în instanță deciziile luate de Relu Adam și de Radu Flaviu.
Ce contează că a luat aproape media 10? A fost ea susținută politic pentru funcție? NU! Merită ea să ocupe o funcție de conducere în ANAR dacă doar știe meserie și nu e conectată politic? TOT NU!

80 ARII

 1. MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL SI HOTIA AU DISTRUS ROMANIA………
  IN CARE DOMNESTE PROSTOCRATIA SI CLEPTOCRTIA . CEI CE AU CAPTURAT ROMANIA DUPA 1989 NU STIU SI NU AU AUZIT DE MERITOCRATIE.

 2. Aceeasi CLOACA putreda a ajuns APELE ROMANE ca pe vremea partidului CORUPT PSD!!! peste tot s-au adus fel de lef de indivizi care nu au nimic in pregatirea lor despre gospodarirea apelor ! Mafia balastierelor isi face de cap in continuare sub ocrotirea directorilor corupti de pe vremea PSD!! care au distrus cursurile de pa ale Tarii!! COSTEL ALEXE se face ca nu vede ! a trimis la inceputul anului oameni de la garda de mediu care se uita ca mata in calendar pe teren! cer actele de reglementare dar nu tu masuratori cu aparatura de sp[ecialitate , nu tu cereri de stocuri de materiale comparative la finele anului trecut cu cele existente in depozite nu tu masuratori PE LOC a TUTURPR DEPOZITELOR!!! NU TU VERIFICARE LA SANGE A BONURILOR DE TRANSPORT PE LUNI: ASA SE PRIND GOLANII CARE FURA BALASTUL CONTEROALE INCRUCISATE CU M.A.I., GARDA DE MADIU, A.P.M. URI, ANAF, si SRI sa intercepteze telefoanele golanilor care dau ALARMA!!! !!!Multi dintre ei sunt din APELE ROMANE!!!!DE editat RELU ADAM ce sa mai spunem !! trebuia operat de mult cu cele 2 DP la Bacau!!

   • Este constatarea făcută ulterior citirii anunțului . Iar persoanele la care se face referire sunt chiar cei care conduc aceasta instituție. Cum S-ar fi putut întâmpla toate acestea fără acordul lor.

  • Nu am prea multe info suplimentare despre speta prezentata in articol dar chestiuni similare se petrec de mult in mai toate agentiile guvernamentale sau in sistemul bugetar. Asta este motivul metamorfozarii unor „soferi” in directori, parlamentari si chiar ministri. Probabil in curand o sa alegem si un presedinte tot din randul acestora. Si toate astea din cauza pasivitatii si de multe ori a complicitatii tacite a noastra, a tuturor.

  • Da , sigur ați emis niște detalii foarte importante : fara acordul și concursul conducerii de la București a domnul director general Molnar și fără acordul doamnei director ABA SOMEȘ TISA Diaconescu Ioana toate acestea nu se puteau întâmpla . Ei sunt principali vinovați care ar trebui trasi la răspundere . Se văd de la o posta toate lucrurile astea , dar nu știu ce face domnul ministru Alexe in cazul acesta ? Suntem foarte curioși și vrem sa vedem atitudine și din partea ministrului și din partea PNL . Dar oare Procuratura nu se autosesizează cum a făcut in nenumărate cazuri de abuz ? Domnilor procurori de la DNA va rugam sa va autosesizati și sa vedeți ce se întâmpla la Apele Romane ca doar nu este foc așa de mare fără fum .

 3. De menționat faptul ca Dna Rus a condus departamentul pentru care acum postul este scos la concurs câțiva ani buni, iar scoaterea la concurs a fost doar un tertip pentru a-l numi interimar pe dl Avram, care de altfel nu are nici un interes ca cineva sa câștige concursul in acest moment și sa-i salte funcția.Toata aceasta tevatura bineînțeles pana la momentul in care el personal va putea candida conform regulamentului la un viitor concurs… și atunci mai aveți îndoieli cine îl va câștiga???
  As întreba doar de ce dacă Dna Rus a condus departamentul, nu a fost numita ea interimar? Nu era cel mai bun candidat oare pentru a exercita aceasta funcție? Intreb pentru un prieten?

  • Daca ne uitam la societatea in care traim, nimic nu este cum ar trebui. De ce? Din cauza ,, profesionistilor” cocotati in posturile de la stat, pe criterii exclusiv politice.

 4. Pana la urma este normal ca un profesionist sa incerce sa coaguleze pe langa el o echipa de profedionisti. Din nefericire si opusul este la fel de adevarat. Niciodată un neprofesionist, dar uns politic nu accepta ca un profesionist neatârnat politic sa vina sa îi țină „lecții” despre noua lui „profesie” sau și mai grav să-și dea cu părerea despre „minunatele” lui decizii.(spun minunate pentru că lingăii adunați de el se grabesc să-i dea dreptate de fiecare data)
  Și uite așa avem rețeta clasică de înlăturare încet-încet a tuturor profesioniștilor cu o „coloana vertebrală” mai osoasă.
  Hai popor român cu MERITOCRAȚIA!
  DOAR UNIȚI CEI CU BUN SIMȚ REUȘIM.

 5. Asa se intampla, așa se va întâmpla mereu, oamenii care pot face ceva sau fac ceva sunt puși la zid, prin defaimari prin acuze, prin orice alte mijloace pentru a-i determina să plece, lăsându -le locul liber, ca in final ei sa pară victime, după ce au improacat cu noroi in altii. Povestea clasică românească, nu putem prin forte proprii, atunci recurgem la scenarii și atac, sau povestea proasta a politicii din țara acesta. În loc cei cu experienta să îi invete pe cei tineri cum sa facă să ridice tara de la pământ, îi învață să fure, sa mintă și să acceadă prin orice mijloace în functii.

 6. Povestea cu doamna Rus este frumoasa si stai si te gandesti prin ce trece saracuta, asta in cazul in care nu cunosti toata povestea ADEVARATA. Lucrurile nu stau chiar asa. Familia doamnei Rus „cocheteaza cu politica”, la randul ei a fost pusa tot politic fiind schimbata o alta persoana cu experienta si ar trebui mentionat faptul cu a format o echipa de trepaduse cu ajutorul carora fac tot felul de mici abuzuri si VENDETE.

  • Serios, dar vrem sa aflam adevarul, dar de la o persoana care își asuma identitatea, sau si acum procedezi precum ai facut pe pagina de Facebook Apele Romane, scriind minciuni sub o identitate falsă, asra pana te-a blocat administratorul invitandu-te sa scrii daca vrei sub numele real. Nu esti suficient de barbat sa iti asumi ce scrii, din simplul motiv ca nu poti si sustine ceea ce spui. Si poate explici aici, de ce, un colectiv intreg protestează impotriva numirii abuzive a unei persoane, cu sesizari la ANAR, la ministru, la directorul ABAST, daca cel numit este competent si potrivit pentru asta?

   • Nu s-au facut nici un un fel de abuzuri in acel compartiment, a fost un compartiment foarte bine condus si structurat in care s-au obtinut performante foarte bune care au fost apreciate. Acum din pacate atmosfera este stricata. Ai dreptate Carmen in tot ce scrii. Din pacate incompetenta in tara noastra primeaza.

  • Cetățeaninformat ,daca ai fi așa precum te autointitulezi nu ai dezinforma cititorii,făcând afirmații gratuite asupra familiei dansei și asupra activității dansei. Sa le dam voie colegilor și colectivului pe care l a condus, cu exceptia nou numitului, sa se pronunte asupra modului politic prin care a fost „impusă „, stie toata lumea ca nu a fost așa, ca să nu discutăm despre modalitatea cum și pe ce vremuri a ajuns tânărul, care acum se da mare liberal . Doamna nu face jocurile nimănui, nu are carnet de partid, nici părinții dansei care sunt oameni, simpli, n vârstă. Va rugam prezentati-ne dovezile, dvs știm că sunteți membru activ, de ce loviti în oameni care nu au de-a face cu acest mediu, oameni simpli care își apără drepturile și demnitatea. Cât de josnic a ajuns generația tânără, și ce oameni se promoveaza astăzi, cei care calcă pe cadavre pentru functii, trist.

   • Anonim 2 Din pacate asa se întâmplă unii oameni pentru a ajunge pe anumite functii si care doresc sa ajunga acolo isi pierd coloana vertebrală si primeaza interesul politic. Se promoveaza pilele, incompetenta in societatea pe o care o traim in zilele de astazi. Foarte urat ce se întâmplă dar asta este.

 7. Toată vina o are directorul general de la Apele Romane domnul Molnar și directorul ABA SOMEȘ TISA Doamna Diaconescu Ioana . Cum credeți ca se puteau întâmpla toate aceste lucruri fără Știrea și acordul lor . Bineanteles ca și ceilalți doi domnul Relu Adam și domnul Radu Flaviu sunt de vina ca au executat niște ordine și S-au complăcut in cloaca asta de ilegalitați .Dar trebuia sa plătească cumva posturile pe care le-au ocupat acolo la București nu?Totusi primi doi sunt principali protagoniști ai mizeriei care sa făcut și se face incontinuare peste tot in Apele Romane . Oare ce părere are domnul ministru Alexe suntem foarte curioși , dar oare PNL-ul ce părere are ? Domnilor procurori de la DNA nu S-ar putea sa va autosesizati? Cat timp mai permiteți așa nereguli și mizerii in instituțiile statului ? Vrem atitudine , vrem răspunsuri , vrem rezolvări iar cei vinovați vrem sa plătească . Dar sa plătească atât penal cât și material pentru jocul pe care îl fac cu viața și familiile oamenilor de buna credință .

 8. Dar nu va intrebati care este modalitatea prin care aceasta doamna a luat media de 95 puncte la concurs?? Ce s-a intamplat exact acolo?
  De abuzurile care au fost facute de catre doamna Rus si de catre inlocuitoarea acesteia de ce nu se vorbeste?
  Acum se loveste intr-un tanar care a ocupat postul si a scos la iveala toate interesele? De ce atat interes pentru acest post si de ce atata disperare? Oare ce a descoperit cu adevarat acel tanar de a pus lumea pe jar?

  • Nu numai că ne-am întrebat noi ce s-a întâmplat dar am întrebat la ANAR și au refuzat să ne răspundă așa cum scrie și în articol. Cum putea să facă o candidată abuzuri? A luat 95 de puncte pentru că așa a primit notele. Dacă e altceva de ce nu ne-a răspuns ANARUL?

  • Dacă era ceva “ de descoperit” trebuia sa fie deja descoperit de superiorii dânsei, iar revocarea din funcție sa fie una disciplinara, nu măsluită ca in acest caz. Foarte buna întrebarea dvs.- de ce atâta interes și disperare pentru acest post? Dar aceasta intrebare ar trebui adresată tânărului care ocupa acum postul, nu d nei Rus, care in mod legal și-a depus o candidatura și a și luat o nota care a cam speriat audiența…nota pana la urma data de o comisie, intr o proba scrisă, care cu siguranța poate fi verificată/ reverificata…

 9. In volumul „Distrugerea și cucerirea României fără război” scris de Mircea Vâlcu-Mehedinți, se arata cele șase lovituri date Statului Român, descriind fiecare lovitură, concret, începând cu lovitura politică din decembrie 1989, apoi continuând cu celelalte (agricultura, finanțele – băncile -, economia, starea socială, moralitatea, învățământul, justiția, armata, poliția, religia etc etc). Începuturile au fost inițiate de cei doi EDITAT: Marcel-Ilici-Ion Iliescu (corcitură între EDITAT și țigan, nume adevărat Ivanovici) și Petre Roman (EDITAT nume adevărat Neuerland – cel care a spus că industria noastră este formată din fiare vechi). Acești trădători de țară, criminali notorii ai națiunii române, astăzi sunt chemați de tmbeleviziunile române (patronii acestora fiind câteva familii de EDITAT – care stăpânesc și cele mai mari ziare românești și străine) și ne dau sfaturi despre ce trebuie să facem în continuare.
  Cartile nu sunt citite (achiziționate) de către populație, care se comportă precum au spus Petre Țuțea „Numai un tâmpit ca mine putea face 13 ani de pușcărie pentru un popor de idioți”, sau Ion Creangă: „Știu că sunt un prost, dar când privesc în jur prind curaj”, sau Brâncuși: „Când am plecat v-am lăsat săraci și proști, iar când am venit v-am găsit mai săraci și mai proști”). Ăștia suntem, o națiune de idioți, care încetul cu încetul va dispărea de pe harta Europei. S-a început cu desființarea diacriticilor (suntem singura țară din lume care am renunțat la diacritice), s-a început cu înlocuirea cuvintelor pur românești cu cuvinte sau expresii americane, s-a renunțat la pronumele de reverență, țiganilor li s-au zis „romi”, pentru ca numele lor să fie confundat în străinătate (Romania=țara romilor), de aceea în Germania ni se spune, în loc de români suntem numiți țigani.
  Asta este domnilor! Singuri ne autodistrugem, dar nu dorim să ne cunoaștem trecutul, prezentul și care va fi viitorul!

 10. Asa au plecat multi specialisti din tara.
  Din cauza scarbei si umilintei sistemului. Nici nu ai cum.
  Vezi in jurul tau ca numai lingai si slugiile ajung in locul profesionistiilor si dupa aia ne miram de rezultate.PACAT.
  NE MERITAM SOARTA.

 11. Apa e plină de plastic, deșeuri, toxice, Wc-uri directe, lipsa de WC în orașe = CORONAVIRUS 19 =
  SARSCoV 2.La igienizarea apei trebuie Om la capătul puștii.

 12. Adevarul este ca na ma asteptam sa fie atatea pareri pro pentru doamna Rus si atatea conspiratii. Este greu de crezut ca o persoana nu poate sa aiba o parere personala doar pentru simplu fapt ca cunoaste dedesupturile unui povesti. Pe sistemul, daca din 10 persoane 7 iti spun ca esti prost, inseamna ca esti prost, respectiv toata minoritatea mananca rahat. Nu trebuie sa aduc eu dovezi ca simplu cititor de presa, pentru ca sunt sigur ca adevarul va iesi la iveala. Sa nu intelegem gresit anumite aspecte, respectiv ca nu ne dorim corectitudine, dreptate , lipsa coruptie si un guvern care lupta pentru propii cetateni (gen Suedia). Dar de aici, pana a vedea cine este doamna Carmen care face comentarii non stop pe facebook pentru a preaslavi propia sefa (doamna Rus) si a ne explica ce victima a sistemul este, pana la adevar, este distanta lunga. Tragic apare acel gen de abuz cand „fotul striga fotul”. Cel mai bine este ca atunci cand facem comentarii, sa incercam sa ne informam mai bine si sa nu aruncam cu acuzatii anapoda doar pentru ca cineva are o alta parere diferita. La urama urmei, asta insemna democratie si libertatea la opinie, chiar si in minoritate (adevarul tot timpul iese la iveala).
  PS. :)) DORESC SA LAMURESC CONSPIRATIILE:CRED CA MAI PUTEM SA AVEM SI ALTE PARERII FARA A FI ACUZATI CA FRATERNIZAM CU „DUSMANU”

  • Florina si Carmen sunt profesioniste adevarate nu au facut nici un abuz si nicio o presiune pe noi. Actualul sef de serviciu face presiuni il intereseaza doar sa dam amenzi ca sa poata raporta la Bucuresti si sa isi mentina postul de sef interimar la inspectie.

 13. Domnule cetățeanul 2 sunteți exact cum mi-am imaginat , un las vorbiți sub pseudonimul cetățeanul 2 dar toți știm ca de fapt sunteți tânărul la care faceți referire in mesajul dumneavoastră , acel tânăr impertinent care a intrat cum a intrat in Apele Romane și știți foarte bine cum . Dacă nu știți va spun eu,cu forța exact cum ați făcut și acum in ocuparea acestui post .Poate va mai amintiți cum ați dat examenul de intrare in ape și cu cine ati dat examenul, oameni care va cunosc capacitatea intelectuala și va știu și limitele . Apropo fără sa vreau am auzit doar lucruri care nu va califica și nu va recomanda deloc in aceast post și știți foarte bine acest lucru , dar întreb acum conducerea cum se poate ca un angajat care nu are dreptul sa participe la un examen pentru ocuparea unui post de conducere cum are dreptul sa îl conducă ? Tot print-o găselnița nenorocita fabricata Expre pentru aceste marionete . Dar sunteți prea neimortant sa va acord mai mult timp voi trece la cei care va susțin și va propulsează in aceasta funcție . Domni Relu Adam și domnul Radu Flaviu care au început de ieri sa sune lideri de Sindicat sa ii amenințe pentru ca o susțin pe colega lor pe care de fapt o reprezintă și este foarte frumos pentru ceea ce fac . Probabil vor fi și lideri care se vor lasa influențați , asta ar fi foarte rău , ar fi începutul sfârșitului pentru tot Sindicatul Apelor Romane, ar fi un precedent de care acești oameni S-ar folosi de acum încolo . Gândiți-va ca poate urma oricare dintre dumneavoastră doar știți foarte bine ca domnul Relu Adam a schimbat in stilul acesta mafiot zeci de oameni in Apele Romane și a fost și in perioada celuilalt Guvern , deci omul este bine înfipt in postul Pe care îl are și executa ordinele tuturor partidelor chiar dacă calcă pe cadavre și o face fără scrupule . Cat despre domnul Radu Flaviu am citit și in articolul de mai sus ce hram poarta încă de acum 10 ani in care a făcut jocurile politice tuturor partidelor și ați văzut ca a ieșit basma curată , cum numai el știe , sau nu, mai știm și noi , uni mai și ciripesc . Dar pana la urma cineva trebuie sa le vina de hac și acestor specimene care se joaca cu viețile oamenilor . Din păcate la noi de aceea merg toate cum merg pentru ca oameni capabili și competenti profesional sunt înlocuiți de astfel de marionete care sunt de acord sa execute orice ordin vine de la conducere .Oare chiar domnul Ministru Alexe nu vede aceste lucruri nu este sesizat de conducerea Apelor Romane sau nu este interesat , sau poate este de acord cu toate excrocheriile și corupția din Instituția care o conduce . Totuși as ruga pe doamna Rus sa nu se lase cu toate ca este fiarte greu sa lupte cu o armata de corupți din aceasta instituție și sa aoeleze la toate organele statului de drept : Plângere la DNA , Avocatul Poporului , Minister, Guvern , Presedentie iar in ultimul caz CEDO . Acești oameni trebuie sa plătească pentru ce fac ajunge . Fac încă o data apel la DNA va rog sa va autosesizati este instituția cea mai corupta din România .

 14. Pentru cetățeanulinformat ,faceți o afirmație in care Spune-ți ca dacă din 10 persoane 7 spun ca ești prost atunci înseamnă ca ești prost așa Spune-ți nu ? Înseamnă ca la ABA SIMES TISA și anume la Inspectie acolo unde sunteti acum sef de serviciu sunteți 8 persoane in tot departamentul din care 6 spun ca nu va doresc și au trimis chiar un memoriu la ANAR și la Minister in care au menționat acest lucru ca nu va doresc ca sef și nu sunteți in stare sa conduceti acest departament pentru ca nu sunteti capabil , sunteți un arogant , un prost coleg , un om fără caracter , un lăudăros , un mincinos și as putea continua am scris doar unele din părerile colegilor care au semnat și trimis acest memoriu la care încă colegii dumneavoastra nu au primit nici un răspuns concret și pertinent la aspectele arătate și nici o comisie care sa răspundă la cerintele lor. Arat ca de atunci au trecut ma bine da 80 de zile . Acum referitor la celelalte aspecte la care faceți referire ca doamna Rus a făcut 95 de puncte ca cine știe prin ce metode , eu cred ca a fost foarte bine pregătită și ati ambiționat-o atât dumneavoastră cât și conducerea instituției in care va desfășurați activitatea .Dar la acest concurs desfășurat foarte legal și corect a fost o comisie care a punctat lucrarea pe merit și a supravegheat examinarea ca aceasta sa decurgă in cele mai bune condiții și cred ca răspund pentru asta . Dar văd ca nu suportați eșecul înfrângeri , probabil de aceea ați făcut dumneavoastră contestație cu toate ca nu aveați dreptul legal și a fost acceptata știm noi de ce , sunteți mâna in mâna cu conducerea unității sau ii aveți cu ceva la mâna . Oare cum sa fie și care este adevarul ?

 15. Problemele de personal, inclusiv din cadrul acelui compartiment au originea in urma cu 9-10 ani, putini din acei oameni au fost angajati pe bune, sunt mediocrii , cu mici exceptii, iar acele exceptii nu au aspirat la functia de sef, din pacate. I-au adus in sistem alti mediocrii, politruci expirati din esalonul 3,4, care nu au venit singuri.Cei de la ziar, daca tot faceti investigatii, solicitati informatii despre concursurile prin care ai intrat in sistem, ce note au avut atunci, ce concursuri au sustinut si cu cine. Au devenit lupii moralisti. Acum cativa. Au fost indepartati directori, oameni de specialitate, oameni onesti, inlocuiti cu trepadusi si pitipoance si nu a iesit mare scandal, toata lumea gurita mica. Acum s-a trezit constiinta in unii. Fosta sefa, de la acel compartiment, si-a sustinut doctoratul, intre timp, de ,, incompetenta” ce era, a fost inlocuita. Domnii ziarusti, luati legatura si cu dansa, daca doreste, poate va spune cum s-au repectat procedurile si legea in cazul resoectiv

  • Ma refer la doamna care a fost determinata sa plece din finctie si ea mama si sotie, fiind inlocuita cu doamna care a dat concurs, acum, dupa 5,6 ani

   • Stimata doamna dar pentru cei care fac comentariile de mai sus le-ati cerut probe? Avand in vedere ca majoritatea sunt minciuni? Care sunt probele ca doamna |Rus are 18 vechime cand are 36 de toti? care sunt probele oamenii din acel birou au trimis un memoriu in care se specifica faptul ca domnul Avram este citez ” fara caracter, prost, laudaros si minsinos”, aceste lucruri le-ati dovedit dumneavoastra?Au fost trimise probe ?Le-a dovedit cineva? de ce incurajati o campanie de denigrare la adresa unui om?

 16. Va rugam fiti transparenti si aprobati toate comentariile, nu doar cele care ii aduc cinste persoanei care se „victimizeaza” in articol.
  EDITAT

 17. Nu degeaba se spune ca granita dintre dragoste si ura este foarte subtire, mai sapati mult, ca cine stie peste ce dati…oameni nepotriviti, in pozitii si momente nepotrivite, vorba veche, sa te fereasca Sfantul de calicul, sau semidoctul ajuns sef

 18. Domnul Radu Flaviu este un om deosebit si un adevarat profesionist.Ani de zile a fost director general al institutiei si a ajutat pe toata lumea.
  EDITAT

 19. Avand in vedere ca afirmatii facute de catre cei care comenteaza sunt calomnioase, va rugam sa ne spuneti care sunt probele pentru urmatoarele afirmatii :
  ” Domni Relu Adam și domnul Radu Flaviu care au început de ieri sa sune lideri de Sindicat sa ii amenințe pentru ca o susțin pe colega lor pe care de fapt o reprezintă și este foarte frumos pentru ceea ce fac ”
  ” du Flaviu am citit și in articolul de mai sus ce hram poarta încă de acum 10 ani in care a făcut jocurile politice tuturor partidelor și ați văzut ca a ieșit basma curată , cum numai el știe , sau nu, mai știm și noi , uni mai și ciripesc ”
  „sunteți mâna in mâna cu conducerea unității sau ii aveți cu ceva la mâna ”
  „Relu Adam și domnul Radu Flaviu sunt de vina ca au executat niște ordine „

    • De ce nu ați comentat atunci când a numit-o PSD-ul? De ce ați tăcut atunci? Noi scriem despre ANAR de zece ani. Anularea concursului la care a luat 9,50 este o pedeapsă că a fost numită politic acum 6 ani? Sau ce vreți să spuneți?

   • Se pare ca dumneavoastra tineti cu „lupul” in loc sa fiti neutra doamna.
    Niciunul dintre ei nu a dat vreun concurs.
    Verificati daca doamna Rus macar avea posibilitatea de la bun inceput sa ocupe acest post…
    Daca doamna Rus a fost numita fara concurs si domnul Avram la fel, care este diferenta doamna?
    De ce transformam doar o parte intr-o victima?

    • Dragă Anonim. Sunteți confuz: în text aveți rezultatul obținut de Florina Rus, document descărcat de pe site-ul ANAR. Avram a fost numit fără concurs.
     Să știți că aici nu validează comentariile jurnalistul care scrie articolul. 🙂

     • Stimabila si frumoasa doamna, nu sunt deloc confuza, din pacate ati primit informatii trunchiate.
      Concursul nu a fost anulat datorita faptului ca doamna a luat 95 puncte (indiferent daca a fost corect sau nu)
      Concursul a fost anulat pentru ca de la bun inceput nu a fost organizat corect. In anuntul de concurs nu au fost trecute corect cerintele conform CCM (va rog verificati vechime, studii, etc) tocmai pentru ai da posibilitatea unui anume candidat sa participe.
      Pe parcurs aceste lucruri au fost sesizate catre ANAR, vazand ca comisia de la ABA nu a luat masuri si asa s-a trimis o noua comisie care a suspendat concursul
      Asta este ADEVARUL doamna
      Si da stim ca scrieti de mult timp despre ANAR dar de data asta nu aveti dreptate

      • Așa cum scrie și în articol, ANAR a refuzat să răspundă de ce s-a anulat concursul. Dacă de la bun început nu a fost organizat corect de ce nu a contestat dl. Avram de la început și a așteptat să vadă cât ia Rus la proba scrisă? Adevărul e că Avram habar n-are nici măcar cu câte zile înainte se publică anunțul!

       • Stimabila doamna, nu pot eu sa va spun de ce domnul Avram a procedat asa si nici de ce nu v-a raspuns ANAR la intrebare.
        Dar nici de ce i s-a dat voie doamnei Rus sa participe la concurs de la bun inceput.
        V-as invita cu drag la Cluj, chiar in institutie sa vedeti ce pareri au angajatii despre ambele persoane.
        Ce pot sa va spun este ca niciunul dintre ei nu este mai destept sau bun profesional decat celalalt, si nici macar nu este vorba despre concurs in sine ci de impartelile lor personale pe care le au. Ca femeie cred ca intelegi exact ce vreau sa zic, lucru pe care il stiu toti angajatii din ABA.
        Doamna in servicul respectiv sunt interese mari care de-a lungul timpului s-au coagulat, care o sa fie scoase la iveala cat de curand.Promitem ca va oferim exclusivitate

        • Stimate domn de ce amestecați chestiuni profesionale cu cele personale, care este legatura intre faptul ca tânărul i a luat locul doamnei, doamna a participat la acel concurs, pe care ,culmea, tocmai dânsul l a contestat, nu? Singurul interesat să faca acest pas, evident, pt că anularea concursului îi oferea în continuare statutul de sef, e foarte simplu. A contestat cumva tânărul comisia de concurs pentru că nu a fost competenta, și datorită acestei „influente ” pe care se pare că o are instituția s a executat și a schimbat comisia cu alta pe placul dansului??? Cum se face ca tânărul nu a „sesizat aceste nereguli ” decât dupa afișarea rezultatului scris, și s a simțit în pericol? Cum de nu a contestat selectia dosarelor dacă zice ca doamna nu putea participa??? Interesant!

 20. Stimata Redactie, cand tanarul a fost angajat in institutie, culoarea politica a conducerii ABA si ANAR, era rosie, acum este galben-albastra, nu e ciudat si cu criteriile acestea politice, l-au angajat cmerii rosii si-l promoveaza liberalii. Asta pentru cei naivi, care cred ca mai conteaza coloratura politica. Daca cineva doreste sa te tranteasca cu adevarat, nu mai ajungi la proba scrisa, esti eliminat intr-o faza preliminara. Practic asistam la un cobfluct intre doua grupuri, restul sunt povesti, iar multi comenteaza, oameni de buna credinta, se mai si cearta, nu va mai consumati timpul si energia, nu merita nici unul din actori.

  • Ba merită timpul si energia, domnule Răzvan. Pentru ca numirile politice trebuie sa înceteze odată in tara asta, de orice parte ar fi facute ele. E vorba mai mult de principiu decât de persoane. Si apoi afla ca atunci cand a venit persoana asta in ape, a trebuit sa dea „concursul” de..mai multe ori pana sa iasa din urna cine trebuie… Intre ei face diferența caracterul si competența in domeniu. In domeniu, nu in intrigi si manevre.

   • Carmen draga, de ce tot iti plangi coroana cand deja ai un imparat? De ce nu ai plans cand a numit-o politic pe doamna Rus?Ai ceva manevre pe acolo care le scapi din mana? De unde stii dumneata atatea lucruri de concurs? Ai fost in comisie?De ce nu faceti plangere celor care au fost in comisia de concurs de la acel moment?:)) Daca tot ai fost in comisia doamnei Rus spune-ne si noua ce ai facut in timpul examenului? :))

    • „draga’ valentin, nu sunt Carmen. Paranoia te face nesigur si o vezi pe doamna asta peste tot doar pentru ca e colega doamnei Rus. Nu mai dezinforma( desi stiu ca ti-ar veni tare greu asta, minciuna sau adevarul pe jumatate, manevrele de culise si aruncatul cu rahat e a doua ta natura), doamna Rus nu a fost numita politic catusi de putin. Dupa „debarcarea” fostei sefe(care si-a cam facut-o cu mana ei)a fost ales un om din serviciu, unul cu experienta atat de teren dar si destul de ordonat incat sa faca fata noianului de hartii pe care le presupune munca intr-o institutie publica. Din cate ii stiu eu pe barbatii(barbatii, nu pe tine) de acolo, sunt buni profesionisti de teren dar nu exceleaza in partea de comunicare si dorinta de a sta inchisi in birou cu nasul in hartii. Si vezi ca intrebarea „Ai fost in comisie?” se poate intoarce impotriva ta … Ai fost in fata prea multora pana sa „intri”.

 21. Exista un detaliu important, domnilor jurnalisti, dupa cum puteti vedea documentele postate, aferente acestui concurs, de selectia dosarelor a mai trecut un candidat, care din motive obiective, sau nu, nu s-a mai prezentat la concurs, doamna in cauza fiind singurul candidat. Persoana respectiva indeplinea toate criteriile si putea lua concursul, dar ….

  • Scrie și în text că a mai fost un candidat care nu s-a mai prezentat la scris. Că putea lua concursul… după război mulți viteji se-arată.

   • Ma rog este interpretarea dumneavoastra, insa nu aveti suficiente informatii, ca sa va situati de o parte sau alta. Nu e vorba de vitejie, dupa razboi. Dureaza putin sa-ti pregatesti un dosar de concurs, acte, hartii, etc. Omul are vechime si experienta mai mare decat doamna in cauza. Sunteti sigura, ca nu i s-a sugerat sa nu se mai prezinte ? Eu nu stiu asta.

    • Dosarul de concurs și l-a pregătit și a fost și admis. La proba scrisă nu s-a mai prezentat! Chiar intrați să comentați fără să înțelegeți, doar din slugărnicie? Dacă nu știți să i se fi sugerat ce doriți atunci?

     • Lucrez in privat, intr-un domeniu care nu are nicio tangență cu apele, parerea mea proprie este faptul ca o persoana demisa din functia de conducere nu ar trebui sa participe la concurs.

      • Nu există vreo astfel de măsură discriminatorie în legislație. Nici măcar în eventualitatea demiterii președintelui României prin vot la referendum. 🙂

    • Așa este, am pregătit dosarul si nu m-am mai prezentat pentru ca, oricât mi-ar fi plăcut activitatea pe care am făcut-o aproape 15 ani, mi-am amintit cat, si cat de iremediabil, s-a schimbat atmosfera in serviciul acela in ultimii patru-cinci ani. Si chiar fuseserăm un grup unit pana sa apara… care a stricat tot coșul. Mare pacat.
     Ps: singura persoană care mi-a sugerat sa o las baltă, a fost soția. 😀 si avea dreptate.

 22. Da si de unde stiti ca nu i s-a sugerat sa nu se mai prezinte, are vechime si experienta mai mare, decat doamna in cauza. Trebuia sa participe singura ?

 23. D-le anonim dacă ar fi un concurs de invenții mincinoase și te-ai înscrie, sigur ai lua nu 95 de puncte ci 100. Dar fiind puternic ancorat în planul mârșav pe care încerci să-l expui este peste puterea ta de a înțelege adevărul. Fă curățenie în memoria ta, lasă reziduurile să ți se scurgă și nu te lua la discuții cu gazetarii care știu să-și facă meseria fiind oameni corecți ceea ce din păcate nu pot spune despre tine.

 24. Pe data de 11.05.2020 Ministrul lui RELUTU FENECHIU, COSTELUS ALEXE merge la TARCAU, judetul Neamt unde la ora 12,00 va transmite un mesaj legat de controalele facute de Garda Forestiera in Judetul Neamt si nu numai!!! Locatia este Ocolul Silvic TARCAU ! Poate va explica Ministrul teleghidat de altii,cum tine acunse zeci de sesizari legate de deseuri, culmea chiar pe judetul Neamt si jaful cursurilor de apa din Tara facut de balastiere inclusiv ale unor politicieni!! De ce Costelus nu mergi Tu sa te convingi de dezastrul balastierelor ???????????????????iti este frica sa vezi DEZASTRUL creeat???????

 25. Pentru „doamna anonim”. Subsemnatul „cetatean informat” , va aduc la cunostinta ca nu sunt coleg al acestiu birou sau al abast si sunt doar o persoana care nu împarte aceleasi pareri cu dumneavoastra. Ca atare, nu va mai agitati ca șpreiul ca nu toata lumea vede lucrurile ca dumneavoastra. Si aste fiind spuse , pa si la revedere.

 26. Daca nu ești tu, Valentin, e oricum un apropiat de-al tau caruia ii „sufli” ce sa scrie… Te dau de gol anumite stereotipuri(fugi la dictionar!) si incoerente in exprimare.

  • Va spun eu doamna ca in spate sunt masonii, ne controleaza din umbra si schimba oameni in institutii publice in timp ce ne monteaza antene 5 G :)).

   • Ce lipsiti de inspirație pseudonim ti-ai ales! Adevarul e ca, pentru unii, e mai ușor sa copieze idei decat sa gândească singuri… Poate după ce termina de montat antenele ii chemi si la tine, sa iti monteze un hard si ceva rami, să îți faci un upgrade la creieraș, poate reușești sa gândești singur pana la urmă.

    • „Duamna” sincer noi chiar va compatimim.Dupa atatia ani de vorbit cu animalele, cred ca va plictisiti si stati sa lasati comentarii pe un site, desi cu totii stim cat de penibila sunteti.Daca treceti printr-o criza de varsta, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. NOI VA PUTEM AJUTA!!
     In final va spunem cu lucrurile care va tin treaza noaptea si va chinuie atat de mult sunt opera lui SOROS, totul este o mare conspiratie pusa la cala sa va atraga atentia de la lucrurile cu adevarat importante pentru dumneavoastra, cum ar fi invatatul tablei inmultirii.NU VA LASATI!!!

 27. Citesc si citesc si incerc sa aflu sursa milioanelor de lei sau euro pentru care se mananca mai toti de la Apele Romane …or fi oare licente pentru microhidrocentrale in zone protejate, autorizatii pentru balastiere care strica cursul raurilor, or fi alte autorizatii de functionare??? nici un cuvant despre astea… ca doar pentru a prinde niste pesti cu undita nu sunt atatea interese…???

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.