Acasă Actualitate Ca la Olimpiada din 1980: rușii au trimis furtuni și ploi la...

Ca la Olimpiada din 1980: rușii au trimis furtuni și ploi la noi, la bulgari și la greci ca să aibă soare la Campionatul Mondial

DISTRIBUIȚI

Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, acum vicepreședinte al Parlamentului European, sugerează pe contul său de Facebook că rușii ar fi manipulat norii astfel încât să aibă soare pe întreaga durată a Campionatului Mondial.

Ioan Mircea Paşcu este absolvent al Facultăţii de Comerţ Exterior de al ASE și în perioada 1971-1986 a fost cercetător la Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul Institutului de Studii Istorice şi Social-Politice (ISISP), subordonat CC al PCR. A beneficiat de multe burse în Occident înainte de 1989: 1973 in Austria, între 1979-1981 în SUA, în 1985 a fost profesor asociat invitat la St. Catherine’s College, Oxford, Marea Britanie, 1988-1989 din nou SUA.

În anul 2006, Liviu Turcu, ultimul defector important al spionajului comunist românesc, a publicat în Jurnalul Național o listă pe care apare și Ioan Mircea Paşcu, în dreptul căruia era trecută menţiunea „fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110”, indicative corespunzând unităţii speciale de protecţie din cadrul CIE şi, respectiv, unităţii speciale de contraspionaj pentru ţările socialiste.

În cartea ”Infern 89”, citată de Flux 24, Mircea Răceanu a dezvăluit:

”În privinţa celor de la alte ministere şi instituţii am procedat la recunoaşterea numai a acelor persoane cu care am lucrat direct (de exemplu, Ion Chioveanu, Nicolae Andrei, Petre Sin de la Ministerul Comerţului Exterior, Aurel Sanislau şi Paul Ceauşu de la Ministerul Învăţământului sau Vasile Secăreş, Ioan Mircea Paşcu, Dan Ghibernea şi alţii care frecventau des întâlnirile organizate la Asociaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale) şi am susţinut – deşi în unele cazuri deţineam informaţii contrarii – că nu eram la curent cu faptul că ar fi fost ofiţeri de securitate, desigur cu excepţia celor pe care-i menţionasem în anchetele anterioare”.

„A observat cineva că, de doua săptămâni de când a început Cupa Mondială, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, în timp ce în jur, ma refer la noi, la bulgari și la greci avem numai ploaie si furtuni? Doua săptămâni – și vor urma încă doua, până la sfârșitul Cupei – Rusia se afla încontinuu într-o zona de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur într-o zonă de presiune joasa”, scrie europarlamentarul.

„Sunt convins ca este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale”, adaugă, evident ironic, Ioan Mircea Pașcu.

Cosmonautul Dumitru Prunariu îl aprobă, într-un comentariu:

”Ce frumos si nevinovat gandesti Puiu draga. Imi amintesc cand la Moscova in 1980 a fost Olimpiada si era o vreme ploioasa, cu jumatate de ora inainte de deschiderea oficiala deasupra stadionului moscovit s-a facut senin si asa a tinut pana dupa terminarea ceremoniei. Eram acolo in pregatire pentru zborul cosmic. Rusii s-au laudat atunci cu tehologia cu rachete de alungare (sau provocare) a ploii”.

”Tot timpul am avut în minte situația aceea”, i-a răspuns Ioan Mircea Pașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.