Acasă Actualitate Ca să-l folosească împotriva lui Kovesi, SS l-a scăpat pe un fost...

Ca să-l folosească împotriva lui Kovesi, SS l-a scăpat pe un fost procuror DNA care aproape în comă alcoolică a provocat un accident rutier

Ura pe care instrumentele PSD care au condus Secția Specială o resimt față de Laura Codruța Kovesi ține de domeniul fantasticului. Gheorghe Stan și Adina Florea ar fi făcut orice s-o vadă doborâtă pe Kovesi. Surse cel mai bine informate ne-au declarat că fostul procuror DNA Eugen Stoina nu a fost trimis în judecată de SS pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului ca să scape și la mica înțelegere cu el acesta a promis că va depune mărturie împotriva Laurei Codruța Kovesi.
Pe 11 ianuarie 2018 la ora 14.40, procurorul DNA Eugen Stoina a produs un accident de circulație în București, fără victime. Singurul vătămat a fost chiar Stoina pe care polițiștii l-au găsit dormind cu capul pe volan și fața plină de sânge. Stoina a fost transportat la Elias, mirosind puternic a alcool.
Secția de Urmărire Penală și Criminalistică a început imediat urmărirea penală pentru conducere sub influența alcoolului și în aceeași zi, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut de urgență CSM revocarea din funcție a procurorului. Acesta s-a reîntors la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.
Odată cu înființarea SS, dosarul a plecat de la SUPC la secția condusă de Gheorghe Stan și Adina Florea care văzându-l pe Stoina plin de resentimente față de Kovesi care, în opinia lui nu l-a susținut, cei doi au văzut oportunitatea: să-l scape de închisoare pentru a-l folosi ca martor împotriva lui Kovesi pentru închipuite abuzuri făcute la DNA. CITEȘTE ȘI Pe 8 martie 2019, de ziua femeii, Florea a pus-o sub acuzare pe Kovesi pentru constituire de grup infracțional și complicitate la represiune nedreaptă.
Zis și făcut, Stoina este trimis în judecată doar pentru sustragere de la recoltarea de probe, infracțiune pentru care judecătorii l-au achitat definitiv pe motiv că fapta nu există de vreme ce la dosar există buletin de analiză toxicologică cu o alcoolemie uriașă dar procurorii SS nu l-au trimis în judecată și pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Cum a scăpat Stoina?
De la accident acesta a fost transportat la Spitalul Elias unde medicii au constatat că acesta mirosea a alcool, consemnând într-un proces verbal că acesta prezenta „halenă etanolică”. Stoina a spus că e procuror DIICOT și că pleacă pe motiv că el are alte drepturi. Polițiștii nu l-au oprit și nici nu i-au cerut în mod expres să stea să i se ia sânge. După ce s-au scărpinat ei în cap, pe la ora 18.00, polițiștii l-au sunat să vină să dea sânge. Stoina s-a prezentat dar a susținut că a băut după accident. Stan cu Florea l-au crezut și au clasat dosarul pentru conducere sub influența alcoolului față de Stoina, descriindu-l chiar în documente ca pe „o persoana care are exercițiul consumului de alcool, așa cum este descris inculpatul”.
Dacă erau de bună credință, procurorii SS ar fi fost obligați să îi pună sub acuzare pe cei doi polițiști care nu l-au oprit pe Stoina la Elias. Dar ce să vezi? Nimic nu s-a întâmplat și acum Stoina, până la următoarea beție când se va urca la volan, este în libertate.
Pentru că lui Stoina chiar îi place alcoolul, după cum a povestit o avocată la Antena 3 care a participat la audierea unui martor la DNA:
”Martorul era o persoană nedeplasabilă. Luni, la ora 9 dimineața, procurorul Stoina era mort de beat. Fuma două țigări deodată. Atât de beat încât martorul a zis, băieți, dacă vreți vă mai dau o sticlă de vin, ca să aveți pe drum. Mărturia e la DNA, la structura centrală, nu a fost trimisă în judecată. Era atât de beat încât când vorbea și gesticula își arunca mâinile pe picioarele mele. A fost o situație penibilă. A fost un conflict între mine și el.”, a spus Cosmina Cerva, avocată, la Antena 3.

După ce PSD a fost spulberat în alegeri iar Laura Codruța Kovesi a devenit șefa Parchetului European, Florea s-a retras din concursul la șefia SS și așteptăm să curgă împotriva ei plângeri pentru felul cum a instrumentat dosarele într-un an și jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.