Acasă Actualitate Cafenea suspendata la portile orasului

Cafenea suspendata la portile orasului

DISTRIBUIȚI

In curand, brasovenii vor putea sa-si savureze cafeaua la inaltime, urmarind spectacolul trepidant al soselei. Proiectantul scenei ultimei editii a -Cerbului de Aur- si edilii Brasovului vor sa transforme strucura metalica intr-o cafenea suspendata la portile orasului.

Prevederile legale din domeniu obliga firma TV Instant International sa caseze structura metalica folosita la scenografia editiei din acest an a Festivalului -Cerbul de Aur-. Scheletul metalic pe care tehnicienii au montat, in timpul festivalului, instalatiile de lumina si sunet trebuie pur si simplu taiat, neputand fi folosit la o alta editie a -Cerbului de Aur-.

-Aceasta constructie metalica a fost creata special pentru editia din 2001 a festivalului. Ar fi pacat s-o taiem pur si simplu, cand ea poate fi utilizata intr-o sumedenie de alte moduri-, spune Tiberiu Carstea.

Propunerea vizeaza reasamblarea structurii metalice din scenografia ultimei editii a -Cerbului de Aur- deasupra uneia dintre soselele de acces in municipiul Brasov. Inaltimea structurii permite trecerea tuturor tipurilor de vehicule care circula in mod curent pe sosele, iar scheletul metalic poate suporta sarcini de pana la 14 tone, fara executarea nici unei interventii. -Daca intervenim cu solutii de consolidare, putem aduce rezistenta cadrului metalic chiar pana la greutati de 20 de tone-, explica Tiberiu Carstea.

Reprezentantul TV Instant International spune ca, o data refacuta scenografia deasupra uneia dintre caile de acces in municipiu, pe partile laterale ale scheletului metalic ar putea fi construite punti pe care oamenii sa poata urca la suprafata rotunda. -Suprafata rotunda ar putea fi consolidata si pe ea s-ar putea amenaja o cafenea a municipiului, unde consumatorii ar fi in deplina siguranta. Ar fi extraordinar ca brasovenii sa poata savura o cafea si, in acelasi timp, sa poata admira chiar sub ei spectacolul strazii si automobilele care gonesc cu viteza pe sosea-, spune directorul TV Instant International.

Viceprimarul Brasovului, George Scripcaru, apreciaza ca ideea utilizarii constructiei metalice pentru amenajarea unei cafenele suspendate poate fi pusa in aplicare. -Trebuie sa executam un proiect pentru realizarea unei astfel de lucrari la Brasov. Proiectul trebuie supus analizei Serviciului de Urbanism din cadrul Primariei si, in cazul in care analiza efectuata demonstreaza ca initiativa poate deveni realitate, constructia va putea fi pusa in practica-, mai precizeaza viceprimarul George Scripcaru.

Claudiu Loghin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.