Acasă Actualitate Cainii vagabonzi, izgoniti chiar si de pe -Arca lui Noe-

Cainii vagabonzi, izgoniti chiar si de pe -Arca lui Noe-

DISTRIBUIȚI

Problema cainilor comunitari incinge, de mai bine de doi ani, spiritele in Bucuresti. Uitand de celelalte probleme care macina Capitala, edilii orasului s-au grabit sa -rezolve- problema maidanezilor. Cum nimic in Romania nu se poate face fara un pic de scandal, imediat intre primarul general al Capitalei, Traian Basescu, si primarii de sector, reprezentanti ai partidului de guvernamant, s-a iscat un veritabil razboi. Singurii care au pierdut, ca de fiecare data, au fost cetatenii care au ramas cu cainii, redenumiti -comunitari-. In plus, prin mai toate cartierele au inceput sa apara tot felul de -aziluri- de caini.

Vineri dimineata, Primaria sectorului 2 a decis sa treaca la rezolvarea problemei ce macina, de cateva luni bune, locuitorii strazii Dragusin Deleanu, din cartierul Baicului. Aici, o asociatie-fantoma, denumita pompos -Arca lui Noe-, a deschis, fara sa detina aprobari si spatii special amenajate, un adapost pentru cainii fara stapan capturati de pe strazile Capitalei. Sufletele caritabile adunasera in cele cateva tarcuri construite in interiorul bazei ce apartine societatii SC General Construct aproape 800 de maidanezi. Fara sa se preocupe de soarta lor, cei din cadrul asociatiei au uita sa vaccineze animalele sau sa-i ingrijeasca asa cum ar fi fost normal. Exasperati de urletele, mizeria si mirosul insuportabil ce venea dispre -depozitul de caini-, locuitorii din zona au facut zeci de sesizari la Primarie.

Cainii, o problema… relativa

Baza ce adapostea canii se afla intr-o zona nu tocmai placuta a orasului. Aici, la doar cateva zeci de metri de Bulevardul Doamna Ghica, se afla cateva strazi unde oamenii traiesc ca la inceputul secolului. Fara sa beneficieze de apa curenta si canalizare, cele cateva zeci de familii care-si au casele pe strada Dragusin Deleanu se chinuiesc cum pot. Chiar si casele, daca maghernitele respective pot fi denumite asa, au un aspect cu totul deosebit, fara geamuri, acoperite cu tot felul de materiale mai mult sau mai putin improvizate, si stand oricum sa se prabuseasca peste locatari.

In aceste conditii este destul de greu de explicat de ce cea mai mare problema a locatarilor erau cainii, ce oricum pot fi mai curati decat multi dintre copii care se jucau in noroiul din fata curtilor.

In loc de caini, vile

Interesul Primariei pentru salubrizarea zonei nu are aproape nici o legatura cu petitiile cetatenilor. In mod concret, autoritatile locale doresc sa curete terenul bazei de constructii pentru ca acolo se va construi un cartier de lux.

-Canii au fost adusi aici de catre mai multe asociatii ce i-au strans de pe strazile din sectorul 2. In cateva luni au fost adusi aici 700-800 de maidanezi. Incepand de azi, animalele vor fi evacuate, cate 100-120 pe zi, si duse intr-o baza special amenajata, care ofera toate conditiile. Pe terenul respectiv, se va construi, in cel mai scurt timp, un cartier de locuinte si agrement, fiind o zona deosebit de interesanta, dat fiind ca este situata in imediata apropiere a lacurilor Fundeni si Colentina-, a declarat Niculae Ontanu, primarul sectorului 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.