Acasă Actualitate Când va funcționa platforma guvernamentală culturală on-line?

Când va funcționa platforma guvernamentală culturală on-line?

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale detalii privind costurile și funcționalitatea proiectelor digitale culturale DacoRomanica.ro şi digibuc.ro.
„La o întrebare adresată Ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în data de 10 decembrie 2018, privind soarta proiectelor de digitalizare a conținutului cultural, solicitam, printre altele, detalii cu privire la disfuncționalitățile unui proiect ambițios de digitalizare la nivel național, DacoRomanica.ro. Între timp, site-ul a fost transformat în digibuc.ro (Biblioteca Digitală a Bucureştilor), unde, suntem anunțați, chiar pe prima pagină, că «Din cauza unor probleme tehnice temporare, în perioada următoare pot să apară disfuncţionalităţi în accesarea documentelor».

Din răspunsul Ministerului Comunicațiilor, printre altele, rezultă că Ministerul Culturii a depus un nou proiect, «E-cultura: Biblioteca Digitală a României», pe 27 decembrie 2017, iar contractul a fost semnat pe 13 iulie 2018, cu o valoare totală de 11.450.000 euro. Acest proiect propune iar o nouă platformă, culturalia.ro, unde, momentan, putem găsi doar mesajul că aici va fi găsit «catalogul partajat național și indexul Bibliotecii Digitale a României (Culturalia)», a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o serie de clarificări privind costurile celor două platforme, DacoRomanica.ro şi digibuc.ro, şi motivul pentru care nu a fost asigurată continuitatea lor înainte de a iniţia noi proiecte. De asemenea, este important să se cunoască momentul în care va fi funcțional rezultatul proiectului E-cultura, de eficientizare a serviciilor publice oferite de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.