Acasă Actualitate Care mai de care! Fostul șef al Casei Regale consideră că Regele...

Care mai de care! Fostul șef al Casei Regale consideră că Regele Mihai a fost un sfânt și propune canonizarea acestuia

DISTRIBUIȚI

Fostul director al Casei Majestăţii Sale, Dan Bădic a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru TVR, că va propune canonizarea Regelui Mihai.

„Judecând, în același timp, suferința surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt”, spune fostul șef al Casei Majestăţii Sale și anunță că va merge cu propunerea la Patriarhul Daniel și că e nevoie de 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociaţiilor care susţin monarhia. Integral la TVR.

Regele Mihai a explicat de nenumărate ori că a semnat actul de abdicare din 30 Decembrie 1947 pentru că a fost ameninţat de Petru Groza că vor fi executați 1000 de studenți. Două documente din arhiva fostului Consiliu de miniştri şi păstrate la secret de comunişti îl contrazic: Regele Mihai ar fi renunţat la tron şi pentru că îşi dorea să se căsătorească cu actuala sa soție.
La Arhivele Naţionale, în fondul Consiliului de miniştri, există trei file, dactilografiate după alte zece foi scrise de mână, care reprezintă notițele luate la momentul abdicării Regelui Mihai, la o întâlnire dintre Regele Mihai şi Petru Groza, din 22 decembrie 1947. Din transcriere reiese că Regele s-a înțeles cu Petru Groza:
„Văd ce e în jurul meu. N-am avut copilărie, tinereţe şi mama va trebui să înţeleagă. Dar nu spune la nimeni. Între noi, mergem înainte…”. Sunt cuvinte atribuite Regelui, în documentul din 1947.
Casa Regală nu neagă documentrul, ci îl pune sub semnul întrebării: „Autenticitatea documentului este sub semnul întrebării, neavând un autor clar şi nefiind semnat”, a transmis şi Biroul de presă al Majestăţii Sale care aminteşte şi că „în cei aproape 70 de ani de la abdicarea forţată a Regelui Mihai, acest document nu a fost folosit de niciun regim politic”, consemnează TVR.  Vezi AICI documentul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.