Acasă Actualitate Carieră întemeiată pe un pseudo-doctorat

Carieră întemeiată pe un pseudo-doctorat

DISTRIBUIȚI

Impostura lui Adrian Iorgulescu – fostul ministru PNL al culturii

Cunoscut drept „Ministrul manelelor“, după ce, în timpul mandatului său la Ministerul Culturii, mai mulți maneliști și-au filmat videoclipurile pe scena Operei Române, Adrian Iorgulescu a devenit cunoscut, pe timpul mandatului său, mai degrabă ca un personaj pus pe căpătuială, ca majoritatea colegilor săi de guvernare, utilizând resurse ale statului în scopuri cu totul personale. Mai este legat, tot de numele său, scandalul valizei Vuitton pusă drept capac Monumentului Pompierilor din Capitală, exact la sărbătorirea a 160 de ani de la martiriul eroilor pompieri. În rest, acest personaj s-a ilustrat cu ieșiri sforăitoare, cu ifose pretins intelectuale, publicate chiar pe site-ul ministerului Culturii: „Mă agăț de reperele existențial confirmate. Am nevoie de borne, de punți, de valori. Altminteri, totul pare, pe cåt de instabil, pe atåt de periculos“. Omul și-a creat „repere“ și „borne“ în fals, cariera sa fiind întemeiată pe un fals doctorat, Iorgulescu fiind astăzi la rândul său conducător de doctorate. Câtă valabilitate au doctoratele acordate de un fals doctor știe numai ministra Învățământului, ieșită la drumul mare pentru a pune stavilă imposturii din sistemul de Învățământ. Publicăm azi dovada imposturii acestui pseudo-doctor, așteptând măsurile neîntârziate ale amazoanei Ecaterina Teodorescu.

CV-ul oficial al fostului ministru PNL al culturii sună astfel: „Adrian Iorgulescu s-a născut la data de 6 iulie 1951, în municipiul București. A urmat studii universitare la Academia de Muzică din București, Secția Compoziție (1970-1974), absolvind apoi un Master la Academia de Muzică din București și cursuri de specializare la Academia de Muzică din București (1974-1975) și la Academia «Santa-Cecilia» din Roma (1982). A obținut în anul 1990 titlul științific de doctor în muzicologie și estetică muzicală.
Începând din anul 1990 este profesor de compoziție și forme muzicale în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, în prezent fiind și conducător de doctorat în compoziție și muzicologie“.

Doctorat în fals

Iorgulescu era în 1990 la o instituție care a inițiat doctoratele abia în 1991 și a acordat primul titlu de doctor în 1992!
Conform Notei Rectorului Universității de Muzică (foto 4), rezultă foarte clar că „doctorul“ Iorgulescu nu avea cum să își dea doctoratul, când nici nu exista încă această posibilitate în cazul instituției respective de învățământ.
De altfel, în cazul lui Iorgulescu s-a aplicat și o noutate absolută în materie de doctorate, o veritabilă „prioritate românească“ în plan universal: „Doctoratul sub forma de carte“ (conform anexei extrase din sinteza aflată la Biblioteca UNMB – vezi foto 3). Adică, dacă ai scris o carte (chiar și „de bucate“), poți deveni automat și doctor – fără a te mai chinui cu alte examene (de admitere, referate, examene parțiale) și susțineri ale tezei!
Acum, după cum rezultă din avizierul UNMB, poziția actuală a lui Iorgulescu este aceea de „conducător de doctorat“ (foto 2).
Conform arhivei Universității de Muzică, la capitolul „Tematica tezelor de doctorat susținute în Universitatea Națională de Muzică din București“, rezultă că Iorgulescu Adrian ar fi avut teza cu titul „Timpul și comunicarea muzicală“ în cadrul domeniului Estetica/Filosofia muzicii/Antropologie. Arhiva nu lămurește cum de a primit acesta un doctorat când Universitatea încă nu avea cum să acorde astfel de titluri.

„Un sentiment de jenă și jale“

De aici încolo, cariera compozitorului Iorgulescu, doctor impostor, s-a tot diversificat atât în plan politic, cât și în domeniul business-ului, împletind plăctul cu utilul.
„Trăim într-o lume a falsurilor, a surogatelor, a imposturii, a pseudovalorilor, a celebrităților sezoniere, perisabile, de consum. Schizofrenia axiologică e pe cåt de extinsă, pe atât de contaminantă“, scria Iorgulescu într-o revistă de muzică și încheia cu aceste cuvinte pline de miez: „Resimt totuși, în spațiul ființei mele culturale un sentiment de jenă și de jale“.

Rămâne de văzut dacă „doctorul“ Iorgulescu se referea chiar la el însuși…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.