Acasă Actualitate Carmen Adamescu riscă 7 ani de închisoare pentru delapidare cu consecințe deosebit...

Carmen Adamescu riscă 7 ani de închisoare pentru delapidare cu consecințe deosebit de grave

DISTRIBUIȚI

Plasată în arest la domiciliu, Carmen Adamescu este acuzată oficial de procurori de infracțiunea de delapidare cu consecințe deosebit de grave:
„În data de 10.10.2018 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, prevăzută de art. 295 alin. 1 C.pen. raportat la art. 308 C.pen. şi art. 309 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate „U. S. C” S.A., inculpata ADAMESCU CARMEN a însuşit:

a) în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială);

b) în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate.

În data de 10.10.2018, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea suspectei ADAMESCU CARMEN pe o perioadă de 24 de ore.

În data de 11.10.2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata ADAMESCU CARMEN, pe o perioadă de 30 de zile.”, se anunță în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Foto:România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.