Acasă Actualitate Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase Iași, condamnată definitiv la trei...

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase Iași, condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

DISTRIBUIȚI

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași, a fost condamnată azi de Curtea de Apel Iași la trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit portalului instanței. Decizia este definitivă.

Carmen Dorobăţ şi soţul ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În lunile iunie – iulie 2014, inculpata Dorobăț Carmen Mihaela, la diferite intervale de timp, în perioada de examinare la materia „Boli Infecțioase” a pretins implicit și primit în mod direct, suma totală de 5.700 Euro, de la un număr de 57 de studenți ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Iași – anul 2 de studii.
Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenți sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceștia la probele practică și teoretică ale examenului respectiv și a le acorda note de promovare de „8” și „9”, în absența unei evaluări obiective a tezelor de examinare și a acordării calificativelor pe baza evaluării obiective.
În perioada 06 – 30.01.2015, inculpatul Dorobăț Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins și primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobăț Carmen Mihaela, suma totală de 6.700 EURO, de la un număr de 67 studenți ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Iași – anul 3 de studii (sau care au susținut examenul în vederea echivalării studiilor, urmare a transferului acestora de la altă Universitate de Medicină).
Acești bani au fost pretinși și primiți de către inculpat pentru a-i promova pe aceștia la probele practică și teoretică ale examenului de la materia „Anestezie Generală” și a le acorda note de promovare de „8” și „9” fără a ține seama de calificativele acordate pe baza evaluării obiective.
Suma de bani a fost remisă inculpatei Dorobăț Carmen, în mod direct, de către studenți sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), la cabinetul de lucru al inculpatei aflat la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași.
În aceeași perioadă, inculpatul Dorobăț Gheorghe a completat și asumat prin semnătură date nereale în carnetele a 6 studenți, în sensul că a menționat nota obținută de fiecare dintre aceștia la materia „Anestezie Generală.Sedare” (media finală), deși, pe de o parte, susnumiții nu susținuseră proba teoretică, iar pe de altă parte, din evaluarea făcută de către inculpat a tezelor olografe a rezultat că persoanele examinate obținuseră în realitate note mult mai mici.

3 COMENTARII

 1. Sa ne mai miram de faptul ca universitatile din Romania sunt la coada clasamentelor privind calitatea actului educational la nivel european si nu numai.
  Ce constatam ca avem o asa zis elita intelectuala formata din profesori doctori la nivel profesional dar infractori in planul comportamemntului ce au un impact nefast asupra formarii caracteriale a viitorilor doctori. E jale ca acest tipar sau model de cariera profesionala este promovat pe posturile de televiziune – probabil cu spaga pentru a-i face reclama aproape zilnic acestei doamne profesor Dorobat pe subiectului pandemiie COVID 19.
  Am discurtat cu un student la o universitate din Marea Britanie, acolo daca nu respecti drepturile de proprietate intelectuala sau plagiezi la o prelegere esti exmatriculat in secunda unu din acea universitate, plagiatul fiind considerat un act incompatibil cu sistemul de valori.
  Noi unde suntem…

 2. O infractoare și un infractor susținuți atât de conducerea UMF Iași cât și de politicieni. E plin UMF Iași de astfel de oameni, încă nedovediti. Instanta trebuia sa le dea ani grei de pușcărie.

 3. In orice tara civilizata cu care unora le place sa compare Romania un profesor universitar prins ca ia mii de euro spaga nu are cum sa fie condamnat cu suspendare,pentru ca nu este un hot care te-a buzunarit sau unu care ti-au furat gainile din cotet.
  Hai Iesenilor ca aveti profesori”capabili”la facultatea aia de medicina,dupa profesorul ala care a devenit cunoscut printre studente pentru porecla”patu sau patru”a mai aparut si profesoara asta spagara,nici nu vreau sa ma gandesc ce caractere au medici aia de la Iasi avand in vedere ca profesori astia i-au invatat cum sa reuseasca in cariera si viata,cu schpaga si sex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.