Acasă Actualitate Cartel Alfa a marsaluit in Transilvania, se pregateste Sanitas, in Moldova

Cartel Alfa a marsaluit in Transilvania, se pregateste Sanitas, in Moldova

DISTRIBUIȚI

-Mesajele- trimise de sindicalisti lui Nastase, aflat in turneu, nu par deloc a coincide cu imaginea Romaniei pe care premierul incearca sa o promoveze in America. Ieri, la cel mai mare miting de protest organizat la Cluj in ultimii ani, aproape 2.000 de sindicalisti din Cartel Alfa, veniti din opt judete transilvanene, au cerut zgomotos recalcularea salariilor in functie de evolutia preturilor si de cursul monedei euro. Daca nu li se accepta revendicarile, liderii ameninta cu marsuri in toata tara. Tot ieri, la Iasi, cadrele medicale au declansat o greva spontana, liderul Sanitas avertizand ca situatia tinde sa scape de sub control.

La Cluj, 2.000 de sindicalisti au cerut salariul minim de 100 de euro

In jur de 2.000 de sindicalisti, membri ai Confederatiei -Cartel Alfa-, au marsaluit, ieri, pe strazile municipiului Cluj-Napoca, solicitand imbunatatirea nivelului de trai. Protestatarii, veniti din opt judete ale Transilvanei (Cluj, Sibiu, Hunedoara, Alba, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj), s-au adunat in Piata Garii, de unde s-au indreptat spre zona centrala a municipiului, scandand lozinci care indeamna la unitate si prin care solicita un trai decent. Revendicarile participantilor la cel mai mare miting de protest organizat la Cluj in ultimii ani sunt recalcularea salariilor in functie de evolutia preturilor si de cursul monedei euro, valoarea salariului minim pe economie solicitat de sindicalisti ridicandu-se la aproximativ 100 de euro.

Prezent la miting, presedintele -Cartel Alfa-, Bogdan Hossu, a declarat ca, in cazul in care Guvernul nu va acorda atentia cuvenita solicitarilor sindicalistilor, acestia vor organiza marsuri similare in toate marile orase.

La Iasi, liderul Sanitas avertizeaza ca situatia iese de sub control

Cadrele medicale din trei spitale iesene si personalul medical care lucreaza in cateva gradinite din oras au declansat, ieri, greve spontane, in semn de protest fata de nivelul redus al salariilor din sectorul sanitar. Asistentii medicali de la Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Boli Infectioase si Maternitatea -Elena Doamna- si-au intrerupt activitatea, ieri, timp de o ora, solicitand majorarea salariilor si acordarea tichetelor de masa.

-Oamenii nu mai au rabdare, iar situatia risca sa scape de sub control. Am solicitat ca aceste proteste sa aiba loc simultan, dupa ce conducerea Sanitas se va intalni la Bucuresti-, a declarat liderul sindical iesean Viorel Tanase.

Liderul iesean a adaugat ca pentru ieri dupa-amiaza a fost convocat Biroul Executiv al Sanitas Iasi, avand ca scop analizarea situatiei tensionate din sistemul sanitar iesean si stabilirea masurilor care se impun in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.