Acasă Actualitate Câte 10 ani de închisoare pentru Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca

Câte 10 ani de închisoare pentru Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat joi de Curtea de Apel București la 10 ani și 2 luni închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA. Liviu Luca a primit 10 ani.
Jurnalistul de investigații Ovidiu Zară a dezvăluit încă din anul 2005 în ziarul Curentul ilegalitățile lui Vîntu, pe atunci protejatul șefului SRI, Radu Timofte.  Citește articolele din 2005 ale lui Ovidiu Zară

Asociatia Salariatilor din SNP Petrom figureaza cu… doi membri

FSLI Petrom, bancher cu de-a sila pentru Asociatia Salariatilor din SNP

După 13 ani, judecătorii au confirmat dezvăluirile noastre. Sentința este definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca au fost trimiși în judecată de DIICOT în ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA. În același dosar, au fost deferite justiției alte opt persoane, acuzate că fac parte alături de Vîntu și Luca dintr-o grupare specializată în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada 2005-2006, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca și Octavian Țurcan au inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a avut ca scop inițial obținerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, fonduri care în final au fost utilizate chiar în dauna Asociației și implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold LTD (controlat la acel moment de Vîntu și ulterior de Liviu Luca) la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), participațiile (acțiunile) Asociației Salariaților diminuându-se de la 50% la 25%.

Scopul final al grupării a fost dobândirea controlului total în Adunarea Generală a Acționarilor la PSV Company, cu bani din patrimoniul Asociației Salariaților din SNP Petrom SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.