Acasă Actualitate Cazinourile de cartier nasc drame în rândul adolescenților români

Cazinourile de cartier nasc drame în rândul adolescenților români

DISTRIBUIȚI

Un fenomen care a luat amploare în ultimii ani în toată țara și cu precădere în București este apariția cazinourilor. De lux sau de cartier, acestea se găsesc oriunde, pe orice stradă, alături de bănci și farmacii. Mai grav e faptul că în aceste cazinouri este permis accesul oricărei persoane, inclusiv al minorilor, care nu au maturitatea necesară pentru a conștientiza gravitatea dependenței de jocurile de noroc, și cu atât mai mult nu-și pot imagina că pot sfârși prin a-și pune capăt zilelor din cauza datoriilor acumulate sau că pot ajunge să fie  bătuți și băgați în spital de cei care le dau bani împrumut ca să aibă ce să piardă. În acest sens, avocatul Iulian Urban povestește drama unui copil de 16 ani, care a ajuns în spital în urma unor bătăi crunte, administrate chiar de șeful unei săli de jocuri, unde copilul acumulase o datorie mare.

Primul lucru pe care l-a observat mama copilului de 16 ani a fost faptul că acesta cerea din ce în ce mai mulți bani. Diferite obiecte prin casă începeau să dispară. Întrebat despre ce e vorba, minorul a explicat ba că strânge bani pentru a pleca într-o excursie, ba că are o prietenă care are foarte multe pretenții. Toate acestea până când în seara de 8 august a primit un telefon de la spitalul de Urgență, în care a fost anunțată că fiul ei este internat cu fracturi grave, "obținute" în urma unei bătăi violente.
Pentru familie a fost un șoc imaginea acelui băiat care părea călcat în picioare. Primul lucru pe care tatăl copilul a vrut să-l facă a fost să cheme poliția, însă băiatul l-a rugat să nu o facă deoarece "are datorii la niște șmecheri din cartier, dintre care unul este supraveghetor la o sală de jocuri", cel care l-a tot împrumutat cu bani și care mai apoi l-a bătut pentru că nu a avut de unde să-i dea înapoi. Tot ce-și dorea victima era să le plătească datoria. "Asemenea drame au început să facă parte din peisajul marilor orașe din România, și sursa acestui rău care a intrat în casele, viața și sufletul românilor este generat de răspândirea haotică și necontrolată a numărului cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc", menționează avocatul Iulian Urban. Limita de vârstă nu se respectă, minorii sunt lăsați deliberat să joace, ca mai apoi să fie îndatorați și după aceea șantajați. "Autoritățile nu spun nimic, pentru că politicienii nu locuiesc în cartiere, pentru că odraslele lor nu se duc la școală trecând pe lângă o astfel de sală în care sunt atrași să intre, deși sunt minori. În cartiere nu se mai găsesc la parterul blocurilor decât săli de jocuri de noroc, bănci și farmacii! Adică iei creditul de la bancă, îl spargi la cazinou și apoi iei de la farmacie un pumn de pastile și gata…", concluzionează avocatul Iulian Urban. 

                                                                                                         www.urbaniulian.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.