Acasă Actualitate Cazul Beuran revine in actualitate

Cazul Beuran revine in actualitate

DISTRIBUIȚI


Colegiul Central de Onoare al Ministerului Educatiei se va reuni, astazi, pentru a analiza situatia fostului ministru al sanatatii, Mircea Beuran, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie -Carol Davila- din Capitala. Presedintele acestui colegiu, format din 9-13 membri, dintre care trei reprezinta ministerul iar restul institutiile de invatamant superior, este secretarul de stat pentru invatamant superior din MECT, Radu Mircea Damian.

Acest colegiu se intruneste doar in cazul in care persoana sanctionata contesta in termen de 15 zile de la comunicare decizia respectiva.

Reamintim ca Senatul UMF a decis sa-i desfaca contractul de munca in cadrul universitatii lui Mircea Beuran pe data de 3 octombrie.

Confesiunea lui Gerald Popa

Referitor la situatia fostului ministru Beuran, acuzat de plagiat, -Curentul- va prezinta nota transmisa Ministerului Sanatatii pe 2 septembrie 2003 de catre dr. Gerald Popa, cel de-al doilea coordonator al ghidurilor medicale, prin care acesta a clarificat in mare masura situatia. In aceasta adresa scrisa de mana, Popa Gerald Scarlat, absolvent al UMF Bucuresti promotia 1986, declara urmatoarele:

-Dupa terminarea stagiaturii, intre anii 1992-1993, am efectuat stagii voluntare de pregatire intr-un spital din Marea Britanie. La intoarcerea in tara am adus cu mine diferite materiale xerografiate si litografiate care circulau printre stagiarii prezenti in spitalul respectiv, materiale ce reprezentau indicatii de conduita practica in rezolvarea problemelor cu care stagiarii se confruntau zilnic in activitatea profesionala. Incepand cu anul 1994 am continuat efectuarea secundariatului de chirurgie generala in Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, in echipa conf. dr. Beuran. Plecand de la problemele ridicate de activitatea de zi cu zi atat de pe sectie, cat si din camera de garda, precum si in urma discutiilor avute cu conf. dr. Beuran, a aparut ideea scrierii unui ghid practic de elemente de baza elementare, structurate din perspectiva medicului de garda-.

Beuran s-a ocupat de coordonarea stiintific-medicala

-Conf. dr. Beuran s-a ocupat, in cadrul acestei lucrari, de coordonarea stiintific-medicala, precum si de grupul de specialisti din diferite domenii care au participat la aceasta lucrare. Personal, am coordonat partea de corectura si tehnoredactare. In continutul lucrarii am introdus si o parte din materialele sub forma de fascicule xerografiate si/sau litografiate aduse din Marea Britanie si care circulau printre stagiarii de acolo. Mentionez ca nu am avut cartea <On call>, mentionata in articolele din presa, dar este posibil ca in fasciculele aduse sa fi fost prezente fragmente din cartea respectiva-, a mai precizat Gerald Popa.

Comisia de Medicina a Consiliului National de Atestare a Diplomelor, Titlurilor si Certificatelor Universitare din MECT urmeaza sa stabileasca, dupa ce va analiza dosarul trimis de conducerea UMF -Carol Davila-, daca Beuran isi va pastra sau nu calitatea de conferentiar. Pana in prezent, discutiile comisiei referitoare la acest caz au fost amanate de doua ori. Desi CNADTCU se va reuni pe 28 noiembrie, surse din MECT sustin ca problema fostului ministru al sanatatii va fi analizata abia in decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.