Acasă Actualitate CCR: e neconstituțională suspendarea CIM când angajatul are dosar penal

CCR: e neconstituțională suspendarea CIM când angajatul are dosar penal

DISTRIBUIȚI

Curtea Constituțională a României a decis, joi, că sunt neconstituționale anumite dispoziții din Codul muncii referitoare la situația de suspendare a contractului de muncă din inițiativa angajatorului.

CCR a luat joi în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 52 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii, potrivit cărora „(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situații: (…) b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești”.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii sunt neconstituționale”, se arată într-un comunicat al CCR transmis joi CURENTUL.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Argumentația reținută în motivarea soluției pronunțate de plenul Curții Constituționale va fi prezentată în cuprinsul deciziei care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.