Home Actualitate Ce infracțiuni au descoperit polițiștii în trenuri

Ce infracțiuni au descoperit polițiștii în trenuri

DISTRIBUIŢI

La data de 1 septembrie 2022, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat acţiuni în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, au fost legitimate 1.200 de persoane, fiind identificată o persoană urmărită și 3 minori lipsiţi de supraveghere.

De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care una de natură judiciară, 7 de natură economică şi 3 de altă natură.

Totodată, au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 103 la Legea nr. 61/1991, 3 la Legea nr. 333/2003, 69 la H.G. nr. 203/1994, 45 la alte acte normative, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale fiind de 37.645 de lei.
Exemple:

1. Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț, aflați în serviciu pentru verificarea modului de respectare a regulilor de circulație la trecerea la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere, au oprit un autoturism, al cărui conducător auto nu purta centura de siguranță.

În urma controlului asupra documentelor autoturismului, s-a constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism afișau un număr provizoriu a cărui autorizație de circulație provizorie era expirată din data de 4 martie 2022.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că autoturismul depistat nu a mai fost înmatriculat din data de 5 martie 2022.

Persoana depistată a fost condusă la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Piatra Neamț, unde a fost sancționată contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fiind ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare provizorii.

De asemenea, a fost luată măsura complementară a imobilizării autoturismului, în afara părții carosabile.

2. La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Râmnicu Sărat s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană, domiciliată în municipiul București, ar fi completat în fals și ar fi achiziționat un bilet de călătorie gratuită pe relația de cale ferată Costinești Tabără – Iași, fără a beneficia legal de acest drept.

Astfel, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

3. La data de 1 septembrie a.c., ora 10.03, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Sălaj – Postul de Poliție T.F. Jibou au depistat o persoană, din județul Sălaj, în timp ce călătorea cu trenul, pe relaţia Zalău – Jibou, în baza unui bilet de călătorie cu reducere pentru elevi, obținut prin utilizarea carnetului de elev, aparţinând altei persoane.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și uz de fals.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.