Acasă Actualitate Ce infracțiuni mai comit prahovenii

Ce infracțiuni mai comit prahovenii

DISTRIBUIȚI

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova într-un dosar penal privind o ploieşteancă de 49 de ani, bănuită de săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Din cercetările efectuate, au rezultat indicii că femeia şi-ar fi însuşit din gestiunea unei asociaţii de proprietari suma de 93.831 lei.

Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet pentru a dispune în cauză.

Bilete la ordin refuzate la plată de către bancă cu motivul „clientul nu recunoaşte emiterea”

Totodată, poliţişti ai aceluiaşi serviciu au efectuat cercetări într-un dosar penal privind un bărbat de 45 de ani din judeţul Satu Mare.

Din cercetările efectuate, au rezultat indicii că bărbatul, în urma unor comenzi telefonice, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, s-ar fi prezentat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Bucov, precizând că este delegat al unui agent economic şi ar fi ridicat marfa comandată (anvelope industrial).

Pentru plata mărfurilor achiziţionate, bărbatul ar fi prezentat două bilete la ordin, în valoare de 17.860,66 lei, respectiv 12.962,42 lei. La data scadentă, când instrumentele de plată au fost introduse în circuitul bancar, au fost refuzate la plată de către bancă cu motivul „clientul nu recunoaşte emiterea”.

Dosarul penal au fost înaintat unităţii de parchet pentru a dispune în cauză.

Cercetat pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 180.000 lei

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, au rezultat indicii că persoana în cauză, în mod repetat, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, ar fi organizat desfăşurarea unei activităţi neautorizate, în numele unei societăţi comerciale radiată din anul 2013, constituită în scopul nedeclarării veniturilor şi implicit al sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale aferente acestora, cauzând un prejudiciu total în cuantum 180.577 lei.

Dosarul penal au fost înaintat unităţii de parchet pentru a dispune în cauză.

Acţiuni desfăşurate de poliţiştii prahoveni

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi desfăşurat o acţiune având drept scop combaterea indisciplinei bicicliştilor. Au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.770 lei.

Joi, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti au desfăşurat o acţiune în Piaţa Halele Centrale şi în zona adiacentă, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit. Au verificat 25 de societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.080 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 1.110 lei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Bălţeşti au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pe raza comunelor Şoimari şi Cărbuneşti. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 870 lei.

Poliţişti din Boldeşti-Scăeni au acţionat pe raza oraşului şi a comunei Lipăneşti, ocazie cu care au controlat 18 autovehicule şi au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.030 lei (un permis reţinut).

Poliţiştii din Plopeni au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ. Cu această ocazie, au verificat trei societăţi comerciale amplasate în zona unităţilor de învăţământ, au legitimat 48 de persoane (nouă elevi depistaţi absentând de la cursurile şcolare), au controlat 31 de autovehicule şi au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.740 lei.

Au constatat o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, au reţinut două permise şi au retras un certificat de înmatriculare auto.

Exemple de infracţiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis – una (Bucov).

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat şase acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificaţi cu aparatul etilotest 123 de conducători auto şi au fost controlate 88 de autovehicule destinate transportului de persoane şi mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni şi au aplicat 332 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (121 pentru viteză excesivă; 42 pentru neutilizarea centurii de siguranţă etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase şase certificate de înmatriculare.

De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 79 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 47 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 46.130 lei.

Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 194 de autovehicule şi au legitimat 481 de persoane.

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 12 infracţiuni şi constatate 162 de contravenţii (dintre care 34 la Legea nr. 61/1991 şi 111 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 800 de persoane şi controlate 531 de autovehicule (31 testări alcoolscop).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.