Acasă Actualitate Frumos: Colegiul Medicilor susține medicii din spitalul unde Sorina Pintea a făcut...

Frumos: Colegiul Medicilor susține medicii din spitalul unde Sorina Pintea a făcut un control inopinat care s-a lăsat cu destituiri

DISTRIBUIȚI

Colegiul Medicilor Prahova este alături de membrii săi, profesionişti de înaltă calificare la nivel judeţean, medici în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în încercarea lor de a rezolva deficienţele organizatorice existente la nivelul unităţii, prin memoriul adresat conducerii Consiliului Judeţean.

Respingem cu fermitate orice intenţie de a transfera întreaga responsabilitate cu privire la situaţia existentă la nivelul unităţii spitaliceşti asupra corpului medical, conştienţi fiind că medicii sunt cei care schimbă în bine, zi de zi, prin munca lor, viaţa miilor de pacienţi care trec pragul acestei instituţii.

Numărul bolnavilor care apelează la ajutorul medicilor din cea mai mare unitate cu pături din judeţul Prahova este în continuă creştere, pe fondul unei crize de personal care se acutizează de la an la an. În acest context, apariţia unor deficienţe în comunicarea cu pacienţii şi aparţinătorii este inevitabilă şi este necesară luarea unor măsuri complexe pentru înlăturarea acestor probleme privind relaţia medic-pacient, dar şi cele privind paza şi protecţia personalului expus frecvent unor agresiuni verbale şi fizice. Pentru a asigura un act medical corect, de înaltă calitate şi pentru a rezolva birocraţia excesivă, personalul sanitar face de multe ori rabat de la comunicare, lucru care se evidenţiază şi în numărul important de plângeri înregistrate la nivelul organizaţiei noastre, care au ca principal motiv carenţe de comunicare.

Considerăm că unitatea, precum şi personalul medical, trebuie să fie un punct de reper de încredere în domeniul sănătăţii nu doar pentru ploieşteni, dar şi pentru întreaga populaţie a judeţului nostru. Sprijinim demersul colegilor noştri şi ne vom implica activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, conştienţi fiind că imaginea lor ca profesionişti nu trebuie să fie afectată de astfel de situaţii extraprofesionale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.