Acasă Actualitate Ce IQ are de fapt Liviu Pop, absolvent al Facultății de Matematică,...

Ce IQ are de fapt Liviu Pop, absolvent al Facultății de Matematică, dacă el nu a priceput nici măcar materia de clasa a V-a?

DISTRIBUIȚI

Liviu Pop a ajuns ministru al Educației după ce l-a lingușit pe Victor Ponta, pe atunci președintele PSD. Mincinos și agramat, acest Pristanda al zilelor noastre e profesor de matematică deși a dovedit de cel puțin trei ori în public faptul că nu cunoaște chestii elementare. Asta, deși în timp ce era Secretar General al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, profesor la liceu și Președinte al Sindicatului din Maramureș a absolvit Facultatea de Informatică în doi ani, cât alții în patru.
Astfel, în 2012 Liviu Pop nu a știut, întrebat de jurnaliști, să rezolve unul din subiectele date la examenul de Evaluare la clasa a VIII-a. A trebuit să se uite mai întâi pe barem și apoi a bâlbâit un răspuns. Ca să vă dați seama de nivelul intelectual al penibilului, problema pe care nu a putut să o rezolve era: „Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă”.
În urmă cu doi, cu tupeul caracteristic loazelor, Liviu Pop a încercat să contrazică un dublu medaliat cu aur la Internaționala de Matematică, reproșându-i acestuia că nu a pus o condiție de existență a log3(1), adică nu a verificat dacă 1 e mai mare decât zero și dacă 3 e pozitiv și diferit de 1. Detalii AICI.

După ce au râs copiii de-a VIII-a și cei de-a XII-a de el, exact în spiritul zicalei „prostul crede că nici tu nu știi”, submediocrul ăsta s-a apucat să bată câmpii că 12 poate fi mai mare decât 16 într-o altă bază de numerație, capitol care se învață în clasa a V-a.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat cu răbdare „decerebratului”, după cum îl numește chiar el, că „nu există un profesor în ţară care să susţină ce a susţinut acest individ”, a spus jurnalistul. „Pop spune aşa: e posibil, s-ar putea ca într-o altă bază de numeraţie, de pildă 5, 12 să fie mai mare decât 16. Acest domn e profesor de matematică, absolvent de facultate de matematică la Cluj şi pronunţă această frază. Prima bază de numeraţie în care au numărat oamenii peşterilor a fost 1. 12 în baza 1 e cu beţe. 16 sunt 12 beţe plus încă 4. Ăsta e primul mod de a număra. În viaţa lor erau numere mici, nişte mere, un bursuc, un şobolan. După revoluţia agricolă, cognitivă, când au apărut numere mari, producţie de mărfuri, de produse, au avut nevoie de numere mai mari. Atunci ideea a fost să grupezi şi să lucrezi cu ele. Mănunchiuri câte? Câte degete avea omul pesterii? 10. De aceea s-a ales baza de numeraţie 10. Luăm 10 beţe de aici şi judecăm numerele în grupe de 10. În loc să spunem 12 beţe, spunem 1 mănunchi de 10 şi 2 din următorul mănunchi de 10. Baza 5 pe care o invocă – în loc sa iei manunchiul de 10 iei unul de 5. Intră 2 mănunchiuri de 5 şi rămâne 2. 22 se scrie 12 în baza 5, 31 se scrie 16. 22 e mai mic decât 31. Este imposibil în orice bază, domnule, nu pot să-i spun profesor de matematică, în orice bază nu se schimbă relaţia de ordine între numere în baza 10. Ştii ce ar nega dacă ar fi cum spune Pop? Ar însemna că adunarea numerelor naturale nu mai este asociativă. Ce este baza? O asociere. Astfel de vremuri trăim. În manualele de dinainte de 1989 era portretul lui Ceauşescu la prima pagină, dar în interior dacă se întâmplă să existe o astfel de greşeală ea era remediată, cu erată. Nu există un profesor în ţară care să susţină ce a susţinut acest individ”, a conchis CTP.
Nu-i așa că-i deștept Liviu Pop și că merita să facă facultatea în doi ani după cum am dezvăluit AICI? Așteptăm estimările cititorilor despre IQ-ul lui Liviu Pop.

 

5 COMENTARII

  1. liviu pop este „statuia vie a imbecilitatii ” , a parvenitismului si a lipsei de cultura minima pentru un absolvent de 8 clase care a ramas repetent de 3-4 ani >
    Din Ciulinii Baraganului, Panait Istrati : buna tara , rea tocmeala, hut- o-n cur de randuiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.