Acasă Actualitate Ce posturi mai pot fi ocupate prin concurs sau examen după 01...

Ce posturi mai pot fi ocupate prin concurs sau examen după 01 iulie 2022?

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat astăzi, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022.

Totodată, în cazuri temeinic justificate, ordonanța de urgență dă posibilitatea ca, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, să poată fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu încadrarea în cheltuielile de personal.

Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în vederea asigurării sursei de finanțare a pachetului de măsuri pentru menținerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile și continuarea activităților economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce privește încadrarea în ținta de deficit.

1 COMENTARIU

  1. ALOO ROMANIA TREZESTE-TE (datoria externa a TARII EDE PESETE 70% DIN PIB).
    După 01 iulie 2022 NU MAI ESTE PERPIS; SA SE ANGAJEZE BUGETARI SAU SA SE MAREASCA SALARIILE LOR.
    TREBUIE FACUTA REDUCEREA ANGAJATILOR BUGETARI CU 40% (pentru a ne incadra in media europena la indicatorul bugetari/cap de locuitor) PRIN REORGANIZAREA STRUCTURILOR STATULUI SI REDISTRIBUIRE DE PERSONAL PE BAZA CRITERIILOR DE COMPETENTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.