Home Dezvăluiri Prins de Curtea de Conturi că s-a înțeles cu furnizorul, falsificatorul Lupușoru...

Prins de Curtea de Conturi că s-a înțeles cu furnizorul, falsificatorul Lupușoru vrea manager la Spitalul de Arși

DISTRIBUIŢI

Prodecan la Facultatea de Medicină, Mircea Lupușoru a fost în perioada 2018-2021 manager al Spitalului Colțea. Inițial licențiat în FizioKinetoterapie la UMF Carol Davila, Lupușoru își echivalează studiile cu 3 ani de Medicină la Universitatea din Constanța, mai îngăduitoare decât cea din București, mai face 3 ani și devine medic în anul 2004. Se înscrie în PNL și în 2012 devine director medical al Spitalului Gorgos din București, trece la ALDE și în timpul administrației Firea devine manager la Colțea. Nicușor Dan nu îi mai prelungește interimatul în vara anului 2021, Lupușoru fiind singurul manager din cei 19 pe care noul primar general nu l-a mai acceptat.

Surse politice ne-au declarat că acum, via PSD, Lupușoru e în pole position pentru funcția de manager la Spitalul de Arși, condus interimar de președinta Organizației de Femei a PNL București, Lidia Constantinescu, numită de obscurul fost ministru Nelu Tătaru. Cum PSD a preluat Ministerul Sănătății, penelista va fi înlocuită cu un agreat al partidului, cel mai probabil Lupușoru.

Lupușoru e perfect pentru PSD: incompatibil, falsificator și truchează achizițiile

Incompatibil

În timp ce ocupa funcția de director medical la Spitalul Gorgos, Lupușoru a fost prins de Agenția Națională de Integritate ca fiind incompatibil. Detalii AICI. Lupușoru atacă raportul ANI la Curtea de Apel care îi respinge cererea și dă dreptate Agenției Naționale de Integritate, dosarul 4626/2/2018 fiind acum în faza de recurs la ÎCCJ după ce fostul manager a contestat și decizia judecătorilor.
În septembrie judecătorii supremi urmează să se pronunțe și dacă raportul ANI rămâne definitiv, Lupușoru nu mai poate ocupa trei ani nicio funcție publică.

Flasificator

În anul 2018, managerul Lupușoru a organizat un concurs pentru prietena lui, Antoaneta Pungă, fostă Gorodeschi, pe care a înscăunat-o ilegal la șefia Compartimentului de Primiri Urgențe(C.P.U.) din Spitalul Colțea. Pungă, șefă de lucrări la UMF, deși e medic de familie și nu avea voie nici măcar să lucreze ca medic de urgență în CPU, a condus timp de trei ani secția pe Primiri Urgențe de la Spitalul Colțea, după ce managerul Mircea Lupușoru a emis o decizie falsă că aceasta este medic primar de medicină de urgență. Detalii AICI. Pungă a fost concediată în 2021 și nu a contestat decizia de concediere. Procurorii au fost sesizați despre caz.

Truchează achizițiile

În urmă cu câteva săptămâni, inspectorii Curții de Conturi au încheiat un audit la Spitalul Colțea și l-au prins pe Lupușoru că truca achizițiile. Aceștia au consemnat în raport că „există indicii cu privire la o posibilă înțelegere prealabilă a reprezentanților autorității contractante cu operatorul economic asupra obiectului și valorii contractului de lucrări”, în cazul contractului A1171/26.08.2019 încheiat cu Expert Pharma Construct SRL, fiind deschis un dosar penal și în acest caz.

Adică, numai bun să-l numească Rafila manager de spital.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.