Home Actualitate Cei cinci ortopezi au fost reținuți. Managerul spitalului susține că aceștia nu...

Cei cinci ortopezi au fost reținuți. Managerul spitalului susține că aceștia nu au înțeles de vorbă bună

DISTRIBUIŢI

Încă un caz de corupţie zguduie sistemul medical! Cinci medici ortopezi de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost reţinuţi pentru luare de mită. După ce salariile le-au crescut simțitor anul trecut, sunt medici care încă mai iau mită, dovedind o inconștiență vecină cu prostia.

Ofiţerii anticorupţie şi procurorii au descins ieri la spital și după percheziții i-au audiat ore în şir. Acum există riscul ca secţia de ortopedie din Spitalul Județean să fie închisă. Ministrul Sănătăţii se va deplasa acolo, iar directorul spitalului va convoca consiliul director, pentru a găsi soluţii.

Cei cinci medici vor fi prezentați instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Managerul spitalului Codruț Munteanu spune că medicii nu au înțeles de vorbă bună să nu mai ia mită:

„De-a lungul timpului, au fost mai multe sesizări și probleme. În ultima perioadă probabil că s-au intensificat și s-a ajuns la această măsură. Am încercat pe cât posibil să le stăpânim, să dialogăm, inclusiv cu cei de la Colegiul Medicilor, dar se pare că nu am reușit și ne asumăm acest lucru. E o secție în care ne-am implicat direct, discutând de fiecare dată cu adresabilitate permanentă în creștere și cu care am avut probleme în a gestiona un piculeţ fluența actului medical și adresabilitatea promptă la urgențele care veneau una după alta. Și atunci, poate că au scăpat ceva amănunte, dar poziția noastră, a conducerii spitalului, a ordonatorului principal de credite e moralitatea și verticalitatea și respectul pentru dreptul salarial pe care îl primim fiecare și pentru corectitudine și pentru pacient”, a precizat Codruţ Munteanu.

Întrebat dacă s-a gândit să sesizeze autoritățile, el a spus că și au fost discuții inclusiv cu Colegiul Medicilor.

„De fiecare dată am sperat că oamenii înțeleg de vorbă bună și le atrăgeam atenția și le explicam că trebuie să aibă o conduită și o moralitate corespunzătoare pentru prestația unui act medical de calitate. Din păcate, am operat cu exemplul personal. Se pare că nu numai asta ajunge”, a subliniat managerul spitalului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.