Acasă Actualitate Cererile pentru noul tip de pasaport pot fi depuse la sectiile de...

Cererile pentru noul tip de pasaport pot fi depuse la sectiile de Politie

DISTRIBUIȚI

Seful Directiei Pasapoarte, colonelul Ioan Stoica, a precizat ca in Capitala au fost desemnate sase sectii de Politie – cate una pentru fiecare sector – unde bucurestenii pot depune cereri pentru eliberarea noilor pasapoarte (pentru sectorul 1 – sectia 4 Politie; pentru sectorul 2 – sectia 8; sectorul 3 – sectia 12; sectorul 4 – sectia 15; sectorul 5 – sectia 18 si pentru sectorul 6 – sectia 21 Politie).

El a mai spus ca vechiul tip de pasaport ramane valabil pana la data la care acesta expira. In Capitala si in judetele unde se elibereaza noul tip de pasaport, vechiul pasaport nu mai poate fi prelungit, daca a expirat.

Persoana care solicita eliberarea unui nou tip de pasaport va plati la trezorerie o taxa consulara de 315.000 de lei si la CEC sau la o filiala BCR, taxa pentru pasaport de 512.000 de lei.

Noul tip de pasaport este valabil pentru o perioada de cinci ani si mai poate fi prelungit pentru inca cinci ani.

De la inceputul lunii februarie, Serviciul Pasapoarte a eliberat aproape 4.000 de documente de calatorie de tip nou. Eliberarea acestui document a inceput, pe 1 februarie, mai intai in Bucuresti si apoi la ghiseele Serviciului Independent de Evidenta Informatizata a Persoanei din judetul Prahova. Incepand saptamana viitoare, noile pasapoarte vor fi eliberate si de Serviciile de Evidenta Informatizata a Persoanei din judetele Timis, Arad, Botosani si Iasi, iar in urmatoarele doua luni, noile documente vor fi eliberate de serviciile de specialitate din toata tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.