Acasă Economic-Financiar Cifra de afaceri de 30 milioane de euro la Danone Romania

Cifra de afaceri de 30 milioane de euro la Danone Romania

DISTRIBUIȚI

Producatorul de lactate Danone Romania a incheiat anul 2001 cu o cifra de afaceri de circa 30 milioane de euro, iar pentru acest an conducerea companiei estimeaza o crestere a activitatii.

Danone si-a inceput activitatea in Romania in anul 1997 si a investit, pana in prezent, circa 23 milioane de euro. Printre proiectele companiei se numara construirea, in anul 1999, a unei fabrici in Bucuresti, la care se adauga crearea unei retele de colectare a laptelui si a unei retele nationale de distributie.

Oficialii companiei considera ca pe piata romaneasca exista o concurenta -foarte activa-, formata din producatori locali si societati multinationale. -Toti producatorii de produse lactate, cu exceptia numerosilor mici producatori care vand la negru, s-au reunit intr-o organizatie profesionala – APRIL, al carei scop este apararea intereselor celor ce activeaza in acest domeniu-, informeaza comunicatul. APRIL a solicitat Guvernului ca valoarea TVA pentru produsele alimentare sa fie redusa, -intrucat nivelul actual de 19%, mult prea mare fata de cele practicate in tarile europene, unde este sub 10%, micsoreaza consumul si favorizeaza comertul la negru-.

Cele mai cunoscute produse Danone in Romania sunt marcile de iaurturi Natural, Delicios, Savoarea Fructelor, Activia, Cremoso si Vitalinea. Potrivit comunicatului, firma detine aproximativ 30% din piata romaneasca de produse lactate proaspete (iaurturi, smantana si lapte fermentat).

Danone Romania este o filiala a grupului francez Danone, prezent in 120 de tari. Danone a inregistrat in anul 2000 o cifra de afaceri de 14 miliarde de euro si are 85.000 angajati. Pentru filiala din Romania a companiei lucreaza circa 400 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.