Acasă Actualitate Chiar și cei mai covidosceptici pot respecta ce zice Raed Arafat

Chiar și cei mai covidosceptici pot respecta ce zice Raed Arafat

DISTRIBUIȚI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le-a transmis persoanelor care manifestă simptome de COVID să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid, pentru a nu îngreuna acţiunile de combatere a răspândirii epidemiei.

„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei. Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fi consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a declarat Raed Arafat, joi, la Palatul Victoria.

1 COMENTARIU

  1. Ce ati facut domnule Raed Arafat?,anul trecut in septembrie au fost interzise nuntile,botezurile si alte chefuri in locale si copiii au invata online,iar acum cand este mutatia asta delta mult mai greu de tratat si mai usor de transmis decat COVIDul de anul trecut este liber la nunti si alte evenimente si copiii merg la scoala live?stiu,acum este vaccinul dar cati romani si mai ales cati copiii sunt vaccinati,iar la nunti cine sta la usa restaurantului sau localului sa ii controleze pe toti invitati la nunta sa vada daca sunt vaccinati sau daca au testul anticovid valabil.
    Oricum eu sper sa fie bine si sa nu se umple spitalele de bolnavi COVID.
    Stiu ca domnul doctor Raed Arafat nu este nici ministrul Sanatati nici al Educatiei nationale dar are o functie care ii permite sa vorbeasca si el in Romania pe tema asta(COVID)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.