DISTRIBUIŢI
irina pamfile

În luna octombrie 2020, înainte ca Nicușor Dan să preia mandatul de Primar General, Vasile Apostol, Directorul General interimar al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.) o numea în funcția de Director la Direcția Medicină Școlară pe Cristina Irina Pamfile deși nu îndeplinea condițiile de studii prevăzute pentru postul cu pricina care, conform art. 32 din Regulamentul de organizare și funcționare al ASSMB aprobat prin HCGMB nr. 291/2020, ar fi trebuit să fie „pregătire in domeniul medical”. În luna mai 2021, Apostol a renumit-o pe funcție pe Pamfile după ce au expirat primele șase luni de mandat.
Irina Pamfile a lucrat până a fost adusă în ASSMB ca secretară la o grădiniță de tip Montessori, studiile sale fiind, conform informațiilor noastre, de Filologie.
Am sunat-o pe Irina Pamfile și am întrebat-o după ce m-am prezentat dacă îi pot adresa o întrebare. Foarte amabilă, directoarea a fost de acord. Am întrebat-o care este pregătirea sa în domeniul medical necesară ocupării funcției, moment în care Pamfile a devenit brusc neamabilă și m-a îndrumat către Biroul de presă al ASSMB. Am insistat întrebând-o de ce refuză să răspundă și dacă nu știe ce studii are, dar Pamfile a fost de neclintit, mi-a spus că asta e procedura, bună ziua și mi-a închis telefonul deși, repet, fusese de acord să-i adresez o întrebare. Poate femeia crezuse că vreau să o întreb ce acte sunt necesare pentru o înscriere la grădinița Montessori sau cine știe. Imediat m-am adresat Biroului de Presă al ASSMB dar, așa cum ne-a obișnuit Apostol care crede că ASSMB-ul e moșia lui iar el a ajuns în sfârșit vătaf așa cum visa când se juca în colbul din Mătăsaru-Dâmbovița, nu am primit niciun răspuns.

Ceea ce ne-a convins că Pamfile nu are niciun fel de pregătire în domeniul medical este că Apostol a invitat jurnaliștii pentru mâine la o conferință de presă organizată cu ocazia finalizării cu succes a proiectului de digitalizare a Rețelei de Medicină Școlară și Universitară a Municipiului București, unde printre participanți nu apare și Pamfile deși ea e chiar directoarea. Am întrebat Biroul de Presă despre absența doamnei de la conferință dar, ați ghicit, nu ne-a răspuns la întrebare.

De altfel, ce răspuns ne-ar fi putut da Apostol despre această situație care să nu-l incrimineze penal, când doar cu două luni în urmă DNA a anunțat trimiterea în judecată a unui funcționar din Primăria Bacău într-un caz identic.

Așa cum deja v-am obișnuit să luăm comunicatul DNA din cazul de la Bacău și să schimbăm numele cu cele din cazul lui Pamfile, așa cum am făcut și în cazul directoarei juridice din ASSMB, Anca Nicoleta Stănilă Ivanovici.

Mai întâi să stabilim că:

-Legea 153/2017 introduce la art.30 obligativitatea ca „exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere”.

-Vasile Apostol este funcționar public conform definiției din Codul Penal și a fost informat înainte de numirea lui Pamfile că aceasta nu îndeplinește condițiile chiar de o angajată a ASSMB de la Resurse Umane, L.S. și pe care acum o cercetează disciplinar după ce i-a inventat o abatere.

-Pentru numirea din mai 2021, Apostol a avut aprobarea lui Nicușor Dan căruia însă nu i-a spus că Pamfile nu îndeplinește condițiile.

Și acum să procedăm la adaptarea comunicatului DNA: 

În cursul anului 2020, inculpatul Barbu Ion, Apostol Vasile ar fi întocmit documentația pentru angajarea inculpaților Avram Ionuț și Cochior Andreea – Elena numirea inculpatei Pamfile Irina Cristina pe câte un post de inspector de specialitate în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Bacău, funcția de director al Direcției de Medicina Școlară din cadrul ASSMB, în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că aceștia aceasta nu îndeplineau condițiile de studii necesare pentru ocuparea acestor acestei funcții.
Ulterior, documentele respective ar fi fost înaintate primarului municipiului Bacău București care, fără vinovăție, la data de 05 noiembrie 2020, mai 2021 a emis două o dispozițiie  în baza cărora inculpații Avram Ionuț și Cochior Andreea – Elena căreia inculpata Pamfile Irina Cristina ar fi fost angajați numită pe posturilel menționate mai sus.
Infracțiunea comisă de Apostol ar fi, conform rechizitoriului DNA din cazul Bacău, de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, legea încălcată fiind Legea 153/2017 citată mai sus iar folosul necuvenit este suma tuturor salariilor obținute de Pamfile ca directoare a Direcției de Medicină Școlară din octombrie încoace.

La rândul ei, conform aceluiași rechizitoriu, Irina Pamfile a comis infracțiunea „de participație improprie (sub forma înlesnirii) la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.”

Pedepsele pot depăși zece ani de închisoare.

 

7 ARII

 1. Cu scuzele de rigoare pentru cititori, aceasta EDITAT de pe vadul Dambovitei, fara vreo pregatire profesionala si fara nici o calitate umana, a ajuns Director la Assmb fara concurs si fara evaluare profesionala a competentelor. La fiecare sedinta organizata cu colegii medici(cu ani multi de profesie in spate) nu a ezitat sa jigneasca cadrele medicale convocate si chiar angajatii din sediu. Cine ii permite acestui individ (fara scrupule) sa ne considere sclavi sau pacalici? Domnule Nicusor Dan, d- le Tomescu(mare responsabil de aceasta institutie), oare nu vreti sa vedeti ce aveti la aceasta institutie? Pe cand evaluarea promisa pentru angajatii Assmb? De fiecare data vad „inspectori” (care nu au nici o treaba de facut acolo) plimband o hartie de la un birou la altul. Pt noi cei trecuti de prima tinerete, doriti sa ne conformam digitalizarii( fara cursuri de pregatire in prealabil), cum credeti ca ne vom descurca? Doar cu manual de utilizare si un calculator de 100 lei? Sau cu o imprimanta de 50 de lei? Chiar suntem curiosi la ce preturi s-au achizitionat acestea. Apreciem doar amabilitatea domnului de la sediu care ne-a prezentat asa cu amanunte noua aplicatie, cu rabdare si vorba buna, asigurandu-ne de tot suportul pe care il poate da, impreuna cu colegii, semn ca mai sunt si functionari pregatiti sa isi faca treaba..in concluzie d-le Tomescu luati masuri in ceea ce priveste acest individ care se cheama director Assmb, impreuna cu toti adusii lui fara pregatire si chef de munca.

 2. Subscriu la comentariul anterior desi sunt angajatul institutiei… De pe vremea lui Blindu s-au adus toti analfabetii si rudele sarace de la tara.. 90% din angajati nu au lucrat niciodata intr-un domeniu macar tangent cu spitalele. Toti sunt din provincie adusi cu casa masa ‘la capitala’ doar ca la coborarea din tren niciunul nu s-a scuturat pe picioare si nu s-a descaltat de gumari. Si uite asa ajung sefi cutitari, secretare, vanzatoare

 3. Putinii care chiar au habar de administrarea unui spital suntem condusi de vanzatoare si instalatori. Suntem pusi sa facem si sa semnam ilegalitati. La data scadenta toti sefii dau vina pe subalterni in niciun caz pe deciziile lor gresite. Suntem luati cu forta efectiv sub amenintari la centrele de vaccinare (unde se trag la xerox buletine si apesi 2 butoane pe o tableta-somerii si asistatii social si studentii de ce nu sunt angajati? Ca sa nu munceasca in plus contabilitatea si runosul?) unde relatiile se accentueaza pentru ca nu e control. Din 7 ore relatiile fumeaza 4 si se plimba 3… Oameni cu master sa traga buletine la xerox sub amenintarea ca li se desface contractul de munca vi se pare in regula? Repet suntem putini care am lucrat in spitale si chiar stim meserie de inginer de economist de tehnician inspector ru si cum se administreaza un spital si suntem condusi de instalatori si vanzatoare cu salarii nesimtit de mari plus spagile aferente bineinteles ca doar nu e salonul auto in curte pe salarii cinstite

 4. Foarte bun articolul, felicitari autorului si poate o mica completare la acest material !!
  Mecanismul promovarii unor persoane incompatibile profesional cu fisa postului a fost devoalat cu putin timp in urma cand presa prezenta cum la conducerea ORNISS fusese promovat celebrul infractor dovedit de justitie, un personaj cu numele de LUCIAN BARANGA, mason in loja lui CRISTIAN GEORGE MAIOR, si asta in plina epoca de maxima putere a celebrului BINOM.

  • Pt Neculai.
   Subscriu la ce ai scris numai ca pentru mine putin mai dinainte inseamna din 1990 pana astazi,dupa revolutie eu am lucrat intr-un loc de unde am putut sa vad cu acte ce au facut fosti directori de foste Inteprinderi Agricole de Stat si Societati pentru Mecanizarea Agriculturi(tot de Stat si SMTeurile astea)cu sprijinul Fondului Proprietati de Stat de atunci,mai pe scurt este cam asa:din peste 30 de directori 27sau pus pe furat cat au putut,la inceput in 1990 mai incet dupa1990 mai cu spor pentru ca sau lamurit pe ce drum a apucato Romania cu conducatori ei de atunci si toate astea sau intamplat cu sprijinul autoritatilor de stat de la judet si de la centru si ce crezi ca s-a intamplat cu directori aia 3 competenti si cinstiti in 1996 dupa ce FSNeul a pierdut alegerile?,au fost schimbati,iar ceilalti au fost tinuti in functii pentru ca erau oameni capabili adica cotizau unde trebuie sau cei care au fost schimbati la presiunea muncitorilor care se saturasera de hoti sau privatizat pentru ca aveau oameni si bani si cunostinte iar in locul lor FSNeul adica marea inventie de furat patrimoniul de stat,inventie a lui nae Nelu,sau a securitati comuniste,sau a cine stie cui,a numit in locul fostului director penal altul si mai penal decat primul(asta pentru ca muncitorilor li se acrise de abuzurile primului director hot)si daca se intampla din greseala sa se nimereasca un director cu caracter care dorea sa faca ordine il tragea FSNeul de urechi imediat spunandui:”mai Ioane tu esti aici doar un administrator patroni suntem nou fondul proprietati de stat deci decide ce faci:ori te dai pe brazda ori te dam noi afara”si omul decidea in favoarea hotilor pentru ca traia si el bine pe langa ei,altfel daca era cu legea si cu muncitori isi pierdea functia si nu se merita.

   • Felicitari pentru articol,felicitari autorului! Suntem foarte multi oripilati de ceea ce se intampla la assmb cu acest Apostol Vasile parvenit,EDITAT care s-a instalat in functia acestei institutii si a pus in functii toti apropiatii lui sa poata manevra tot.
    Domnule primar Nicusor Dan,va rugam insistent,verificati acest individ,scapati institutia de ei,sa ramana sau sa aduceti oameni competenti,dornici sa-si exercite demn sarcinile de servici. Pentru acest Apostol Vasile care a mutat Targovistea la assmb nu exixta lege??? Legea o face el cu apropiatii lui??? Pe cine mai angajeaza EDITAT????(a angajat verisori,prieteni,soacra,cumnata,nevasta-sefa analfabetilor).
    Suntem oameni cu foarte multi ani vechime in spitale si nu mai putem tolera astfel de personaje. Acesta este inceputul. Cautati si o sa descoperiti forte multe nereguli. Sunt si oameni din afara sistemului care cunosc si stiu cu ce se ocupa acest individ.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.