Home Dezvăluiri Încă un „animal politic”: Directoarea Juridică din ASSMB, caz la indigo după...

Încă un „animal politic”: Directoarea Juridică din ASSMB, caz la indigo după cel al chelneriței angajate la Apele Române

DISTRIBUIŢI

În urmă cu câteva luni cazul anchetat de DNA al chelneriței angajate mai întâi la Primăria Vatra Moldoviței și apoi detașată ca inginer în cadrul ABA „PRUT-Bârlad” Iași a pus România pe jar. DNA a trimis în judecată întreg lotul de complici: chelnerița, primarul și secretarul Primăriei din Vatra Moldoviței precum și pe directorul ABA Prut Bârlad, Petru Avram, cel care se prezenta ca fiind un animal politic de neînvins și care va ajunge cel puțin ministru.

Astăzi vă prezentăm un caz identic, cel al Directoarei Direcției Juridice din ASSMB, Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca, soția vicepreședintelui PSD Târgoviște Ivanovici Traian Daniel.

La începutul anului 2020, pe filiera PSD, târgovișteanul Vasile Apostol (foto) având un CV necunoscut până astăzi, a fost numit de Gabriela Firea, fără concurs, în funcția de Director General al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. La scurt timp, la Primăria Corbii Mari din județul Dâmbovița, Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca, soția Vicepreședintelui PSD Târgoviște Ivanovici Traian Daniel, este angajată în funcția de consilier al primarului PSD Ionuț Bănică. În aceeași zi, Nicoleta (foto) este detașată la ASSMB în funcția de consilier juridic de unde este numită imediat Directoarea Direcției Juridice din ASSMB.assmb

Ivanovici a lucrat înainte ca avocat, având propriul său cabinet de avocatură pe numele Stănilă Anca Nicoleta și unde singurii clienți, așa cum reiese din declarațiile sale de avere și de interese, au fost 5 primării din Dâmbovița, suma declarată ca venituri din avocatură, fiind aproximativ egală cu suma celor cinci contracte din bani publici, obținute desigur prin încredințare directă. Adică profesionista în Drept Nicoleta Ivanovici a avut circa zero clienți pe bune.

L-am contactat luni pe primarul Bănică și l-am întrebat când a încheiat cu Ivanovici contractul de muncă, iar acesta s-a făcut că nu știe despre cine este vorba, punându-mă să repet numele, prenumele și rugându-mă să sun a doua zi să aibă timp să verifice. Asta desi una dintre primăriile care i-au încredințat direct contracte de asistență juridică individei era chiar cea din Corbii Mari.

A doua zi am întrebat în scris: în ce data s-a încheiat contractul de muncă, în ce data a avut loc detașarea la ASSMB și dacă realmente Primăria avea nevoie de această angajată de ce primarul a fost de acord cu detașarea și de ce nu a angajat o altă persoană în funcție timp de un an după ce Ivanovici printr-o altă manevră dolosivă, de data asta un concurs fictiv, s-a definitivat prin transfer la ASSMB. Detalii AICI.

Primarul m-a sunat și mi-a zis că a verificat și poate doar să îmi confirme că doamna a fost angajată la Primăria Corbii Mari dar că nu știe perioada, estimând-o la câteva săptămâni. L-am întrebat dacă a plătit-o pentru respectiva perioadă și a răspuns amuzat de întrebarea mea că bineînțeles. Amuzamentul s-a încheiat când l-am contrazis, spunându-i că Ivanovici nu a declarat vreun venit din salariu de la Primăria Corbii Mari în declarația de avere și prin urmare ori jurista a făcut fals în declarația de avere, ori nu a stat nici măcar o zi angajată la instituția sa, așa cum ne declaraseră sursele noastre. Primarul mi-a promis că revine cu un răspuns dar până la ora publicării acestui material nu a făcut-o și nici nu a mai răspuns apelurilor și mesajelor mele.

Probabil așa l-a sfătuit Vasile Apostol care și el refuză sistematic (vezi AICI) să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, suferind în mod evident de un complex de superioritate generat de multiplele matrapazlâcuri făcute și pentru care încă nu a răspuns în fața nimănui.

Într-un banal exercițiu pe care ar trebui să-l facă orice apostol din mediul bugetar, am adaptat comunicatul DNA din cazul inculpării pentru abuz în serviciu cu obținere de folos necuvenit pentru altul a celor patru angajați din cazul Apele Române la cel al Nicoletei Ivanovici. Pentru amatori, comunicatul DNA poate fi accesat pe pna.ro

La data de 16 decembrie  XX ianuarie 2020, Iancu Simona-Elena Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca a fost numită în funcția de administrator public personal contractual/ consilier în cadrul Aparatului de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviței (jud. Suceava), Corbii Mari județul Dâmbovița iar la data de 22 decembrie în aceeași zi , din acea funcție, a fost detașată ca inginer în cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași consilier juridic la ASSMB și imediat numită Directoare a Direcției Juridice din ASSMB.
Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Simona-Elena Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca la Vatra Moldoviței (jud. Suceava), Corbii Mari județul Dâmbovița ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecți, primarul Saghin Virgil, Ionuț Bănică secretara generală a comunei Boca Ana Săndulescu Mihaela și directorul ABA „Prut-Bârlad” Avram Petru, Directorul General Interimar al ASSMB Vasile Apostol dar și beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviței Corbii Mari, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri și că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detașare, în funcția urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași.ASSMB.
A reieșit că Iancu Simona-Elena Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca  nu ar fi desfășurat nici măcar o oră de muncă la Primăria comunei Vatra Moldoviței Corbii Mari, că documentele necesare angajării acesteia la primărie fie ar lipsi, fie ar fi fost întocmite retroactiv și fără respectarea normelor legale, și că nu i s-ar fi întocmit nici fișa postului la momentul când a fost numită. În plus, aproape simultan cu angajarea ar fi început demersurile pentru detașare. În legătură cu cele descrise mai sus, suspecții Avram Petru, Saghin Virgil, Boca Ana, Vasile Apostol, Ionuț Bănică și Mihaela Săndulescu fiecare în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi încălcat, cu intenție, mai multe dispoziții legale (prevăzute de Codul administrativ, Codul muncii etc), fiind sprijiniți de suspecta Iancu Simona-Elena Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca.

Printr-o schemă similară, Mețler Stelian a fost angajat (…)Mai mult, după detașare, directorul Avram Petru Vasile Apostol ar fi dispus delegarea lui Mețler Stelian Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca la un alt compartiment pe un alt post față de cel pentru care se aprobase detașarea, pentru a-i asigura confortul profesional dorit.

Faptele descrise ar fi determinat obținerea de foloase necuvenite de către Iancu Simona-Elena și Mețler Stelian, Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca  constând în remunerațiile și alte drepturi salariale încasate de aceștia în cadrul ABA „Prut-Bârlad”, aceasta în cadrul ASSMB pe perioada detașării și, respectiv a prelungirii acesteia, sume ce se constituie ca prejudiciu în dauna ABA „Prut-Bârlad” Iași ASSMB. De asemenea, ar fi fost vătămate interesele legale ale Primăriei Vatra Moldoviței Corbii Mari constând în faptul că scopul funcțiilor pentru care cei doi au fost angajați funcției pentru care Ivanovici Stănilă Nicoleta Anca  a fost angajată nu a fost îndeplinit și, în plus, posturile postul nu au mai fost ocupate de alte persoane, din cauză că vacantarea lor sa a fost suspendată.”.

UPDATE 26.08.2021: după publicarea articolului Suficientul director din Sănătate care-și umilește subalternele pe Facebook a picat concursul cu nota 4,40, surse politice concordante ne-au declarat că cel care i l-a prezentat pe Vasile Apostol lui Firea a fost eminența cenușie ALDE, Daniel Chițoiu. 

 

3 ARII

  1. A ajuns presa ( aia harnica, cat o mai fi ) sa scrie pana si comunicatul pentru procurori, nu doar sa stranga materialul probatoriu ( in linii mari ).

  2. ce-ar fi daca s-ar lua toate CV-urile angajatilor din sediul ASSMB (functionari, sefi departamente) ? sa vedem care s-ar incadra legal pe posturile ocupate si daca au vreo calificare pt acestea.

  3. @careva corect si exact. Si sa vedem cati au experienta de munca in si cu spitalele… Ca pana la urma e o institutie care administreaza SPITALE si deci, e nevoie de oameni care au lucrat anterior in spitale sau macar in administratie publica… Or… Daca luam la bani marunti absolut toti angajatii acestei institutii nu stiu daca macar 10 din ei au lucrat in spitale… In schimb e plin de pensionari politisti si neamuri de proasta calitate de la tara precum si cutitari -toti evident in functii de conducere cu salarii la care majoritatea nici nu indraznesc sa viseze macar

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.