Acasă Actualitate Chirieac și Vîntu – doi proști deconspirați de telefoane

Chirieac și Vîntu – doi proști deconspirați de telefoane

DISTRIBUIȚI

Moldovenii, în coincizia lor semantică, au niște expresii savuroase prin care definesc tăntălăii. Unui prost deplin i se spune, de exemplu, că e prost de rage, mai e și varianta prost de behăie, sau prost de-și prinde pielea p…lii în fermoar. Pielea p…lii este autodefiniția cuprinzătoare asociată distinsului analist, șantajist, pseudo-ziarist Bogdan Chirieac, mai cunoscut în deplinătatea sa datorită interceptărilor date publicității de ziarul „Curentul“ cu ocazia încercărilor sale de a-l strånge pe șeful ANI, alături de Sorin Roșca Stănescu, de părțile sale moi. Atunci multă lume a crezut că Roșca este cel mai prost dintre șantajiști. Timpul a trecut și noi interceptări, de data aceasta din dosarul Sorin Ovidiu Vîntu, ne edifică: cel mai prost dintre tălåmbi, cel mai handicapat mintal din gașca celor cu pielea’n fermoar este Bogdan Chirieac.
Cinci pagini din dosar, omise redării publice, pånă acum, ne oferă o incredibilă introspecție în zăcămåntul uriaș al prostiei umane, în prăpastia idioțeniei în care se scaldă Vîntu și Chirieac. Ani de zile, mașina de propagandă fesenistă l-a propulsat pe Chirieac în față, prezentat drept ziarist, cånd el era, săracul, doar un cercopitec decerebrat. În dicționarul definițiilor urbane a fi pielea p…lii este echivalent și cu a fi un fel de p…ică frånaru’ sau de pulifric. „Analizele“ sale, considerațiile sale politice, speculațiile sale – așa cum reies din convorbirea cu SOV, îl prezintă nud așa cum este de fapt, un prostălău, un tembel afanisit, incapabil de orice fel de judecată la limita bunului simț.

SOV: – Cåt de sobru erai la telefon, mi-a generat impresia că ai måncat iar pe gratis.
Chirieac: – De unde? Eu am plătit masa.
SOV: – Pe bune?
Chirieac: – Da.
SOV: – Aaaa, de aia erai așa întristat, aveai maxilarele încleștate, ha!
Chirieac: – Îți dai seama, ha, ha! Îți dai seama cum a fost. Să mănånc pe banii mei!
SOV: – Ce faci mă, Bogdane?“
Mai departe fripturistul Chirieac, obsedat să nu cumva să-și plătească singur consumația, îi dă raportul lui SOV:

Chirieac: Mâine se semnează cu liberalii.
SOV: – Da
Chirieac: – Și cu UDMR-ul, deci se face guvern de largă respirație, cu Klaus Johanis premier, acceptat, semnat, băgat în documente, tot. Moralul la PSD este incredibil. Crin Antonescu va merge cu Geoană în tot Ardealul de mână și va spune: Ăsta trebuie votat, nu altcineva. Și ei sunt foarte încrezători că nu pot scăpa victoria, ținând seama că ei merg pe structură, pe construcție, pe….“

„Să nu-i scape lui Geoană vreo perlă din aia infernală“

Pe tema Geoană, Vîntu își exprimă temerile ca nu cumva prostălăul să nu comită „Vreo prostie din asta de te doare capul. Te doare capul 20 de ani după aia. În sensul să spună ceva, să-i scape vreo perlă din aia infernală“, dar Chirieac îl liniștește că dacă o comite iarăși Geoană – „dacă se întâmplă în corul general de bășini și căcat nu se mai vede“.
SOV: – Iar după ce au ieșit și liberalii și bozgorii astăzi, mâine la 1 (n.r. 1 decembrie 2009) semnează și protocolul, din momentul ăla vin cu o variantă de construcție care practic e cartea câștigătoare.
Chirieac: – Adică ne potolim cu scandalurile, ne apucam de muncă.
SOV: – Gata, asta-i majoritatea, ăsta-i guvernul indiferent ce se întâmplă. Și asta e lovitură cumplită pentru…ferească Dumnezeu, dacă câștigă Băsescu, câștigă degeaba. Nu va disloca atâția parlamentari să-și facă alt guvern într-un termen decent. Într-o perioadă decentă de timp.
Chirieac: – Poate să facă Băsescu vreun giumbușluc, adică să se prezinte cu Negoiță în Parlament ca să pice și să..? Nu.
SOV: – Păi cum să se prezinte Negoiță în Parlament? Ca să se prezinte trebuie să fie și Parlamentul acolo.
Chirieac: – Da. Asta mă gândesc că nu poate forța Parlamentul să-l primească.
SOV: – Absolut. Nici pomeneală de așa ceva. Majoritatea democratică are semnat protocolul, are prim-ministru, la revedere. Domnul  Băsescu e notar, ia pâinea de la gura fetei lui. Deci puterea în Romania s-a tranșat astăzi, exceptând mici turbulențe. Chiar presupunând prin absurd că ar putea să mai câștige Băsescu alegerile, puterea n-o mai câștigă. Azi el a pierdut puterea.
Chirieac: – Da, ai o majoritate parlamentară stabilită într-un protocol, ai…
SOV: – Ai premier, toată lumea e de acord, s-a terminat, ce mai poți sa faci?! Dacă după alegeri ești tâmpit și… acesta este viitorul guvern al României. Gata!
Chirieac: – Știi ce mi se pare cu adevărat de excepție? Și îmi spuneai tu, când eu îl lăudam pentru iscusința politică, tu îmi spuneai: e un prost.
SOV: – Iar tu nu m-ai crezut.
Chirieac: – Da, nu te-am crezut. Domnule, așa cum a jucat această chestiune, nu și-a dat nici o șansă.
SOV: – Măi Bogdan, niciodată nu o să câștigi un război de unul singur împotriva tuturor. Nemții au pierdut războiul, când au deschis al doilea front.

„De un an de zile, domnule, nu i-am văzut nici o inițiativă“

Chirieac
: – Așa e. Absolut! Tot mă așteptam, domnule, totuși o mișcare… A avut pe parcursul a cinci ani, hai să spunem pe parcursul a patru ani, cu excepția erorii grave pe care a făcut-o când a fost suspendat și care apoi a întors-o în favoarea lui, putem să-i spunem lui FLORIN adevărul, nu?
SOV: – Da, evident.
Chirieac: – Adică dintr-un c…. imens în care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dându-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
SOV: – Măi, și ca să spunem până la capăt, suspendarea a fost făcută ca urmare a alianțelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu BANCA AGRICOLĂ.
Chirieac: – Da.
SOV: – Și am vrut să-i dau o lecție, dar nu până la capăt.
Chirieac: – Da, știu și acest aspect.
SOV: – Da, bătrânelule.
Chirieac: – Păi era vreo 21 februarie. Eram la tine când ți-a sunat telefonul să-ți spună și atunci te-ai supărat.
SOV: – Rău.
Chirieac: – Rău te-ai supărat. Da.
SOV: – Da.
Chirieac: – Dar l-ai scos și chiar … Nu știu, nu erați chiar prieteni în orice caz vă plăceați unul pe altul.
SOV: – Își vedea fiecare de bucățica lui de pâine.
Chirieac: – Da. Iar acum, de un an de zile, domnule, nu i-am văzut nici o inițiativă. Hai să spunem că a avut-o pe asta cu referendumul, domnule, mă așteptam la mai mult… la…
SOV: – Tu nu te-ai uitat astăzi la REALITATEA, înseamnă.
Chirieac: – Astăzi, nu. Am avut numai întâlniri astăzi.
SOV: – Azi la REALITATEA a apărut o chestie, de pe site-ul prezidențial, nu din altă parte.
Chirieac: – Așa…
SOV: – În care comisia prezidențială vine cu următoarea concluzie: «Parlamentul unicameral deschide calea către tiranie». E pe site-ul președintelui.
Chirieac: – Am văzut chestia asta. Nu știam că este de pe site-ul președinției.
SOV: – Da, e de pe site-ul președinției, în care comisia prezidențială de analiză și bla, bla, bla îi dă această chestie că un parlament unicameral deschide drumul către tiranie.
Chirieac: – Acum, parlamentul e obligat să facă legea, nu? Indiferent cine ar fi.
SOV: – E…
Chirieac: – E totuși adoptată prin referendum, nu poți…
SOV: – Și care e problema?“

Cârmaciul dibaci și lacheul turnător

După cum se vede, cei doi erau deja îmbătați de perspectiva înfrângerii lui Traian Băsescu, firitisindu-se reciproc că ce deștepți și plini de talente sunt ei, comentând complet pe lângă și contextul politic și evoluția „războiului“, cum îi zic ei confruntării electorale. Realitatea a dovedit că niciuna dintre considerațiile și „analizele“ politice comentate de către cei doi chibiți, mogulul și lacheul său, nu s-au validat, iar cei doi trompetiști ai victoriei PSD-PNL și-au înghițit muștiucurile.
Vîntu ce se imaginează probabil în fața oglinzii drept un cârmaci dibaci al națiunii, s-a dovedit până în prezent doar somitate în ale prostiei, atât de tăntălău încât s-a prins cu degetele în utilizarea telefoniei mobile, iar Chirieac, datorită wikileaks, a fost deconspirat drept un cocalar turnător de doi bani, care dă din gură ca o baborniță senilă oriunde i se plătește o masă, să mănânce și gura lui ceva.
Prin ce împrejurare acest gen de personaj care discreditează până și ideea de presă, cameleonic, unsuros, libidinoid cu atitudine de lacheu a ajuns să fie beneficiarul banilor statului, a unor contracte de zeci de milioane de euro, de la STS, SRI, MIRA?  Cum de impostura, aroganta și non valoarea unei astfel de somități a jigodismului au putut ocupa și ocupă încă non-stop spațiul public, vorbind necontenit despre toate și nimic?
Platforma de dialog politic badpolitics.ro, ce schițează biografiile neromanțate ale actorilor publici, notează câteva dintre reperele biografiei lui Chirieac, înțelegând mai ușor cum de un astfel de pulifric a ajuns beneficiarul banilor statului român. Crescut de mic în borhot securistic și de partid, de tânăr lansat tare pe UTC, ghid ONT în perioada 1984-89, colaborator și ciocofonist al Sistemului, Bogdan Chireac a fost lansat după „revoluție“ pe piața propagandei de partid, alături de colegii săi de la „Adevărul“ din vremea șobolanului rozaliu, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu și Marius Nițu, totodată asociații săi în firme din care au avut de câștigat, prestând din poziția de trompetiști/guriști ai regimului Iliescu.
Și-au încasat banii scăldându-se zi de zi în hazna și întreaga lor viață vor fi însoțiți de duhoare. Cazurile milionarilor „de presă“ de tipul Bogdan Chirieac și Roșca Stănescu au devenit un fel de revelator al stării actuale a presei românești, mai exact o imagine a ruinei breaslei devenite un fel de căcăstoare a mogulimii securistice de teapa lui Vîntu, patronul pentru care Roșca, Chirieac & comp prestează pe post de vidanjor. Alături de o serie întreagă de hurezeni, lingăi și gibonii eolieni, ce fac parte din „corul general de bășini și căcat“ – pentru a-l cita pe „analist“. Nu asta era o noutate, ci prostia behăitoare și servilismul fără limită al acestor specimene, trepanați specialiști în excavații în rahat, deontologii lu’ pește prăjit…George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.