Acasă Actualitate Chirurg renumit reținut pentru luare de mită

Chirurg renumit reținut pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

Anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție l-au reținut pe șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul din Timișoara, Marian Gașpar.
Medicul este acuzat că ar fi luat mită 1000 de euro de la un pacient și a fost reținut.
La ora transmiterii acestei știri, ofițerii DGA efectuează percheziții în biroul medicului de la Spitalul din Timișoara.

Mulți medici consideră că dacă primesc atenții de la pacienți fără a condiționa actul medical, nu comit vreo infracțiune, lucru neadevărat. În anul 2015, după intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat în Monitorul Oficial al României două decizii de dezlegare de drept, obligatorii, prin care s-a decis că medicul care lucrează într-un spital de stat este funcționar public în accepțiunea Codului Penal și în pofida art 375 din Legea 95/2006 care prevede că „medicul nu este funcţionar public” și că acesta nu poate primi plăți suplimentare și nici donații ale pacienților, nici măcar în condițiile art. 34 alin. (2) din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 care prevede că „pacientul poate oferi angajaţilor sau unităţii unde a fost îngrijit plăţi suplimentare sau donaţii, cu respectarea legii”.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari celor care au depus eforturi sa-l documenteze pe acest personaj, poate ca ar fi necesara si obligarea Ministerului Sanatatii la plata unor despagubiri pentru modul in care personalul de integritate isi efectueaza atributiile sau macar o demisie de onoare din partea unui secretar de stat cu atributii pe linia invatamantului – ca dovada a asumarii esecului pe zona de competenta profesionala pusa in slujba binelului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.