Acasă Actualitate Chirurgul Belușică cere comandanților DSU să pună la dispoziție de urgență camerele...

Chirurgul Belușică cere comandanților DSU să pună la dispoziție de urgență camerele hiperbare. Arafat nu știe cum funcționează sau minte

DISTRIBUIȚI

În urmă cu o lună, managerul Spitalului Orăşenesc din Găeşti, Laurenţiu Beluşică, chirurg care a profesat și în Marea Britanie, l-a acuzat pe şeful DSU, Raed Arafat, de declaraţii mincinoase şi de o încercare “sinistră şi stupidă” de a induce opinia publică în eroare.
“Situaţia camerelor hiperbare din gestiunea DSU şi cea a terapiei hiperbare a fost prezentată eronat opiniei publice de catre Domnul DR. Raed Arafat, sau altfel spus ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”, a scris Laurenţiu Beluşică pe pagina sa de socializare.

Citește cât de mult minte Raed Arafat  AICI, AICI, AICI și AICI

Analizând declaraţiile lui Raed Arafat acordate news.ro, în care spunea că aceste camere hiperbare folosesc doar aer sub presiune si nu oxigen, iar, în anumite situaţii, atmosfera din barocameră poate deveni periculoasă pentru pacient, managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti a replicat:

“Domnule ministru, şi atmosfera din saloanele de ATI Balş şi Piatra Neamţ a devenit periculoasă şi nu v-a păsat, şi montarea unor artificii a devenit periculoasă şi nu v-a păsat. Doresc să menţionez faptul că cele 4 camere hiperbare mobile cumpărate din bani publici de către DSU în urmă cu 4 ani şi care au fost văzute numai la defilarea de 1 decembrie deţin un sistem performant de detectare a concentraţiei de oxigen, la atingerea procentului de 22% concentraţie în oxigen pornesc automat sistemele de spălare a aerului şi astfel valoarea se menţine sub 21% concentraţie.
Camerele hiperbare sunt echipate cu targă, ventilator, infuzomat şi clopot de oxigenare copii şi bolnavi comatoşi dovadă clară că domnul ministru a minţit afirmând că nu pot folosi oxigen. Teoretic, camerele cu presiune înaltă sunt de două feluri: barocamere care folosesc numai aer comprimat şi camere hiperbare care folosesc aer comprimat şi oxigen sub prersiune. Barocamerele nu cred că se mai folosesc undeva în lume, cele 4 camere mobile ale DSU fiind de înaltă performanţă şi evident camere hiperbare, deci folosesc oxigen, inclusiv la pacienţi în comă”, scrie Laurenţiu Beluşică într-un amplu mesaj postat pe Facebook.
Despre declaraţia lui Arafat potrivit căreia “Camerele noastre funcţionează pe principiul creării prin aer comprimat, nu prin oxigen, oxigenul se dă doar pe mască, în secunda în care dai oxigen în cantităţi foarte mari, 10, 15, 20 de litri pe minut, atmosfera din camera hiperbară devine periculoasă”, managerul Laurenţiu Beluşică o numeşe pur şi simplu mincinoasă.

“Declaraţia este mincinoasă deoarece camerele ISU pot administra oxigen pacienţilor din interiorul camerei hiperbare în 3 moduri: în atmosfera camerei, la masca sau intermediul măştii de tip “cupola” – pentru copii sau pacienţi de ATI, în funcţie de protocolul ales de medicul specialist raportat la diagnosticul şi antecedentele pacientului. Camerele hiperbare ale IGSU, AU ÎN DOTARE VENTILATOARE MULTIPARAMETRU CE POT FI FOLOSITE ŞI ÎN TRATAREA PACIENŢILOR COVID. Toate echipamentele medicale din interiorul camerei hiperbare sunt certificate special pentru aceste condiţii permiţînd utilizarea în deplină siguranţă în interiorul camerei indiferent de modalitatea administrării oxigenului”, afirmă managerul unităţii medicale din Găeşti.

Astăzi Laurențiu Belușică a răbufnit din nou:

„Deja e prea mult!
La nivel teoretic puteau beneficia de tratament hiperbar peste 100.000 de pacienti, intr un an.
Astept, in cursul acestei dimineti, o luare de pozitie oficiala a comandantilor de unitati teritoriale, judetene, ale DSU ce au garate aceste unitati mobile de salvare.
La pranz trimit solicitari scrise catre toti comandatii, daca nu puneti la dispoziția pacientilor camerele hiperbare in regim de urgenta. Nu voi avea liniste pina cand justitia nu si spune ultumul cuvant in aceasta problema. O sa raspundeti in solidar cu toți cei implicati.
Sunt convins ca toti sunteti oameni care au luptat cu focul , care au văzut moartea cu ochii lor. Trebuie sa fiti verticali si sa luati decizii in baza functiei detinute.”, scrie Belușică pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.