Acasă Actualitate Chirurgul oncolog prins în flagrant, dus la mandat

Chirurgul oncolog prins în flagrant, dus la mandat

DISTRIBUIȚI

Un medic de la Institutul Oncologic Bucureşti a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, pentru luare de mită, după ce a cerut iniţial 9.500 de lei, iar apoi 6.000 de lei pentru a realiza o intervenţie chirurgicală.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că la data de 24 martie, procurorii au început urmărirea penală a unui medic pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

Surse judiciare au declarat pentru ziarul Curentul că este vorba de Karim Maher (foto Facebook), medic primar chirurgie oncologica ginecologica si chirurgie mamara la Institutul Oncologic Bucuresti.

“La data de 3 martie 2022 inculpatul, medic în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti, a pretins suma de 9.500 de lei, cuantum pe care l-a redus apoi la suma de 6.000 de lei, pentru a realiza o intervenţie chirurgicală în cadrul unităţii medicale menţionate, sumă pe care a primit-o de la martora denunţătoare la data de 24.03.2022”, se arată în comunicat.

Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore şi este prezentat, vineri, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Salarizarea personalului medical din spitale este excepțională, numai casta magistraților in Romania este mai bine plătită din bugetul public , pur și simplu explicațiile sau alte scuze invocate de inculpat sau avocați pentru condiționarea actului medical nu au nici o justificare. Daca am avea și magistrați loaiali acestui popor, sau cu o empatie legata de acei pacienți cu afecțiuni oncologice acest domn ar trebui sa fie beneficiar al maximului posibil atât pe partea privativă dar și pecuniară, cu obligarea Ministrului Sănătății să dispună la măsuri de informare profesionala a tuturor angajaților, pentru a preveni aceasta practică barbară. Cu stimă !!

  2. Pt.Lucian.
    Ai dreptate mai ales pentru ca se stie despre sistemul medical din Romania ca este foarte corut si multi medici sunt greu de prins pentru ca majoritatea pacientilor sunt impacati cu ideea”nu am bani de spaga nu am ce cauta in spital”,deci daca s-ar fi vrut curatirea sistemului medical din Romania de spagari lucrul asta se facea demult dar nu s-a facut si nici nu o sa se faca pentru ca nu doar medici ci si asistentele ii ameninta pe romani cu plecarea in strainatate daca nu sunt lasati sa faca legea in spitale asa cum stiu ei.
    Inca odata doresc sa ii laud pe acei medici care traind in acest sistem corupt au preferat sa ramana oameni cinstiti de la medici cei mai inalt calificati din spitale pana la medici de familie din comune sau sate,pentru ca asta este Romania cu sistemul ei medical am ajuns sa ii laudam pe medici care respecta juramantul lui Hipocrat dar si restul personalului medical cinstit pentru ca acestia sunt minoratari in sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.