Acasă Actualitate O angajată a UniCredit Bank a furat din conturile clienților 9 milioane...

O angajată a UniCredit Bank a furat din conturile clienților 9 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Polițiștii și procurorii DIICOT Timișoara au făcut marți 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, operațiuni ilegale cu dispozitive informatice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2021, o persoană bănuită ar fi făcut 802 transferuri frauduloase de fonduri din conturile bancare ale unor clienți, prin utilizarea neautorizată a unor date de identificare ale titularului și ale contului bancar sau folosind, fără drept, dispozitive de tip token sau digipass, eliberate pe numele clienților.

Pe parcursul celor 11 ani, persoana ar fi accesat ilegal conturile de internet banking ale unor clienți (705 acte materiale).

„De asemenea, în vederea justificării unui transfer bancar, ar fi plăsmuit un înscris, sub semnătură privată, pretins încheiat de către un client al băncii, pe care l-ar fi folosit pentru a justifica un transfer bancar de aproximativ 73.000 de lei”, arată polițiștii.

Suspectul ar fi beneficiat de sprijinul altor 4 persoane, care i-ar fi pus la dispoziție datele conturilor bancare, care au fost utilizate în vederea realizării de transferuri frauduloase.

Prejudiciul produs ajunge la aproximativ 9 milioane de lei (2,5 milioane de euro).

În urma perchezițiilor, au fost confiscați 7.500 de euro, 1.000 de lei, 4 mini lingouri de aur, 9 telefoane mobile, 8 memory stick-uri, un laptop, două ștampile și documente.

Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.