Acasă Actualitate Cine sunt „anchetatorii” din Comisia Udrea

Cine sunt „anchetatorii” din Comisia Udrea

DISTRIBUIȚI

Continuă bålciul așa zisei anchete a comisiei parlamentare preocupate, vezi doamne, de cheltuirea banului public la Ministerul Turismului. Tartorii Comisiei Udrea – Ludovic Orban, Nicu Bănicioiu, Roberto Negoiță, Adriana Săftoiu și Aurelia Vasile – sunt așii de treflă ai lui Vanghelie, cel care s-a lăudat public că a determinat nașterea Comisiei. Comisia a fost recuzată deja de Elena Udrea, după ce au apărut public înregistrările care probează adevăratele intenții și motivații ale „anchetatorilor“ în raport cu „cercetarea“.
Semnificativ este, însă, faptul că „așii“ lui Vanghelie au serioase probleme de imagine și nu numai, și nu de azi de ieri. Din punctul lor de vedere, probabil că acest moment reprezintă șansa vieții lor de a se vedea pe sticlă non-stop. Pentru o doamnă ca Aura Vasile, crescută și educată în mediul complex al autobazelor, este evident că savurează clipă de clipă ocazia de a-și vedea cocul tip „Suzana Gådea“ la TV.
În perioada în care ajunsese șefa autobazei ITA, probabil că lupta de zi cu zi cu șoferii a erodat-o interior deoarece își reprimă cu greu un tic nervos șocant – o mișcare anormală involuntară și repetitivă a umerilor care survine brusc și o zguduie pe o scurtă durată. Psihiatrul C.N. ne-a declarat că p„Un tic nervos este o manifestare a unei stări de iritare, de furie. Reprimate, ele duc la acest limbaj al simbolurilor – ticurile“.
Domna Aurica este deci dominată de o sacră furie, ceea ce de altfel s-a și consemnat public, de către cunoscutul insider al PSD, blogerul Șuțu, care descrie o situație semnificativă: „o avem pe Aura Vasile, de la PSD București, care și-a înfipt puțin unghiile în ciuful Magdei Bistriceanu, vineri, la petrecerea de 1 mai. Despre asta însă nu aveți unde să citiți, dar vă spun eu. S-a întåmplat la petrecerea cu mulți mici și multă bere, atunci cånd doamna în roșu, cu ochelari și cu måna ridicată în semn de „du-te-n pizda mătii“, a luat-o de guler pe bruneta din stånga și a dat cu ea de toți pereții parcului, spunåndu-i că nu mai are ce căuta acolo“.
Nasol.  Elena Udrea are un motiv suplimentar pentru a evita vecinătatea impetuoasei Aurica.
Pe långă doamna Aurica, cu problemele ei nevricoase, mai avem un personaj cu probleme în Comisie, tot de natură nervoasă, dar cu o arie de manifestare mai vastă și mai profundă, am zice noi. Astfel Roberto Negoiță s-a confesat unui tabloid de profil pe tema problemelor sale sexuale, mărturisind cu tristețe că și-a început viața sexuală foarte tårziu, ca și liceul dealtfel. Liceul ca liceu, faptul că l-a terminat la seral la vreo 30 de ani se poate întåmpla oricui cu probleme atåt de serioase. Și cu privire la acest aspect am făcut apel la un specialist care ne-a explicat: „atåt cei care și-au început viața sexuală prea devreme cåt și cei care și-au început-o prea tårziu, prezintă un risc mai crescut de a întampina disfuncții sexuale – respectiv probleme legate de dificultatea de a menține o erecție și de a atinge orgasmul“. A întârzia debutul vieții sexuale ar putea „crea riscuri de sănătate care te împiedică să te dezvolți normal din punct de vedere emoțional, cognitiv și al relațiilor interpersonale, care sunt cruciale pentru a avea o viață sexuală satisfăcătoare și o stare generală de bine.“
Se vede cu ochiul liber dificultatea de a se exprima – gångăveala lui Roberto Negoiță, deseori transparånd în luările sale de poziție frustrarea și starea generală de insatisfacție a milionarului care ar trebui totuși să fie cåt de cåt mulțumit cu ce i-a oferit viața. Cåt despre cunoștințele sale de drept, căpătate la o „ecologică“, ce să mai vorbim: este evazionist fiscal, neîncasånd TVA pentru vånzarea de locuințe și invocånd necunoașterea legii (ceea ce conform codului penal nu înlătură răspunderea penală).
Astronautul Negoiță a anunțat că are ambiția să plece în Cosmos, pe Lună, alături de Paris Hilton, cu o mașinărie de zbor a Companiei Virgin Galactic – din motive care țin probabil de rezonanța subliminală a numelui companiei)
Oricum, inadecvarea lui Negoița dar și a colegului său de Comisie Nicu Bănicioiu, a fost surprinsă și de raportul recent al strategilor americani angajați de Geoană care spun că deputații Nicu Bănicioiu și Robert Negoiță, trebuie înlăturați din spațiul public deoarece aduc deservicii de imagine PSD-ului
Lipsa lui Bănicioiu de studii juridice și faptul că nu înțelege ce se întåmplă cu el prin Parlament s-a dovedit ieri de exemplu, cånd acesta a ieșit de la comisie și a spus că „reprezentanții ministerului nu s-au prezentat la Comisie și vor suporta rigorile legii. În acest sens,  noi ne vom adresa organelor abilitate ale statului care vor face ca acești oameni să răspundă în fața legii ca orice cetățean al Romåniei“ la care un reporter a intrebat: la ce organe vă referiți?. „Ah, nu stiu“, s-a bålbåit Bănicioiu. „O să întrebăm la Comisia juridică să vedem cui putem să ne adresăm“. Foarte bun „anchetator“ dl Bănicioiu, care măcar are scuza că e medic stomatolog.
Adriana Săftoiu, fără studii juridice la bază, dar cu unele dobåndite ori la facultatea de litere romåno-spaniolă, ori în preajma lui Fulea sau a lui Imre Peter, este greu de clasificat, însă o exprimă cel mai deplin propriile-i vorbe, emanate pe cånd complota cu colegii de Comisie: „ Păi la firmă la mine eu cånd primeam restanțe de 200 de dolari, avocatul său, că sunt firme cu asta care cu asta se ocupă, în cinci zile de la data la care expiră termenul de plată primeam hårtie tată: „Aveți o restanță, vă dăm în judecată“. Mă împrumutăm, îmi vindeam ciorapii, hai bă, dă banii repede“etc… Deci cu ciorapi o fi cucerit-o Imre…
Pe långă silfida de Săftoiu, preocupată intens de ciorapi, Orban este în mod evident la un cu totul alt nivel.
Orban, inginer TCM, a recunoscut cu lejeritate că a avut note proaste la școală și că era premiant la …chiul. Prezent la deschiderea anului școlar la  Colegiul „Ion Luca Caragiale“, Orban le-a povestit elevilor despre cum chiulea de la tezele la fizică, cum a avut nota scăzută la purtare și cum cheltuia la loto banii primiți de la părinți pentru meditații. „În loc să mă duc la meditații, m-am considerat destul de deștept, am spus că nu trebuie să dau banii pe meditații. O parte din bani îi puneam la CEC și o parte îi jucam la loto“. Anii au trecut iar acum Orban are exact nivelul intelectual pe care și-l merită. Visează, tot ca în anii petrecuți în toaleta liceului, la fete ca Simona Sensual, iar în rest viciile s-au înmulțit odată cu vårsta, pe långă jocurile de noroc adăugåndu-se și rostogolitul pe (și sub) mese în cårciumi.
Bucuria cea mare a lui Orban, ca om politic, este că poate să se dea de-a dura prin șanțuri cu mașina și, la o adică, poate plimba fetele peste capotă, pentru numai 3000 de euro (doar atåt se pare că l-a costat pe Orban mușamalizarea accidentului cånd a lovit o fată cu gipanu, pe fond etilic).
Ludovic Orban s-a dovedit, în timp, o personalitate accentuată, cu note frenetice, împins de nevoia de a fi vedetă, obișnuit să șocheze și să iasă în față cu orice preț. Ludovic Orban a prestat deseori, îmbibat de aburii trăscăului, ca o starletă ușor delabrată, în fața camerei video. În perioada în care ocupa funcția de viceprimar al Capitalei, totodată președintele al PNL București, Orban a fost inima unei petreceri țigăneaști într-un restaurant din centrul istoric al Bucureștiului, „Moara Vlăsiei“ preferat de interlopi.
A fost fotografiat și filmat în timpul show-ului atåt de partenerii de chef cåt și de personalul locantei. Beat pulbere, Orban s-a cățărat pe mese, un obicei al său de altfel, și a dansat cot la cot cu membrii lumii interlope, pe ritmuri îndrăcite de manele. Inițial însoțit de cåțiva cheflii – oameni de afaceri, un angajat al primăriei și două pițipoance, Orban a fraternizat cu țiganii, a săltat microfonul lăutarului și s-a pus de un fel de jam session care a zguduit restaurantul. Lasciv, s-a pus pe dans din buric, îmbrățișånd la nimereală pirandele Prințului, unul dintre barosanii tuciurii venit cu alți meseriași încărcați de lanțuri și ghiuluri de aur, la petrecere.
Dacă și-ar aduce lăutarii la Comisie, probabil că Orban chiar ar avea haz, dansånd pe mese cu doamna nevricoasă cu coc, de la autobază, aplaudat frenetic de Negoiță, în timp ce Săftoaica și-ar smulge ciorapii de pe ea și ar arunca cu ei în dinții stomatologului Bănicioiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.