Acasă Actualitate Cine sunt cei doi dezertori?

Cine sunt cei doi dezertori?

DISTRIBUIȚI

Capul actiunii, soldatul Cristian Mihai Baragan, s-a nascut la data de 14 decembrie 1981, in Slatina. A fost recrutat la data de 30 martie 2000 si incorporat de catre Comisariatul Militar Judetean Olt la data de 28 iunie 2001. Conform fisei medicale intocmite de specialistii MApN, Baragan era apt pentru serviciul de garda. Baragan era certat penal pentru implicarea intr-un jaf armat, el fiind banuit ca a ranit cu un pistol cu aer comprimat un taximetrist din Slatina.

Din caracterizarea intocmita de comandantul garzii, Baragan prezenta -stabilitate emotionala scazuta, avand accente violente pe fondul unor relatii tensionate, in special cu tatal sau-.

Seful SMG, generalul Mihai Popescu, a precizat, duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceasta caracterizare ii permitea lui Baragan sa faca serviciul de garda.

Cel de-al doilea dezertor, Ion Vasile Magureanu, s-a nascut la data de 26 mai 1981 in Dragasani, fiind domiciliat in Piata Olt, satul Criva de Sus. Magureanu a fost recrutat la data de 9 martie 2000 si incorporat de CMJ Olt la data de 27 iunie 2001, fiind declarat apt pentru serviciul de garda. Mihai Baragan si Ion Vasile Magureanu erau prieteni inca inainte de incorporare.

Seful SMG a precizat ca a dat ordin sa se verifice exact in ce conditii a fost dat avizul pentru incorporarea celor doi si cine a facut parte din Comisia de incorporare. De asemenea, generalul Popescu a declarat ca, in urma investigatiilor comisiei, persoanele gasite vinovate vor fi deferite Parchetului Militar, pedepsele putand fi chiar de ordin penal sau inlaturarea din sistemul militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.