Home Actualitate Ciolacu consideră că unii medici de familie câștigă prea mult și de...

Ciolacu consideră că unii medici de familie câștigă prea mult și de asta scade veniturile tuturor

DISTRIBUIŢI

Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat, luni, că valoarea serviciilor medicale decontate medicilor de familie este în curs de negociere şi a pledat pentru un echilibru între câştigul unui medic care profesează într-un oraş şi al unuia din mediul rural.

„Statul român cheltuie prin CNAS în jur de un miliard de euro lunar pentru sistemul de sănătate publică. Nu se va închide niciun cabinet de medic de familie. Îmi doresc nu o descreştere, ci o creştere a serviciilor medicale în echilibru, dacă există o descreştere la per capita. (…) Sunt nişte proceduri de negociere. Nu putem să luăm foc. Nu putem să ieşim în orice protest. Când e o negociere, există un dialog. Preşedintele interimar al CNAS a împărţit bugetul pe care îl are cu cheltuielile aferente medicilor de familie. A constatat că e prea mic bugetul şi a pornit la negocieri, urma să avem discuţii (…) şi am fi luat decizia. Să stea liniştiţi medicii de familie, fiindcă se va negocia cu adevărat. Îmi doresc mai multe servicii, îmi doresc ca românii să nu ajungă foarte repede la spital şi multe dintre probleme să se rezolve în zona medicilor de familie”, a spus Ciolacu, luni, la Antena 3 CNN.

Ciolacu a apreciat că un venit lunar de 15.000 de euro pentru un medic este „un pic cam mare”.

„Credeţi că este corect să existe un plafon de câştig al unui medic de familie? Am cerut toate statisticile. Există medici de familie care câştigă per capita, nu neapărat pe servicii medicale, peste suma de 10.000 – 15.000 de euro. Mi se par sume un pic cam mari, de aceea e o negociere, ne aşezăm la masă, creăm un echilibru. Dacă tot vrem, trebuie să ordonăm această ţară, trebuie să scăpăm de excepţii, trebuie să creăm o medie. Nu se poate să existe medici în oraşele mari, dezvoltate, care să câştige peste 15.000 de euro şi un medic, în zona rurală, care are mai mulţi oameni, mai în vârstă şi e mai multă muncă, mai multă deplasare, să câştige o sumă foarte mică. Trebuie să găsim un echilibru, trebuie să fie o o echitate socială”, a subliniat Ciolacu.

Premierul a anunţat că a semnat numirea noului preşedinte al CNAS (Valeria Herdea – n.r.) despre care a spus că este „o doamnă care este foarte respectată, un medic de familie din Cluj”.

7 ARII

 1. Care e problema cu câștigul din moment ce se plătesc (din) asigurări?

  Chiar dacă anumite proceduri vor fi „declasate” vor apărea mereu altele noi scumpe deci cine le poate executa va și încasa.

  Negocierea reală ar trebui să permită (re)valorizarea unor (alte) meserii existente, nu întrarea în faliment , desuetudine și irelevanță (ani de zile judecătorii, până prin 1995, medicii până acum vreo zece ani, profesorii încă etc.).

 2. Toate salariile de la stat sunt mult prea mari in raport cu eficientă muncii prestate ! Sunt factorul declanșator al spiralei inflaționiste in economie ! Se impune o lege unitara a salarizării si a pensiilor in România, fără excepții ! După 34 de ani de beneficii acordate “specialilor” prin legi speciale , nația romană merită o lege unitara a salarizării si a pensiilor cu sarcini si responsabilități pe criterii de performanța si nu de lobby a unor grupuri de interese !

 3. cuvinte si fraze cheie: constatat, aferente, nu putem sa luam foc (!?nuuuu?) sa stea linistiti (!?cei din foc? sau cei care dau foc?) sa gasim un echilibru (!? pai nu ei au inceput sa dea pensii speciale si sa faca tot felul de exceptii? acum tot ei vin sa rezolve problema!) neghiobie crasa gen rom; mamaliga la momirlani… politicienii pot face 15mii de euro pe zi? vuitoane, panama, hoteluri, blocuri, lingouri de aur in cimitire, pensii speciale… sunt de acord ca 15mii e mult, dar sa inceapa cu apropiatii din guvern, partid, parlament, cu politicienii. ciolacu nu este mafalda, nu va realiza nimic, doar ca asa vrea el… totul se va rezolva cind va fi mai multa educatie de la maturator la astrofizician…

 4. e mult 15mii (sa zicem) dar o pensie speciala la 48 de ani de 25000 cum este? si sunt 400 de mii cu pensii speciale, inclusiv ciolacul va avea pensie speciala… fiecare in zi in plus la guvern (si parlament, si primarii, administratie/etc) fiecare zi in plus, mii de lei in plus la pensioara speciala! dar nu e mult, se poate chiar si mai mare si chiar si mai devreme, daca mai sunt lasati multa vreme acesti inculti functionali la butoane sau vor fi realesi; dar, daca am avut presedinte cizmar, la ce ne mai miram? asa popor asa presedinte (asa conducatori)

 5. Nenea Ciolacu, cate salarii ai platit matale ? Stii cat trebuie sa aduca in firma un angajat ptr a primi 3000 lei salariu in mana? Cam 5000 lei. Daca adaugam inca 2 mii care sa ramana in firma atunci avem 7000 plus inca aproape 1000 lei inseamna 8000 lei. Daca esti in retail si adaugi 30% la pretul de achizitie , cata marfa rulezi ptr un mic profit si plata angajatilor?

 6. Domnule Prim Ministru,
  Sa presupunem ca dumneavoastra sunteti corect informat si nu dezinformat din ratiuni ce tin de profesionalismul si patriotismul celor care va inconsjoara si ca exista cazuri in care medicii de familie castiga suma de 15 000 de euro lunar si in mod firesc doriti sa aveti medici la fel de bine renumerati in mediul rural sau din orasele aflata in pragul falimentului economic din judetele din Estul Romaniei nu putine – au mai putin de jumatate din numarul necesar raportat la populatie.
  Si atunci vine imediat urmatoarea intrebare, ce este in neregula ca un medic tanar in plina forta profesionala sa castige banii corect – bine fiscalizati in sistemul de asistenta medicala primara !?

 7. V-ați opărit toți, bineînțeles că e o sumă imensă 15.000€, nu era o problemă dacă era câștigată și plătită în mediul privat, nu din bugetul asigurărilor sociale !

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.