Home Actualitate Ciorba Hayssam a fost reîncălzită de „Javra” Hrebenciuc

Ciorba Hayssam a fost reîncălzită de „Javra” Hrebenciuc

DISTRIBUIŢI

Mihai Iacob acuză că Vanghelie și protectorii lui Geoană au implicat foști ofițeri de informații într-o afacere murdară anti-Băsescu

Așa-zisa carte-bombă lansată de grupările de gherilă din slujba lui Mircea Geoană, „Prădarea României“, ar fi trebuit să se numească „Trădarea României“ și să fie o reflexie a intențiilor reale ale conspiratorilor fostului partid comunist, coafat drept social-democrat. Este vorba de centrul de comandă și control condus de eminența cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, alintat în intimitatea pesediștilor cu apelativul „Javra“. Conform declarațiilor incendiare făcute de omul de afaceri și editorul ziarului „Curentul“, Mihai Iacob, în emisiunea „Nașul“ de la postul B1TV, schema otrăvită de atacare a președintelui Traian Băsescu prin intermediul unor foști slujbași ai statului, rejectați din sistem în urma unor grave abateri, a fost sifonată public, într-un cadru restrâns, de artizanii jocurilor PSD, încă din luna octombrie. Cunoscutul „garant“ al lui Mircea Geoană, și nu numai, Marian Vanghelie, cârtița politică infiltrată până în arhiva secretă a DGIPI, a divulgat din greșeală la o discuție informală planurile de atac ale candidatului Mircea Geoană. Metoda este simplă și se bazează pe tacticile clasice de gherilă: hărțuirea continuă a adversarului, respectiv a președintelui Traian Băsescu, și îndreptarea atenției publice pe piste false, „explozive“. Scopul și mijloacele: protejarea și conservarea alesului PSD, Mircea Geoană, introducând hămăitori de serviciu și amplificând la maximum făcătura prin intervenția gălăgioasă a vectorilor de influență aserviți din mass-media, tip Chirieac-Roșca.
Aceeași manevră s-a putut constata și ieri, la scandalul creat pe fondul mascaradei confruntării televizate, când aceeași „javră“ i-a băgat la înaintare pe Vadim și Becali, „creația“ lui, după cum a mărturisit într-un interviu recent.
La discuția din luna octombrie, la care a participat și Mihai Iacob, Vanghelie s-a lăudat bombastic că principala temă de asalt la președintele Băsescu va fi chiar controversatul caz Hayssam. Influentul manipulator PSD-ist avea încă de atunci creionat cadrul exact de atac, conceput în laboratoarele lui Viorel Hrebenciuc și Mircea Geoană. Vanghelie s-a scăpat în ce privește organizarea planului murdar până la cele mai mici amănunte și, în special, asupra faptului că vor fi folosiți doi foști procurori și doi foști ofițeri ai SIE, implicați în cazul Hayssam, care vor reclama „dispariția“ a patru milioane de dolari din pretinsa răscumpărare, a relevat Mihai Iacob. În intervenția sa făcută în direct, prin telefon, cu Elena Udrea în studio – care a căzut de acord că scenariul este foarte credibil -, Mihai Iacob a mai dezvăluit că tartorul PSD, Viorel Hrebenciuc, urma să asigure promovarea mediatică a cazului, prin intermediul posturilor Antena 3 și Realitatea TV și a cotidianelor „Jurnalul Național“, „Gardianul“, „Ziua“ și „Cotidianul“. Iacob afirmă că l-a avertizat pe Vanghelie că adoptarea unui asemenea plan, care are în calcul și foști procurori, și foști ofițeri SIE, riscă să afecteze siguranța națională a României și să arunce o umbră de neîncredere asupra instituțiilor statului în fața partenerilor euro-atlantici ai țării. „Nu-i nimic! Viorel a promis că se ocupă el de asta!“, a afirmat cu lejeritate Vanghelie. În fața unui asemenea răspuns care sfidează responsabilitatea firească pe care trebuie să o aibă un om politic față de securitatea națională, Mihai Iacob a atenționat mai multe instituții ale statului.

Afacerea Javra aduce atingere siguranței naționale

Ceea ce putem constata însă, ca observatori ai evenimentului despre care aveam cunoștință încă de dinainte de a se derula, este că desfășurătorul acestuia a urmat exact planul enunțat din prostie de Marian Vanghelie. Bomba-buzdugan a fost dată în „Jurnalul Național“, „în exclusivitate“, vineri, 13 noiembrie, sub titlul „Cazul Hayssam: Unde sunt banii pentru răscumpărarea jurnaliștilor?“ și cu amenințarea că luni vor urma dezvăluiri fulminante, în același cadru de „exclusivitate“ aranjat de Viorel Hrebenciuc cu „fratele“ Felix Voiculescu, viitor „prim-ministru“ sub „președinția“ Mircea Geoană. Rapid, ministrul-fantomă al economiei PSD, Sorin Ovidiu Vîntu, apăsase deja butonul roșu care pornește teleghidarea „liderilor de opinie“ la Realitatea TV. De luni, toate gurile de foc ale trusturilor celor doi moguli cu interese economice asupra sectoarelor strategice ale României au răgușit de cât au tras în președinte din toate direcțiile.
Problema scenariștilor și regizorilor de mâna a doua a făcăturii anti-Băsescu este că și-au ales actori conform mediului corupt în care se scaldă. Cei doi procurori rejectați sunt, în ciuda propagandei trusturilor Vîntu și Voiculescu, persoane a căror integritate morală și profesională s-a volatilizat de mult. Vocalista Angela Ciurea, fost procuror DIICOT în perioada 1 august 2006 – 6 ianuarie 2009, a fost exclusă din magistratură pe 16 septembrie 2009, după ce s-a hârjonit sub soarele Nisei chiar cu unul din inculpații dintr-un dosar pe care-l instrumenta, nimeni altul decât spionul răsăritean Stamen Stancev. Conform informațiilor care au dus la revocarea sa, Ciurea s-a deplasat la Nisa împreună cu avocatul lui Sancev, după ce tot ea ceruse și obținuse ridicarea interdicțiilor de a părăsi țara de către spionul anti-NATO. Și dus a fost. La fel, ce coincidență!, vioara întâi în filmul „Trădarea României“, procurorul Ciprian Nastasiu, a fost revocat din funcția de adjunct al șefului DIICOT în urma scandalului fugii lui Omar Hayssam, după ce chiar el solicitase eliberarea sirianului din arest.

Filiera SIE-Hayssam-PSD și viceversa

Omul de afaceri sirian cu serioase legături secrete cu serviciile de informații prezente în Orientul Mijlociu a fost dintotdeauna un privilegiat al regimului PSD: de la favorurile economice obținute ca membru al anturajului aeropurtat al lui Ion Iliescu până la pseudo-operația prin care ar fi scăpat de cancer, realizată artistic de fidelul lui Mircea Geoană, fostul ministru al Sănătății, Mircea Beuran.
La fel, co-autorul cărții de intoxicări electorale este, se spune, un apropiat de-al Mihaelei Geoană, soția para-oengistă a șefului PSD.
Cu toate acestea, nici chiar principalul autor, procurorul Ciprian Nastasiu, nu-și permite să mintă pe cât și-ar fi dorit PSD, pentru că la lansarea cărții sale a recunoscut că președintele Băsescu i-a spus doar: „Nu pot să-ți dau sfaturi, faci ceea ce este legal“.
Misterul care încă planează asupra Afacerii Javra contra Șefului Statului este legat de folosirea unor foști agenți SIE în combinația anti-Băsescu, ceea ce ar putea duce la constatarea încălcării unui jurământ, cât și a datoriilor profesionale ale unor ofițeri români de informații. La ora închiderii ediției, așteptam răspunsul oficial al instituțiilor speciale implicate în elucidarea acestei afaceri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.