Acasă Actualitate Clujenii au vazut minunea

Clujenii au vazut minunea

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele sapte replici ale statuii facatoare de minuni a Fecioarei de la Fatima a poposit ieri in premiera la Cluj. Statueta itineranta a fost purtata de sase membri ai Organizatiei -Luci sull* Est- din Italia prin fiecare salon al Spitalului -Clujana-.

Itinerariul unei minuni

Cateva zeci de credinciosi greco-catolici si o mana de curiosi ce-au prins vestea din zbor au tinut sa fie primii la intalnirea cu Fecioara, chiar la Spitalul -Clujana-, la orele diminetii.

-Este pentru prima oara in Cluj-Napoca. Am adus-o la Spitalul -Clujana- special pentru alinarea sufleteasca a bolnavilor de aici. Vom mai merge la Caminul de batrani, la un grup ecumenic de femei, iar dupa-amiaza vom oficia o slujba la Biserica greco-catolica -Sfanta Fecioara Maria- din cartierul Marasti-, a trasat sec itinerariul unei minuni unul dintre organizatorii romani ai actiunii, in timp ce amicii lui montau soclul traditional, din lemn, al statuii.

-Numai Ea ne mai poate ajuta!-

Fiecare salon prin care a trecut statuia si-a trait propria revelatie. La vederea Mariei, bolnavii s-au smuls din suferinta pentru a atinge certitudinea calda a tamaduirii. Asistente sfioase isi potoleau emotiile cu gulerul alb al halatului de serviciu, explicand crestineste pacientilor uimiti ca speranta vine de la Apus, din Fatima.

-Am iesit din salon, ca nu mai aveam stare. Mi-a placut statuia si cum au cantat baietii astia tineri. M-am rugat pentru toti, pentru sanatate, pentru copii, sa fie bine. Maica Fecioara le stie pe toate si ne ajuta, asa sa stii…-, crede doamna Luci, o pensionara internata la -Urgente- de trei zile.

In salonul de vis-a-vis, o bolnava rastignita de patul de fier cauta imaginea Fecioarei printre lacrimi seci, istovite de durere. -O tin aici de doua saptamani si nu stiu ce sa-i faca. Numai Ea ne mai poate ajuta…-, povesteste fiica, framantand palma galbena a mamei sale.

Micile minuni de fiecare zi

-Statuia pe care am adus-o este una de pelerinaj, special pentru tarile din estul Europei, si e binecuvantata special de Sfantul Parinte. In vara aceasta am fost cu ea, de exemplu, in Rusia, Ucraina, Letonia, Lituania. Turul din Romania al statuii Fecioarei Maria de la Fatima a inceput cu doua zile in urma la Oradea, continuand cu Zalau, Cluj-Napoca, Blaj, Targu Mures, Alba-Iulia, Lugoj si Timisoara. De aici ne vom intoarce in Italia si vom continua mai tarziu pelegrinajul-, explica Miguel, singurul spaniol din trupa.

Toti ceilalti insotitori ai statuii fac parte din Asociatia -Luci sull* Est-. Salvatore, un napoletan de 22 de ani, e incredintat ca minunile Mariei sunt la tot pasul: -Sunt micile minuni de fiecare zi: oameni care vad statuia se roaga Fecioarei si cred. Chiar ieri, la Jibou, un tanar mi-a spus ca ceva mai frumos n-a vazut in toata viata lui-, se confeseaza italianul, impartind, discret, zambete si rozare fosforescente pentru bolnavii care au vazut, si ei, minunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.