Acasă Actualitate CNA își pierde vremea analizând delirul „intelectual” al lui Patapievici

CNA își pierde vremea analizând delirul „intelectual” al lui Patapievici

DISTRIBUIȚI

Reacțiile normale survenite în urma controversatei expoziții organizate la New York de către Institutul Cultural Român din New York (ICRNY), în cadrul căreia au fost promovate puternice tente sexuale și antisemite, au stârnit reacția lui Horia Roman Patapievici. H.R.P. s-a plâns la CNA că a fost linșat de Antena 3. În loc să tempereze beția "intelectuală" de care dă dovadă H.R.P. și să nu cenzureze politica editorială a unui post privat de televiziune, membrii CNA au decis că o eventuală cerere de drept la replică adresată de președintele ICR, Horia-Roman Patapievici, reprezentanților postului Antena 3, este îndreptățită.
Supărat nevoie mare că cineva a îndrăznit să-i ceară socoteală în privința finanțării din bani publici a unei expoziții cu caracter rasist și antisemit, "intelectualul" H.R.P. a dat fuga la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și a reclamat postul de televiziune Antena 3 de "linșaj mediatic". Cu un tupeu ieșit din comun, H.R.P.-ul a sesizat că postul respectiv ar fi făcut diverse afirmații legate de tatăl său, cunoscut ca fiind un fost cadru de nădedje al Partidului Muncitoresc din România. Mai mult, H.R.P. a acuzat televiziunea respectivă nu l-a invitat în emisiunile în care a fost dezbătut subiectul mascaradei de la New York și a subliniat că aceasta nu a menționat public că anumite citate pe care le-a prezentat din lucrarea sa intitulată "Politice" – o "operă" care reprezintă îngustimea gândirii șefului ICR, … nu îl mai reprezintă.
Culmea este că, în loc să tempereze beția "intelectuală" de care dă dovadă H.R.P. și să nu cenzureze politica editorială a unui post privat de televiziune, membrii CNA au decis că o eventuală cerere de drept la replică adresată de președintele ICR, Horia-Roman Patapievici, reprezentanților postului Antena 3, este îndreptățită. Singurul membru al CNA care a avut oarecum curajul de a sancționa impertinența lui H.R.P. de a se transforma într-o victimă după ce a avut tupeul de a finanța din bani publici o expoziție de foarte mult prost gust, care nu reprezintă în niciun fel poporul român, a fost Dan Grigore. Insistând doar cu o jumătate de gură pe faptul că "o expoziție ce reprezintă o țară nu trebuie să fie una care să își permită acte de extravaganță", fapt pentru care, "pe fond, Antena 3 a avut dreptate", celebrul pianist a concluzionat că televiziunea din Băneasa nu avut dreptate în modul de a acționa. Cu toate acestea, concluzia unanimă a membrilor CNA a fost una stupefiantă: va analiza din nou, în ședința viitoare, reclamația H.R.P.-ului referitoare la unele emisiuni ale postului Antena 3, având în vedere și un eventual drept la replică.
Cu alte cuvinte, respectivul post ar putea fi obligat de CNA să prezinte milioanelor de telespectatori ai săi delirul "intelectual" al fiului unui activist comunist, care, înconjurat de tot felul de trompete și de turnători și erijându-se într-un alfa și omega al culturii naționale, ține cu tot dinadinsul să prostească un întreg popor că judecata sa de prost gust ar fi una dreaptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.