Home Actualitate CNAIR refuză să tragă la răspundere funcționarii pentru cele 533 de milioane...

CNAIR refuză să tragă la răspundere funcționarii pentru cele 533 de milioane de euro pierdute

DISTRIBUIŢI

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) dezvăluie modul dezastruos în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) gestionează problema despăgubirilor de sute de milioane de euro de pe urma drumurilor nerealizate. Conform unui răspuns oficial primit de la CNAIR, compania consideră că „nu este cazul” să identifice și să tragă la răspundere funcționarii care se fac responsabili de prejudiciile uriașe aduse statului român.

Sume colosale achitate fără nicio măsură de responsabilizare

Din 2015 până în 2024, CNAIR a fost obligată să achite despăgubiri în valoare de aproximativ 533 de milioane de euro ca urmare a litigiilor pierdute din culpa angajaților CNAIR. Cu toate acestea, CNAIR nu a întreprins nicio acțiune pentru identificarea și tragerea la răspundere a funcționarilor care au contribuit la acest prejudiciu. FACIAS a solicitat CNAIR informații cu privire la măsurile luate pentru recuperarea prejudiciilor și pentru sancționarea funcționarilor responsabili. Răspunsul CNAIR a fost șocant: „nu este cazul” să fie identificate persoanele vinovate sau să fie recuperat prejudiciul. O atitudine care nu poate fi explicată, în condițiile în care prejudiciul este unul uriaș, de peste jumătate de miliard de euro.

FACIAS cere intervenția de urgență a Guvernului

Situația relatată nu poate rămâne fără urmări! FACIAS solicită Ministerului Transporturilor și Guvernului României să intervină de urgență și să ia măsuri concrete pentru:

Identificarea și tragerea la răspundere a funcționarilor responsabili:
Persoanele care au contribuit la pierderea a 533 de milioane de euro din fondurile publice trebuie să fie identificate și sancționate!
Recuperarea prejudiciului:
Statul român trebuie să depună toate eforturile pentru a recupera sumele plătite drept despăgubiri de pe urma incompetenței funcționarilor.

În cadrul campaniei „Închideți Robinetul Risipei!” derulată de FACIAS, se urmărește informarea cetățenilor cu privire la modul în care sunt cheltuiți banii publici și necesitatea unei schimbări pentru a stopa acest fenomen. FACIAS va continua să sprijine cetățenii și să lupte împotriva abuzurilor comise de stat.

1 COMENTARIU

  1. Nu am intzeles din articol, daca CNAIR nu face nimic pentru gasirea vinovatzilor gata este caz inchis trebuie sa intervina FACIAS ?,pai daca CNAIR apartzine de ministerul Transporturilor atunci nu este normal sa trimita Grindeanu sau Ciolacu corpul de control al ministrului ?,defapt aici este adevarata problema ca ministerul Transporturilor sta si se uita impasibil la oameni din subordine care devalizeaza bugetul de stat intro veselie de sute de milioane de euro;se mai fura si pe timpul comunishtilor dar atunci cand se auzea ca vine corpul de control al ministrului la vreo intreprindere inghetzau totzi pentru ca ala era era mult mai puternic decat D.N.Aul din ziua de azi.
    Vezi mai Ciolacule ca ai tzinut cu dintzi ca PSDeul prin Grindeanu sa ramana cu ministerul transporturilor la rotativa guvernamentala cand tu ai preluat functzia de primministru si min.Transporturilor trebuia sa ajunga la PNL,vezi blanosule ca pe langa problemele cu shcoala,shtii matale povestea cu liceul si facultatea acum ai shansa sa itzi mai adaugi o pata de data asta penala la posibila ta candidatura pentru functzia de preshedinte al Romaniei.
    In alta ordine de Idee se poate ca la CNAIR sa se apere uni pe altzi ei formand impreuna o familie,o familie organizata dupa modelul familiilor mafiote unde nimeni nu mishca in front fara aprobarea nashului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.